Shopping με την υπογραφή της Αλεξάνδρας!

Η Αλεξάνδρα για άλλη μια φορά έβαλε το χεράκι της και φρόντισε να μας ντύσει με στιλ. Μόνο που αυτή τη φορά τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Δεν περιορίστηκε σε συμβουλές, αλλά προχώρησε σε πράξεις. Δημιούργησε μια ολόκληρη συλλογή με ρούχα που ντύνουν το καλοκαίρι σου με τον πιο ευδιάθετο και σέξι τρόπο.

Τι λέει όμως η Αλεξάνδρα για το νέο της εγχείρημα; Πώς νιώθει; Πως αποφάσισε να δημιουργήσει την collection alexSANDra on the beach;

Μίλησέ μας λίγο για την καινούρια σου συλλογή με ρούχα. Πως αποφάσισες να το κάνεις;
Η αλήθεια είναι ότι η ιδέα να δημιουργήσω την δική μου ολοκληρωμένη συλλογή δεν ήτανε δική μου ιδέα αλλά δύο πολύ φίλων μου αναγνωρισμένων σχεδιαστών των MI-RO!!! Η πρώτη μου απόπειρα έγινε πέρυσι με μια πολύ μικρή συλλογή από beach accessories, τσάντες πετσέτες και παρεό με σήμα κατατεθέν τα πον πον και τις φούντες που πωλήθηκε μέσα απο το e-shop μου και στην Πάρο και στην Αντίπαρο από φίλους που τα είδανε τους αρέσανε και μου τα ζητήσανε!!!

Πως θα χαρακτήριζες τα ρούχα σου;
Τα ρούχα της συλλογής είναι ο συνδυασμός του GIRLY- SEXY. Είναι κοριτσίστικα και χρωματιστά με έντονο το ελληνικό στοιχείο, με ethnic αλλά και ρομαντικά details, σε ένα παιχνιδιάρικα sexy look που αγαπάμε να φοράμε το καλοκαίρι!!!!

Σε ποιες γυναίκες απευθύνονται;
Σε όλες εμάς που αγαπάμε τη χαρά της ζωής

Είσαι μια γυναίκα που χαρακτηρίζεσαι από το δικό σου μοναδικό στιλ. Τα ρούχα σου έχουν κάτι από το δικό σου στιλ;

Νομίζω ότι η συλλογή μου είναι πολύ εγώ…… με αρκετή προσπάθεια αυτοσυγκράτησης να μην είναι πάρα πολύ εγώ!!!!
Οι συνδυασμοί που μπορεί να κάνει κάποιος φωνάζουν Αλεξάνδρα 100%, αλλά τα σχέδια μεμονωμένα είναι σε πολύ απλές και καθημερινές γραμμές με ιδιαιτερότητα στα χρώματα, τα prints, τα πουά, τις ρίγες και τις χαρακτηριστικές πλέον τρέσσες και πον πον που τα συνοδεύουν.

Είναι κάτι που το έχεις δρομολογήσει σε μόνιμη βάση; Να περιμένουμε δηλαδή ρούχα σου κάθε σεζόν;

Η αγαπημένη μου εποχή είναι το καλοκαίρι και οι συλλογές μου θα είναι κυρίως για καλοκαίρι. Τον χειμώνα θα κυκλοφορει μία limited edition συλλογή με ένα concept όπως έγινε τον χειμώνα που μας πέρασε με τα αδιάβροχα!!

Επιμελήθηκες τα πάντα στην κολεξιόν σου; Σχέδια, υφάσματα κτλ.;
Επιμελήθηκα τα πάντα από το Α -Ω….. Mέχρι και την κρεμάστρα!! Είχα βοήθεια εννοείται απο επαγγελματίες σε ότι αφορά σχέδια, πατρόν και ραφή γιατί η λεπτομέρεια είναι που μετράει και η τελειότητα είναι που κάνει τη διάφορα και ήθελα το απότελεσμα να πληρεί πρώτα τα δικά μου standards!!!

Από που εμπνεύστηκες;
Η έμπνευση είναι σαν την όρεξη!!! Έρχεται τρώγοντας!!! Σχέδια και χρώματα από υφάσματα, υλικά, τρέσσες, διακοσμητικά ακόμη και κουμπιά είναι η αφετηρία, με έμπνευση την Ελλάδα, το καλοκαίρι και τις διακοπές!

Είσαι εδώ και χρόνια μια πολύ επιτυχημένη στιλίστρια που επιμελείται και το look πολλών μεγάλων σταρ. Τώρα και σχεδιάστρια. Πως χρησιμοποίησες την εμπειρία σου στο styling στο σχεδιασμό ρούχων;

Δεν νομίζω ότι ο όρος σχεδιάστρια μου αναλογεί…… Οι σχεδιαστές έχουν άλλο background και γνώσεις, σπουδές κλπ. Η προϋπηρεσία μου στο styling είναι το διαβατήριο μου για τη δημιουργία της συλλογής. Με το styling υλοποιώ τις εικόνες που φαντάζομαι για να υπηρετήσουν έναν καλλιτέχνη ή έναν συγκεκριμένο σκοπό. Με την συλλογή αντίστοιχα δημιουργώ ένα προιόν με την ίδια διάθεση και έμπνευση και εύχομαι να έχει την αποδοχή του κόσμου γιατί τώρα δεν έχω απέναντι μου έναν άνθρωπο, αλλά όλες εσάς!!

Πιστεύεις ότι πρέπει να μας επηρεάζει η ηλικίας μας στην επιλογή των ρούχων μας και πως;
Πρέπει να έχουμε συναίσθηση και της ηλικίας αλλά και της πραγματικότητας!!! Δεν μου αρέσουν τα στενά όρια και τα απαγορευτικά, αλλά παν μέτρον άριστον!!
Να κοιτάζουμε τον καθρέφτη μας με αντικειμενικότητα και όχι με φαντασία…. Τη φαντασία ας την χρησιμοποιήσουμε σε ένα αξεσουάρ και όχι στο TOTAL LOOK, και αν νομίζετε ότι κάτι δεν θα φανεί ….απάτασθε πλάνην οικτράν!! Αφού το βλέπει το δικό σας μάτι θα το δει και καποιο άλλο…!!!

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το σημαντικότερο λάθος που κάνουμε όταν ψωνίζουμε και τι θα μας συμβούλευες;

Πάρτε έναν άντρα παρέα σας όταν ψωνίζετε, θα σωθείτε!!
Και πιο σωστές επιλογές και οικονομία!!!! Ένα αντρικό μάτι εστιάζει στα ουσιώδη. Όχι σε φρου φρου, μεταξωτές κορδέλες, labels, μόδα κλπ!!
Ψωνίζουμε πολλές φορές, ελπίζω πλέον πολύ λιγότερες, με ουτοπική προδιάθεση…επηρεαζόμαστε από εικόνες και μοντέλα από τα media και παρασυρόμαστε… Είναι κρίμα γιατί η μόδα είναι για να υπηρετεί εμάς. Όχι για το αντίθετο…

Τα ρούχα σου είναι ακριβά ή προσιτά σε όλες μας; Σε τι τιμές κινούνται περίπου;
Η συλλογή alexSANDra on the beach είναι μία προσιτή συλλογή, με πολύ λίγες εξαιρέσεις!! Είναι μια σειρά φτιαγμένη εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα με πολλές πρώτες ύλες από τη χώρα μας. Δεν μπορώ να ανταγωνιστώ μεγάλες αλυσίδες και brands εννοείται, αλλά προσπαθώ να έχω τιμές λογικές και ποιότητα υψηλή για να νιώθω υπερήφανη.

Είσαι χαρούμενη με το καινούριο σου αυτό εγχείρημα; Πως νιώθεις όταν βλέπεις κορίτσια να φοράνε τα ρούχα σου;

Η αλήθεια είναι ότι είμαι ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα γιατί το μεγάλο επίτευγμα και ο στόχος ήτανε η εικόνα της συλλογής να είναι όπως ακριβώς τη φανταζόμουνα, με τη δική μου αισθητική, τους συνδυασμούς και τις πινελιές που με χαρακτηρίζουν. Οταν βλέπω γυναίκες, κορίτσια αλλά και άντρες -γιατί η συλλογη περιλαμβάνει και UNISEX γυαλιά ηλίου alexSUNNIES, πετσέτες και τσάντες για τη θάλασσα- να εντυπωσιάζονται, να τα χαίρονται και να τα επιλέγουν τότε θέλω να πάω να τους αγκαλιάσω!!!! Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ακόμη αυτό που έχει συμβεί εκτιμώ όμως αφάνταστα και απολαμβάνω την υποστήριξη και την αποδοχή από ανθρώπους που μπορεί να γνωριζαν ίσως το “Αλεξάνδρα Κατσαίτη” αλλά τίμησαν το “alexSANDra on the beach” χωρίς να το γνωρίζουν!!! ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ!!

Για να δεις ολόκληρη τη συλλογή κάνε κλικ εδώ

And More