Ηρώ Σαΐα: Ποια είναι η γυναίκα που παντρεύτηκε ο Σταύρος Ξαρχάκος;

Λίγες ημέρες αφού συμπλήρωσε τα 76 του χρόνια -είχε γενέθλια στις 14 Μαρτίου- στάθηκε ντυμένος γαμπρός στο πλευρό της τραγουδίστριας Ηρούς Σαΐα. Κι αν κάθε Έλληνας ξέρει το όνομα του Σταύρου Ξαρχάκου, ο “αθόρυβος” γάμος του προδίδει πώς έχει καταφέρει να κρατήσει την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το ίδιο διακριτική παρουσία είναι και η 35χρονη μούσα του, που στην συνέχεια έγινε σύντροφός του και τελικά γυναίκα του πριν από σχεδόν μία εβδομάδα. Μπορεί να την χωρίζουν 40 χρόνια από τον σπουδαίο συνθέτη, αλλά από τότε που πρώτη φορά γνωρίστηκαν το 2008, ανακάλυψαν ότι τα κοινά που τους ενώνουν είναι περισσότερα. Η αγάπη τους για τη μουσική, η κοινή στάση ζωής αλλά και η μεταξύ τους φυσική και πνευματική έλξη, τους έφεραν σταδιακά κοντά σε μια δυνατή σχέση που τόσο πρόσφατα επισφραγίστηκε με τον γάμο τους.


Πηγή φωτογραφίας: Espresso

Η Ηρώ Σαΐα είναι απόφοιτη της δραματικής σχολής του Νέου ελληνικού Θεάτρου του Γιώργου Αρμένη και του τμήματος των Σπουδών στον ελληνικό Πολιτισμό του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Παράλληλα σπούδασε φωνητική στο Εθνικό Ωδείο. Η ίδια ξεκίνησε να εμφανίζεται στο θέατρο από το 2004, ενώ από το 2005 ξεκινά την πορεία της στο τραγούδι με την πρώτη της συνεργασία να είναι με τον Ορφέα Περίδη. Η Ηρώ Σαΐα έγινε μέλος των Σπείρα Σπείρα του Σταμάτη Κραουνάκη. Εκείνος άλλωστε υπογράφει και την παράσταση της “Γυναίκα Τριαντάφυλλο” την οποία παρουσιάσε πρώτη φορά το 2010 και επανέλαβε φέτος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (δες εδώ περισσότερα).


2013 – Αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη


2014 – Ηρώδειο

Φυσικά η πιο “σταθερή” συνεργασία της ζωής της είναι με τον σύζυγό της Σταύρο Ξαρχάκο. Η ίδια περιέγραφε μιλώντας στην ιστοσελίδα monopoli.gr: “Η πρώτη συνεργασία μου με τον Σταύρο Ξαρχάκο ήταν το 2008 σε δυο συναυλίες στην Κύπρο. Ακολούθησε το 2011 το “Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι” στο Gazarte, το “Αμάν Αμήν” στο θέατρο Ακροπόλ το 2012 και φέτος (2013-2014) το “Αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη” και φυσικά το “Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη”. Από τη μία λοιπόν είχα να αντιμετωπίσω προγράμματα τελείως διαφορετικά μεταξύ τους και από την άλλη υπήρχε ένας μαέστρος που απαιτεί στη σκηνή τον καλύτερο εαυτό του τραγουδιστή. Έπρεπε λοιπόν να δουλέψω πάρα πολύ για να καταφέρω να παρακολουθώ τους “ρυθμούς” αυτού του ανθρώπου και να αποδώσω το αποτέλεσμα που ήθελε. Τώρα πια, πιστεύω ότι η επικοινωνία μας επί σκηνής είναι η ιδανική.”. Τελευταία τους συνεργασία είναι το καλοκαίρι του 2014 σε μια σειρά συναυλιών με τίτλο “Μάνα μου Ελλάς” με τα τραγούδια του συνθέτη.


2014 – Ιερά Οδός

“Οφείλω να πω ότι κάθε φορά που ανεβαίνω στη σκηνή αισθάνομαι τυχερή για τη συνεργασία μου με το Σταύρο Ξαρχάκο”, συμπλήρωνε η ίδια. Και σίγουρα στέκοντας ντυμένη νύφη στο πλευρό του “δήλωσε” πόσο τυχερή αισθάνεται και για την συνύπαρξη τους στην προσωπική τους ζωή.

Read More

And More