Αλεξία Αλεξιάδου: Ο αιφνίδιος θάνατος, η αγάπη για τη μαγειρική και οι διεθνείς διακρίσεις

Την τελευταία της πνοή άφησε ξαφνικά μετά από καρδιακό επεισόδιο η Αλεξία Αλεξιάδου. Η κόρη της Βέφας Αλεξιάδου υπέφερε από άσθμα τα τελευταία χρόνια και μια κρίση την οδήγησε στο θάνατο. Η ίδια είχε ξαναπάθει κρίση άσθματος και το είχε αντιμετωπίσει όμως αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε.

Η είδηση του θανάτου βύθισε στο πένθος τα αγαπημένα της πρόσωπα και όλους όσους είχαν συνεργαστεί μαζί της, ή την γνώριζαν μέσα από τη δουλειά της και τις συνταγές της. Η Αλεξία ήταν μητέρα δυο παιδιών της Χαράς και της Γενοβέφας.

Ποια ήταν όμως η Αλεξία Αλεξιάδου που έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή;
Η Αλεξία Αλεξιάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και διαμένει μόνιμα στην Αθήνα. Από μικρή ήθελε να γίνει συγγραφέας, ενώ αγαπούσε πολύ και τη μαγειρική. Ζώντας σε ένα σπίτι με την μαμά της Βέφα Αλεξιάδου να μην σταματά να μαγειρεύει και να γεμίζει το χώρο με λαχταριστά φαγητά και γλυκά, η Αλεξία δεν θα μπορούσε να μην μυηθεί στον κόσμο της μαγειρικής

Η διάσημη μαμά της, από νοικοκυρά και μητέρα, έκανε την καθημερινή μαγειρική επάγγελμα και τέχνη και η Αλεξία έζησε νέες εμπειρίες με ευφάνταστα στρωσίματα τραπεζιού, εκπληκτικά δείπνα και γεύματα, φωτογράφους με μηχανές και φώτα, κι όλα αυτά στο σαλόνι του σπιτιού της.
Μόλις τελείωσε το σχολείο, έφυγε για το εξωτερικό και σπούδασε χρηματοοικονομικά στο Λονδίνο. Εκεί, παράλληλα με τις σπουδές της, δεν σταμάτησε να μαγειρεύει και έμαθε για πρώτη φορά να φτιάχνει κινέζικα και μεξικάνικα φαγητά.
Ως σύγχρονη εκπρόσωπος της δημιουργικής ελληνικής κουζίνας έγραψε την επιτυχημένη τριλογία “Ερωτικές Συνταγές” (2001), “Γεύσεις Γάμου” (2002) και “Μια γιορτή για τα παιδιά” (2003) και τον Οκτώβριο του 2005 κυκλοφόρησε το βιβλίο “Ονειρικά Χριστούγεννα”, το οποίο έγινε best seller με τρεις εκδόσεις και 6.500 πωλήσεις έως τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Τα βιβλία της ταξίδεψαν στο εξωτερικό και κατέκτησαν διεθνή βραβεία από παγκοσμίως αναγνωρισμένους διαγωνισμούς γαστρονομίας, όπως το βιβλίο “Νηστήσιμα και Υγιεινά” που εξέδωσε σε συνεργασία με τη μητέρα της, το οποίο βραβεύτηκε στη Γαλλία το 1999 καθώς και για τη φωτογράφησή του στην Αυστραλία (Silver Laddle Award 1999).
Με την πρώτη της δουλειά στον χώρο της γαστρονομίας, το βιβλίο “Εξωτική Κουζίνα”, η Αλεξία Αλεξιάδου έκανε το μεγάλο βήμα από τον κόσμο των χρηματοοικονομικών και MBA στο City University of London, στη μεγάλη της αγάπη, που λόγω παράδοσης δε θα μπορούσε παρά να είναι η μαγειρική.
Οι εμπειρίες που αποκόμισε από τη διαμονή της στο εξωτερικό συνέβαλλαν στο να γνωρίσει από κοντά τις κουζίνες άλλων λαών, τις οποίες με οδηγό το έμφυτο ταλέντο της προσπάθησε να καταγράψει. Το βιβλίο «Εξωτική Κουζίνα» κυκλοφόρησε το 2003 σε νέα ανανεωμένη έκδοση και αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη συλλογή ethnic συνταγών από χώρες όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, η Ταϊλάνδη και το Μεξικό.

Η Αλεξία Αλεξιάδου είναι μέλος του I.A.C.P. (International Association of Culinary Professionals), και παρακολουθούσε τακτικά στο εξωτερικό σεμινάρια στο χώρο της γαστρονομίας. Η συγγραφέας παρουσίασε τακτικά τις αγγλικές εκδόσεις των βιβλίων της στην Αμερική, στην Αγγλία και στην Αυστραλία, όπου κυκλοφορούν με μεγάλη επιτυχία.
Πρωτοπόρος στο χώρο δημιούργησε την πρώτη σειρά μαγειρικής για τηλεοπτικό περιοδικό το 1997 με το 7 ΗΜΕΡΕΣ ΤV (20 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ… ) μια πολυβραβευμένη σειρά στο εξωτερικό με τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα για 10 έτη.
Η συνεργασία της με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο με τη σειρά Νέες Ονειρικές Υγιεινές γεύσεις αγαπήθηκε πολύ από το κοινό και διήρκεσε για 2 χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Η πιο πρόσφατη σειρά ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ συγκεντρώνει σε 23 τόμους 1500 συνταγές για ελληνική υγιεινή κουζίνα από το Α ως το Ω και κυκλοφόρησε με το τηλεπεριοδικό ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ.

Με τον σύζυγό της Βαγγέλη Κιτσάκη είχαν τον εκδοτικό “Alba Editions” που σκοπό έχει να παρουσιάζει στην ελληνική αγορά πολυτελείς εκδόσεις μαγειρικής και lifestyle.

Η Αλεξία Αλεξιάδου είχε συνεργαστεί στο παρελθόν και με το TLIFE δίνοντας συμβουλές για οικονομικά ψώνια…

Διάβασε εδώ τα θέματα με την Αλεξία Αλεξιάδου

TLIFE ρεπορτάζ: Οικονομία στα ψώνια! Μαγείρεψε οικονομικά και νόστιμα!

Πως να είσαι σικ με το ταπεράκι!

Όλα τα μυστικά για το Πασχαλινό τραπέζι! Κάντο υπέροχο χωρίς πολλά λεφτά!

Read More

And More