Έλενα Ακρίτα: “Η Βίκυ δεν είναι διάσημη. Είναι διαβόητη…”

H Έλενα Ακρίτα δεν χρειάζεται συστάσεις… Μέσα από την στήλη της στην εφημερίδα τα ΝΕΑ προσπαθεί πάντα να κρίνει, αλλά όχι να κατακρίνει. Να αναδείξει το σημαντικό, χωρίς όμως να κάνει τον δικαστή. Και πάντα με μια απίστευτη – πολλές φορές δηλητηριώδη – αίσθηση του χιούμορ. Αυτή τη φορά η κα. Ακρίτα αποφάσισε να μιλήσει για πρώτη φορά για την Βίκυ Σταμάτη. Ο λόγος της καίριος, μεστός και περιεκτικός για την… Βίκυ της διπλανής Πόρτας!

“Η Βίκυ Σταμάτη είναι ιδιάζουσα περίπτωση. Διερωτάται βέβαια κανείς πώς απέκτησε αυτό το όνομα η «Βίκυ»; Τι είχε πετύχει η «Βίκυ» στη ζωή της; Ηταν η «Βίκυ» μια καταξιωμένη επιστήμων; Ηταν η «Βίκυ» μια σπουδαία καλλιτέχνιδα; Ηταν η «Βίκυ» μια πετυχημένη επιχειρηματίας; Ή, έστω, ήταν η «Βίκυ» μια απλή γυναίκα εργαζόμενη, που στηρίζει την οικογένειά της και μεγαλώνει τα παιδιά με αξιοπρέπεια μέσα από τον καθημερινό της μόχθο;” γράφει στη στήλη της στην Σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Τα Νέα!

Το κείμενο της αποπνέει ένα αίσθημα ανάτασης της “τσαλαπατημένης” αξιοπρέπειας και παραμελημένης διακιοσύνης. Σαν να μιλά εκ μέρους πολλών από εμάς που παρακολουθούμε τόσο καιρό την υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Έτσι σχολιάζει και – αν και δεν είναι δικηγόρος όπως λέει – ακυρώνει τα επιχειρήματα αποφυλάκισης της συζύγου τοιυ πρώην υπουργού. Για το θέμα του ανήλικου παιδιού, σχολιάζει: “Οι φυλακές γεμάτες από γονείς ανηλίκων που τα περισσότερα βρίσκονται στο έλεος του Θεού! Σαφώς και το παιδάκι δεν φταίει σε τίποτα…”! Για την δήλωση της πως αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης θα αυτοκτονίσει γράφει: “Αυτό πια κι αν είναι νομικό επιχείρημα βαρβάτο: Οποιος συλλαμβάνεται, αντί να προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητά του, ας λέει ένα «αν δεν μ’ αφήσετε ελεύθερο θα σκοτωθώ»”…

Η Έλενα τελειώνει το άρθρο της με μια ανάλυση του όρου νάρκισσος, πάθηση από την οποία υποστηρίζει πως πάσχει η Βίκυ Σταμάτη! Μεταξύ άλλων αυτή περιλαμβάνει “Εντονη αίσθηση σπουδαιότητας και μεγαλείου που έχουν για τον εαυτό τους. Εντονη η ανάγκη τους για θαυμασμό. Αδυναμία να αναγνωρίσουν και να νιώσουν τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τα αισθήματα των άλλων….”

“Η «Βίκυ» δεν είναι διάσημη. Η «Βίκυ» είναι διαβόητη. Και όποιος θέλει ας ψάξει να βρει στο λεξικό τη θεμελιώδη διαφορά αυτών των δύο λέξεων…” Εμείς ψάξαμε την ακριβή ετυμολογία του όρου…

διαβόητος/περιβόητος: αυτός που έχει κακή φήμη/ διάσημος: αυτός που έχει καλή φήμη

Read More

And More