J.K. Rowling: Η απίστευτη κόντρα της συγγραφέως του Harry Potter με την εκκλησία για τους gay γάμους!

Το 2007 η J.K. Rowling είχε αποκαλύψει ότι ένας από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες των βιβλίων της σειράς Harry Potter, ο καθηγητής Dumbledore ήταν gay. Κι έκτοτε έχει υπερασπιστεί σε δεκάδες συνεντεύξεις της την σεξουαλική ταυτότητα ενός… φανταστικού ήρωα αποδεικνύοντας ότι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων είναι στάση ζωής για εκείνη.


O “καθηγητής Dumbledore” των ταινιών Harry Potter που υποδύθηκαν οι Richard Harris και Michael Gambon.

Η συγγραφέας του Harry Potter πρόσφατα μπλέχτηκε σε μία “άγρια” κόντρα με την εκκλησία των Βαπτιστών του Westboro της Βρετανίας, για το ζήτημα των gay γάμων όταν πανηγύρισε την νομιμοποίησή τους στην Ιρλανδία με ένα tweet που έγραφε: “Παρακολουθώ την Ιρλανδία να γράφει ιστορία! Είναι εξαιρετικό και υπέροχο!”.


Όταν λοιπόν ένας fan της συγγραφέως της απάντησε ότι μακάρι ο Dumbledore και όλοι οι άλλοι gay “μάγοι” της λογοτεχνίας του φανταστικού να ένιωθαν ευπρόσδεκτοι στην Ιρλανδία η J.K. Rowling απάντησε με την παρακάτω χιουμοριστική φωτογραφία και το σχόλιο: “Θα παντρεύονταν στην Ιρλανδία”.


Σίγουρα η J.K. Rowling δεν περίμενε αυτό το tweet να γίνει η αφορμή για να δεχτεί τα πυρά της εκκληγίας των Βαπτιστών.

Το μένος τους εναντίον της εκφράστηκε μέσα από ένα μήνυμα που έλεγε: “Ώστε η J.K. Rowling θέλει ο Dumbledore να παντρευτεί τον Gandalf στην Ιρλανδία; Αν συμβεί αυτό εμείς θα είμαστε εκεί για να διαμαρτυρηθούμε” και το συνόδευε με μία φωτογραφία που αποδείκνυε με απρεπή γλώσσα, το μίσος της συγκεκριμένης εκκλησίας για τους ομοφυλόφιλους.


“Αλίμονο τότε! Η υπεροχή μιας τέτοιας φανταστικής ένωσης θα δημιουργούσε έκρηξη στα κλειστά μυαλά σας μέσα στο κρανίο σας!” απάντησε χωρίς να τα χάσει η J.K. Rowling, που λίγο αργότερα δικαιολόγησε το γεγονός ότι μπήκε στην διαδικασία να απαντήσει και να δώσει έκταση στο θέμα γράφοντας: “Δεν με ενδιαφέρει η εκκλησία των Βαπτιστών του Westboro. Αυτό που με νοιάζει είναι όλα τα φοβισμένα gay παιδιά εκεί έξω που ακόμα δεν έχουν μιλήσει για την ομοφυλοφιλία τους, να δουν ότι ο λόγος του μίσους δεν πρέπει να μένει αναπάντητος”. Και σίγουρα με την παραπάνω απάντησή της έκανε τους fan της να την εκτιμήσουν λίγο περισσότερο.

Read More

And More