Αλέξης Τσίπρας: Οι χοροί στο χωριό του νέου πρωθυπουργού και η γειτονιά του στην Κυψέλη!

“Το τραγούδι του Τσίπρα” είναι ο τίτλος του τραγουδιού που έβγαλαν οι κάτοικοι του Αθαμανίου, για να αφιερώσουν στον συγχωριανό του και πρώτο Ηπειρώτη πρωθυπουργό!

Στο γραφικό χωριό που βρίσκεται κοντά στα Τζουμέρκα, οι κάτοικοι ξεκίνησαν το γλέντι από νωρίς το πρωί και δίχως να περιμένουν τα Exit Poll, καθώς ήταν σίγουροι για τη νίκη του δικού τους παιδιού, Αλέξη Τσίπρα. Φυσικά οι χοροί συνεχίστηκαν μέχρι το επόμενο πρωί στις 4:00.

Οι κάτοικοι φτάνουν περίπου τους 650 – οι περισσότεροι συναταξιούχοι – και οι 328 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι 185 Νέα Δημοκρατία. Σε αυτό το χωριό συνήθιζαν να ψηφίζουν όλα τα χρόνια Νέα Δημοκρατία, αλλά αυτές οι εκλογές ανήκαν στον Αλέξη.

Φυσικά τα αποτελέσματα τους δικαίωσαν και οι χοροί και τα γλέντια έπιασαν τόπο! Λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ, μίλησαν μαζί του στο τηλέφωνο και σε ανοιχτή ακρόαση κι εκείνος τους υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί σύντομα το χωριό…

Το σπίτι του παππού του Αλέξη Τσίπρα, όπως και τα υπόλοιπα κτίσματα, καταστράφηκε ολοσχερώς από τον σεισμό του 1967. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 χτίστηκε εξ αρχής κι από τότε χρησιμοποιείται ως εξοχικό από τα τρία παιδιά και τα εφτά εγγόνια του παππού Δημήτρη.

Και ο νικητής των εκλογών δεν χάνει ευκαιρία να επισκέπτεται το χωριό του οικογενειακώς, για τις διακοπές του.

Για την ταπεινή καταγωγή του πρωθυπουργού κάνει λόγο και δημοσιογράφος της Telegraph, δείχνοντας την από πίσω πλευρά της πολυκατοικίας που ζει στην Κυψέλη μαζί με την οικογένειά του.

Η εκπομπή Μία βρέθηκε στο Αθαμάνιο αλλά και στην γειτινιά του πρωθυπουργού, στην Κυψέλη.

Read More

And More