Μεγάλα ονόματα της μουσικής στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μάκη Μάτσα! Φωτογραφίες

Μια γιορτή της μουσικής ήταν η χθεσινή βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μάκη Μάτσα. Όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, είτε συνεργάστηκαν μαζί του είτε όχι, τον τίμησαν με την παρουσία τους. Το TLIFE ήταν εκεί για να σου μεταφέρει όλα όσα έγιναν!

Το νέο βιβλίο του Μάκη Μάτσα “Πίσω από τη Μαρκίζα”, που από τις Εκδόσεις Διόπτρα, περιέχει τις προσωπικές του μαρτυρίες από 40 χρόνια, όπως τα έζησε μέσα στην ελληνική μουσική, καθώς και συλλεκτικό DVD με σπάνιο, αδημοσίευτο υλικό.

Ανέκδοτες λεπτομέρειες και αθέατες πλευρές της ελληνικής μουσικής συνθέτουν τη θρυλική διαδρομή ενός ανθρώπου που, αν και “πίσω απ’ τη μαρκίζα”, επηρέασε όσο λίγοι τη μουσική πορεία μιας ολόκληρης χώρας.

Βαμβακάρης, Τσιτσάνης, Παπαϊωάννου, Μητσάκης, Καλδάρας, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Καζαντζίδης, Μαρινέλλα, Βοσκόπουλος, Λοΐζος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Νταλάρας, Κουγιουμτζής, Πάριος, Αλεξίου, Παπακωνσταντίνου, Γαλάνη, Διονυσίου, Μαχαιρίτσας, Τόκας, Μικρούτσικος, Μητροπάνος είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που ξεκίνησαν ή συνεργάστηκαν με τον Μάκη Μάτσα.


Γιάννης Πάριος, Μάκης Μάτσας

Όλα ξεκίνησαν ένα καλοκαίρι στις Σπέτσες όταν εμπιστεύτηκα στους φίλους μου ότι γράφω μερικά απομνημονεύματα και με ρώτησαν πότε βγαίνει το βιβλίο”, είπε ο ίδιος εξηγώντας πως δεν είχε αρχικά πρόθεση να γράψει βιβλίο. Οι φίλοι του ήταν αυτοί που επέμειναν και τελικά τον έπεισαν να το γράψει.


Χάρης Βαρθακούρης, Σάκης Ρουβάς, Μαργαρίτα Μάτσα, Γιώργος Θεοφάνους


Μίνως Μάτσας με την συνοδό του

Φυσικά, από την παρουσίαση δεν θα μπορούσε να λείπει ο γιος του Μίνωας αλλά και η πολυαγαπημένη του κόρη, Μαργαρίτα που ακολουθεί με την ίδια επιτυχία τα χνάρια του. “Αν και έχω βιώσει πολλά από αυτά που διηγείται μέσα στο βιβλίο παρόλα αυτά πάρα πολά πράγματα μου φάνηκαν πρωτόγνωρα. Κυρίως, επειδή τα διάβασα μέσα από τη ματιά του την οποία ποτέ δεν συζητούσε στο σπίτι“, είπε ανάμεσα σε άλλα η διευθύντρια της MINOS EMI.

Ξεκινώντας από τον Μίνωα, συνεχίζοντας με τον Μάκη και προχωρώντας σήμερα στην τρίτη γενιά, με τη Μαργαρίτα και τον Μίνωα, η οικογένεια Μάτσα κλείνει σε λίγα χρόνια έναν αιώνα προσφοράς στο ελληνικό τραγούδι και στη δισκογραφία.

Δες φωτογραφίες από τη βραδιά και τους διάσημους προσκεκλημένους!


Χάρις Αλεξίου με τον γιο της, Μάνο Θεοφίλου


Σάκης Ρουβάς, Γιάννης Πάριος


Μαρινέλλα, Σάκης Ρουβάς


Διονύσης Σαββόπουλος


Γιάννης Κότσιρας, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Θάνος Μικρούτσικος, Λαυρέντης Μαχαιριτσας, Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης


Δημήτρης Λιγνάδης, Μαρινέλλα,Χάρις Αλεξίου, Γιάννης Κότσιρας


Ελεονώρα Ζουγανέλη, Μαργαρίτα Μάτσα, Ισιδώρα Σιδέρη


Μάκης Μάτσας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου


Calliope, Τάκης Ζαχαράτος


Γιώργος Λύρας, Πέγκυ Ζήνα


Έλενα Ακρίτα με τη μαμά της, Σύλβα, Μάκης Μάτσας, Γιώργος Κυρίτσης


Γιάννης Σμαραγδής


Αντύπας με την σύζυγό του, Στέλλα


Χάρης Βαρθακούρης με την σύζυγό του, Αντελίνα Τελώνη


Γιάννα Τερζή, Τάμτα


Εύα Αντωνοπούλου με τον σύζυγό της, Παναγιώτη Αρκουμενέα


Κώστας Κρομμύδας με την σύζυγό του, Μαρίνα Γιώτη

Read More

And More