Κατερίνα Παπουτσάκη: “Με παρουσίαζαν σαν “τέρας”… Το βιώνα σαν αδικία. Σαν βιασμό”

Για όσα την έχουν στιγματίσει στην πορεία της ζωής της, τον γιο της Μάξιμο αλλά και την εποχή που έβλεπε τη ζωή της “κρεμασμένη στα περίπτερα” όταν μονοπωλούσε το ενδιαφέρον των lifestyle περιοδικών, μίλησε σε συνέντευξή της στο περιοδικό People η Κατερίνα Παπουτσάκη.

Η ηθοποιός παραδέχεται ότι πολλές φορές είδε και διάβασε πράγματα “κατασκευασμένα. Έβαζαν φωτογραφίες επεξεργασμένες με photoshop, έγραφαν ψέματα. Και όλα αυτά φέρνουν παραφιλολογία, που ήταν μπόλικη και αρκετά συκοφαντική. Κι εγώ δεν το άντεχα αυτό, ρε παιδί μου. Με τσάκιζε!”

Πως θα αντιμετώπιζε σήμερα κάτι αντίστοιχο; Η ίδια απαντά: “Τώρα έχω άλλες προτεραιότητες στη ζωή μου. Μετά από το παιδί, όλα αυτά φαίνονται ασήμαντα. Και σίγουρα έχω ωριμάσει, έχω μεγαλώσει. Τα βλέπω πιο ψύχραιμα όλα αυτά. Αλλά πάλι θα με πείραζε. Με παρουσίαζαν σαν «τέρας» και έρχονταν οι άνθρωποι στα καμαρίνια και μου έλεγαν «τελικά δεν είσαι και τόσο σκύλα». Και δεν μπορούσα να το πιστέψω, αφού δεν έχω καμία σχέση με αυτό το χαρακτηρισμό. Πώς ξαφνικά μου προσδίδεται; Αισθανόμουν άσχημα, γιατί το βίωνα ως αδικία. Σαν βιασμό”.

Η συζήτηση έρχεται στον γιο της Μάξιμο και φυσικά στον χρόνο που περνάει μαζί του και που περιορίζεται όσο αυξάνονται οι επαγγελματικές της δραστηριότητες. Αισθάνεται τύψεις; “Νομίζω πως οι τύψεις πάνε μαζί με τη μητρότητα. Γεννιέται το παιδί, γεννιούνται και οι τύψεις, που έτσι κι αλλιώς πάντα τις είχα. Έχω αυτό το σύνδρομο του “αν δεν πάει κάτι καλά στον κόσμο ίσως να φταίω εγώ”, το οποίο κατα βάθος είναι εγωιστικό συναίσθημα και προσπαθώ να το αποβάλλω”.

Η ίδια περιγράφει τον γιο της λέγοντας: “Είναι χάχας. Γελάει πολύ και είναι επικοινωνιακός, μιλάει σε όλο τον κόσμο. Είναι μικρούλης ακόμα αλλά για την ηλικία του είναι πολύ ομιλητικός. Όπως κι εγώ, έτσι κι αυτός μίλησε από πολύ νωρίς, πριν κλείσει χρόνο. Πλέον δεν σταματά. Μετράει ήδη μέχρι το 11 και είναι μόλις 21 μηνών”.

Όσο για το γεγονός που καθόρισε την προσωπικότητα της, αυτό είχε έρθει νωρίς στη ζωή της και δεν ήταν άλλο από το διαζύγιο των γονιών της. “Ήταν ζόρικη κατάσταση και με σημάδεψε. Ήμουν αρκετά ώριμη από παιδί. Έτσι μου λένε τουλάχιστον. Θεωρούσαν πως είμαι πολύ ώριμη και άντεχα πολλά στους ώμους μου με αποτέλεσμα να είμαι συχνά κοινωνός σοβαρών συζητήσεων. Δεν μου έκρυβαν πράγματα, μου τα έλεγαν ως είχαν” δηλώνει.

“Με τον πατέρα μου ήμουν δεμένη. Ζορίστηκα πολύ κι αυτό με έκανε ακόμη πιο ευαίσθητη από ότι ήμουν. Αλλά αυτή την εμπειρία δεν θα την διέγραφα ποτέ, γιατί είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για το ποια είμαι αυτή τη στιγμή. Με διαμόρφωσε, με καθόρισε…”, συμπληρώνει.

Περισσότερα στο People που κυκλοφορεί.

Read More

And More