Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Φωτογραφίζεται με καλοκαιρινή διάθεση και αποκαλύπτει την δίαιτά της!

Διαθέτει ένα θηλυκό, καλλίγραμμο σώμα, και γνωρίζει ότι πρέπει να προσπαθεί για να το κρατά σε άψογη κατάσταση. Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου μετά τις διατροφικές ατασθαλίες του προηγούμενου μήνα -λόγω Πάσχα- προσπαθεί να ακολουθεί μια σωστή διατροφή και αποκαλύπτει τα μυστικά της δίαιτάς της και τις διατροφικές της αδυναμίες στο περιοδικό Shape και τη Μυρτώ Μήτσιου.


Τι διατροφή ακολουθείς αύτη την περίοδο;

“Συντηρητική. Λόγω ενός ταξιδιού και των διακοπών του Πάσχα, αφέθηκα λίγο παραπάνω. Δυστυχώς, δεν ανήκω στους ανθρώπους που τρώνε ό,τι θέλουν χωρίς να παχαίνουν. Δε θυµάµαι τον εαυτό µου τα τελευταία χρόνια να αφήνεται. Αφήνοµαι σε γιορτές, για παράδειγµα, γιατί είναι έτσι η κουλτούρα των Ελλήνων, να διασκεδάζουµε τρώγοντας, κι εµένα αυτό µου αρέσει. Έτσι, αν κάποια µέρα ξεφύγω, δεν έχω την πολυτέλεια να το κάνω και την επόµενη χωρίς επιπτώσεις στο σώµα µου. Πρέπει να προσέχω. Κάνω µια πολύ ωραία διατροφή, δεν την αποκαλώ δίαιτα, γιατί δεν τη νιώθω έτσι. Μου χαρίζει ευεξία και ενέργεια, γιατί δε µου αρέσει καθόλου να κάνω πράγµατα καταναγκαστικά. Άσε που όταν δεν προσέχω τι τρώω, δε νιώθω πολύ καλά”

Δηλαδή, τι ακριβώς τρως;
“Γενικά δε µένω ποτέ νηστική, δεν παραλείπω γεύµατα και όταν δεν είµαι σπίτι, έχω πάντα µαζί µου ταπεράκι. Μου αρέσει να πηγαίνω στο σούπερ µάρκετ και στο µανάβικο και να επιλέγω αυτά που θα φάω. Το θεωρώ ψυχοθεραπεία. Το πρωί έχω διάφορες επιλογές, όπως αβγά βραστά ή µια οµελέτα µε ασπράδια, ή ψωµί µε µέλι και ταχίνι, ή κουάκερ µε χυµό πορτοκαλιού. Μου αρέσει να αναµειγνύω γεύσεις και µυρωδιές, βάζω, για παράδειγµα, κανέλα ή µπορεί να προσθέσω goji berries. Κάνω αλλαγές για να µη βαριέµαι και να µη συνηθίζει ο οργανισµός τα ίδια και τα ίδια. Για δεκατιανό και απογευµατινό επιλέγω φρούτα ή ξηρούς καρπούς, όπως βραζιλιάνικα καρύδια που µoυ αρέσουν πολύ. Το µεσηµέρι τρώω σχεδόν πάντα φαγητά που προτιµώ να µαγειρεύω εγώ, σπανακόρυζο, γεµιστά, κοτόπουλο ψητό ή σολοµό µε σαλάτα (ρόκα, µαρούλι και πολύ αγγούρι). Δε συνδυάζω ποτέ κρέας µε υδατάνθρακα. Όταν θέλω να φάω ρύζι, το συνοδεύω µε λαχανικά – όχι µε κρέας. Την ίδια λογική ακολουθώ και στο βραδινό”.

Υπάρχει κάτι στο οποίο δεν µπορείς να αντισταθείς;
“Μου αρέσουν πολύ τα σοκολατάκια, αλλά τα θυσιάζω. Λατρεύω, επίσης, το παγωτό και ιδιαίτερα το γιαούρτι παγωτό”.

Στον ελεύθερο χρόνο σου τι κάνεις;
“Πολλά πράγµατα. Μαθαίνω ισπανικά. Πέρυσι πήρα το πρώτο πτυχίο και τώρα πάω για το επόµενο. Επίσης, κάνω µαθήµατα ορθοφωνίας και τα εξωτερικά γυρίσµατα της εκποµπής, γιατί µου αρέσουν πολύ, βλέπω µια άλλη πτυχή της ζωής. Μου αρέσει, επίσης, να διαβάζω βιβλία ψυχολογίας, πράγµατα που εξηγούν πτυχές της προσωπικότητάς µας. Η Λουίζ Χέι είναι από τις αγαπηµένες µου συγγραφείς”.

Περισσότερα στο Shape που κυκλοφορεί.

Read More

And More