Καλά τα μπουγελώματα αλλά αυτό είναι το πιο συγκινητικό βίντεο για την ασθένεια #ALS

Τις τελευταίες ημέρες, δεν έχουν τελειωμό τα μπουγελώματα των celebrites, κυρίως στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα για την οικονομική ενίσχυση των ερευνών για το ALS δηλαδή την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση ή νόσο του Λου Γκέρινγκ. Μια ασθένεια που ταλαιπωρεί πολύ τους ασθενείς και πεθαίνουν μερικά χρόνια μετά την έναρξη των συμπτωμάτων.

Τα μπουγελώματα των διασήμων είναι καλά, θεμιτά και βοηθούν τόσο στη συγκέντρωση χρημάτων για έρευνες για την αντιμετώπιση της ασθένειας αλλά και για προβολή και ενημέρωση για το τι ακριβώς είναι αυτή η ασθένεια.

Το βίντεο όμως που θα δεις είναι το πιο σημαντικό και συγκινητικό όλων. Ένας 26χρονος που μόλις διαγνώσθηκε με την ασθένεια κάνει κι αυτός με χιούμορ τη διαδικασία του Ice bucket challenge, αλλά μετά συγκινημένος ξεσπάσει σε κλάματα και εξηγεί ότι είχε την ασθένεια η γιαγιά του, η μητέρα και τώρα και ο ίδιος.

Τα πλάνα με την μητέρα του την ώρα που την φροντίζει είναι ιδιαίτερα συγκινητικά και αποδίδουν στο ακέραιο το πόσο δύσκολα περνάνε οι ασθενείς με τη νόσο, αφού όπως θα δεις ο 26χρονος ταϊζει τη μητέρα του, όχι από το στόμα, αλλά με ειδικό μηχάνημα από το στομάχι…

Τι είναι το ALS ή νόσος του Λου Γκέρινγκ

Πρόκειται για μια σπάνια νευρολογική πάθηση η οποία προκαλεί μυϊκή αδυναμία, αναπηρία και τελικά θάνατο. Συχνά ονομάζεται νόσος του Lou Gehrig, από το διάσημο παίκτη του μπέιζμπολ που πέθανε από την πάθηση το 1941.

Ο βραβευμένος φυσικός Stephen Hawking, ο Άγγλος ιστορικός Τόνι Τζαντ, ο κιθαρίστας Jason Becker και ο μπασίστας Mike Πορκάρο αποτελούν μερικούς από τους πιο γνωστούς ασθενείς με ALS. Μάθε περισσότερα για την ασθένεια στο iatropedia

Read More

And More