Ε. Αγγελοπούλου: Θα κάνω πάρτι για τα γενέθλια του πατέρα μου!

Πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης, Θόδωρος Αγγελόπουλος. Λίγες ημέρες όμως, πριν από το πάρτι – εκδήλωση με τίτλο “Αντί γενεθλίων”, η κόρη του Ελένη μιλά στο “Θέμα People” για το πόσο δύσκολα ξεπέρασε τον χαμό του, αλλά και για τη σημασία του πατέρα της στο δικό της έργο.

“Αποφασίσαμε να οργανώσουμε μια βραδιά φίλων στη μνήμη του πατέρα μου, την ημέρα των γενεθλίων του, κάτι σαν πάρτι… Θέλαμε να κάνουμε κάτι που θα ταίριαζε στον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του, που είναι άγνωστη στον πολύ κόσμο. Να ξαναθυμηθούμε τον γελαστό Θόδωρο Αγγελόπουλο, τον εξαιρετικά ζεστό με τους φίλους του, τον Αγγελόπουλο που αγάπησε τη μουσική και τις τέχνες με όλη την ψυχή του”, δηλώνει η Ελένη.

Και συνεχίζει: “Όλοι θα καταθέσουν τη δική τους εμπειρία από τον φίλο τους, ενώ θα προβληθούν σκηνές από τις ταινίες φτάνοντας προς τα πίσω. Θα είναι κάτι σαν πάρτι γενεθλίων, όπως εκείνος θα το ήθελε… Ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει… Παρότι είχε προηγηθεί ο θάνατος του παππού μου, που με είχε επίσης καταβάλει, δεν ήταν το ίδιο…

Θέλω να πιστεύω ότι λείπει σε ταξίδι κάπου μακριά, αδυνατώ να το πιστέψω. Μόνο που μερικ΄ςε φορές σπάω – ειδικά όταν βλέπω τη μορφή του σε φωτογραφίες και βίντεο. Κατά κάποιον τρόπο είμαι αναγκασμένη να το κάνω, στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ που ετοιμάζω για το έργο του. Ωστόσο ώρες – ώρες μου είναι αδύνατο. Φαντάσου ότι είμασι στο στάδιο του μοντάζ και δεν μπορώ να το τελειώσω. Ατελείωτες ώρς υλικού με τον πατέρα μου πρωταγωνιστή παντού…”.

Read More

And More