Άκης Πετρετζίκης: “Δεν φοβάμαι μήπως σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας!”

Είναι ένας από τους τηλεοπτικούς μάγειρες που έχουν ξεχωρίσει! Ο πρώτος Έλληνας Master Chef Άκης Πετρετζίκης δεν σταματά τη σκληρή δουλειά, ψάχνει συνεχώς για νέες συνταγές και ετοιμάζει τα καλύτερα πιάτα που έχεις δοκιμάσει (όπως τουλάχιστον υποστηρίζει εκείνος και όσοι τον ξέρουν καλά).
Χωρίς φόβο, πάθη και άγχος, ο Άκης μιλά στο περιοδικό “Glow” και την Ελεονώρα Κανάκη, και έχοντας στα χέρια του πια ένα βραβείο κοινού για το βιβλίο “Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις” αποκαλύπτει πως δεν φοβάται να μείνει εκτός τηλεόρασης. (Δες τι έγινε στη βράβευσή του!)

Πώς γεννήθηκε η αγάπη σου και η σχέση µε τη µαγειρική;
“Από πολύ μικρός θυµάµαι τη µαµά µου να µαγειρεύει και οι µυρωδιές πάντα µου εξάπτανε τη φαντασία για το τι µπορεί να είναι το φαγητό κάθε ηµέρας! Η αλήθεια είναι ότι το µικρόβιο µου µπήκε επειδή ήθελα να ταξιδέψω σ’ όλο τον κόσµο και να δοκιµάσω νέες γεύσεις και διαφορετικές κουζίνες”.
Είσαι από τη Θεσσαλονίκη, µια πόλη που έχει µια γαστρονοµική ιστορία κι επιρροές από πολλές κουλτούρες. Τι ξεχωρίζεις από την πόλη;
“Η Θεσσαλονίκη είναι ο τόπος µου. Όλοι οι Έλληνες πιστεύω την έχουµε συνδυάσει µε καλό φαγητό. Είναι µία πόλη που θα βρεις πολύ λίγα εστιατόρια να µην έχουν καλό φαγητό. Έχει επιρροές από πολλές διαφορετικές γαστρονοµικές κουλτούρες, οι οποίες παντρεύτηκαν µεταξύ τους και δώσανε το καλύτερο αποτέλεσµα”.

Είσαι συµπαθής σε όλες της ηλικίες, από τη γιαγιά και τη µαµά µου µέχρι τους φίλους µου. Πού πιστεύεις οφείλεται αυτό; Και πώς έχεις καταφέρει όλοι να βλέπουν τις εκποµπές σου και να κάνουν τις συνταγές σου;
“Χαχα! Πραγµατικά µε κάνεις και ντρέποµαι. Νοµίζω ότι παίζει ρόλο ότι οι συνταγές µου είναι εύκολα υλοποιήσιµες, σπιτικές και µπορούν να τις φτιάξουν όλοι από τον απλό φοιτητή, την ελληνίδα νοικοκυρά µέχρι και τον επαγγελµατία chef!”
Φοβάσαι αν κάποια στιγµή σβήσουν τα φώτα της δηµοσιότητας και δε θα κάνεις εκποµπή;
“∆ε µε φοβίζει κάτι τέτοιο. Η δηµοσιότητα είναι απλώς το έναυσµα για να ξεκινήσεις µία καριέρα. Πιστεύω ότι αν είσαι πραγµατικά καλός στη δουλειά σου και αγαπάς αυτό που κάνεις θα έχεις και συνέχεια ως chef. Είναι ένα επάγγελµα όπως όλα τ’ άλλα. Η εξέλιξη στο επάγγελμά σου έρχεται µέσα από χρόνια δουλειάς και προσεκτικών επιλογών”.

Read More

And More