Τι λένε οι παρουσιαστές του ALTER για την κρίση στο κανάλι

Η κατάσταση στην τηλεοπτική στέγη του Alter είναι αρκετά δύσκολη. Χθες ο Νίκος Χατζηνικολάου τοποθετήθηκε πρώτη φορά για το θέμα μέσα από την εκπομπή του. Τι δηλώνουν οι υπόλοιποι συντελεστές στο TLIFE για τα δρώμενα και ποιο πιστεύουν ότι θα είναι το μέλλον του καναλιού

H παρουσιάστρια του “Φως στο Τούνελ”, Αγγελική Νικολούλη, ακούστηκε αρκετά αισιόδοξη για την πορεία του καναλιού. Άλλωστε έχει δηλώσει σε πρόσφατησυνέντευξη ότι θα είναι η τελευταία που θα φύγει από την τηλεοπτική στέγη του Alter, αν κάτι δεν πάει καλά. Για την κατάσταση σήμερα και για το πώς βλέπει τα πράγματα δήλωσε στο TLIFE: Ότι περάσαμε από σαράντα κύμματα είναι γεγονός. Αντιμετωπίσαμε κι εμείς μία κρίση, όπως αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι κι αυτό είναι αλήθεια. Αλλά είμαι αισιόδοξη εγώ για το μέλλον του Alter, γιατί και ο κύριος Γιαννίκος που εξακολουθεί να είναι μέτοχος στο κανάλι, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους στην ΕΣΗΕΑ, ότι θα πάνε όλα καλά και ότι κάποια στιγμή τον Μάρτη θα τελείώσει η περιπέτειά μας. Θα μου πεις πώς τόσος κόσμος πώς θα περιμένει να πληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο; Είναι πονεμένη ιστορία, αλλά τι να κάνουμε να το διαλύσουμε; Κατά τη γνώμη μου έχει μπει το νερό στο αυλάκι και πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά. Το να φτάνουμε στα άκρα, δεν είναι και η καλύτερη λύση, ειδικά αυτή την περίοδο.

Άρα είστε κατά κάποιο τρόπο κατά των απεργιών; “Οι εργαζόμενοι έχουμε έναν τρόπο έκφρασης, την απεργία. Την αναφέρει το δικαίωμά μας! Αλλά όχι στα άκρα, ειδικά αυτή την περίοδο. Γιατί τα πράγματα φαίνονται ότι πάνε καλά. Μπαίνει το νερό στο αυλάκι. Και καμιά φορά και τα άκρα φέρνουν αρνητικά αποτελέσματα… Τα πράγματα πάνε προς το καλύτερο και πιστεύω ότι θα ομαλοποιηθούν. Κι η απεργία βέβαια είναι μία έκφραση αντίδρασης. Είναι οικογένειες απλήρωτες. Είναι και οι σύζυγοι μαζί και η κατάσταση είναι τραγική, αλλά όχι στα άκρα. Όχι επιλογές των άκρων ειδικά αυτή την περίοδο.

Ποια είναι τα “άκρα” για εσάς; “Τα άκρα είναι να βαράμε 48ωρες απεργίες μέσα στην εβδομάδα διπλές και να οδηγούμε το κανάλι σε διάλυση. Αυτά είναι τα άκρα.”

Και συνεχίζει: Αντίδραση, απεργία, αναφέρεται το δικαίωμα, να ασκήσουν πάνω στον εργαζόμενο γιατί φαίνεται να τον έχει εγκαταλείψει, αλλά όχι τώρα ειδικά αυτή την περίοδο που φαίνεται να έχει μπει το νερό στο αυλάκι και να λυθούν τα προβλήματά μας, όχι 48ωρες απεργίες, κατά την ταπεινή μου γνώμη.”

Η παρουσιάστρια του ”Πολύ Μπλα Μπλα”, Σταματίνα Τσιμτσιλή, είπε: ”Δεν θα ήθελα να κάνω κάποια δήλωση, γιατί θεωρώ ότι οι μέρες είναι λίγο δύσκολες και περίεργες για τους εργαζομένους στο κανάλι και δεν είμαι η αρμόδια να τοποθετηθώ, ούτε έχω την πληροφόρηση που θα βοηθούσε να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη.

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που είστε δίπλα μας, γιατί αυτό είναι ένα πρόβλημα δυστυχώς, που μας αφορά όλους. Σήμερα στο σπίτι μας. Αύριο στο δικό σας. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά.”

Η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή δήλωσε: ” Η κατάσταση είναι αρκετά κρίσιμη. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε!

Κανείς μας δεν θέλει να κλείσει το κανάλι. Θα το παλέψουμε όσο μπορούμε και θα είμαστε εκεί μέχρι την τελευταία στιγμή. Θα κάνει ό,τι μπορεί ο καθένας μας όπως κάνουμε τόσο καιρό.”

Η παρουσιάστρια του ”TV Weekend”, Άννα Λυβαθινού, δεν θα ήθελε να κάνει κάποια δήλωση αυτή την περίοδο που είναι τα πράγματα έτσι. Και η Αννίτα Πάνια με τη σειρά της, δεν ήθελε να προβεί σε κάποιες δηλώσεις!

Ρεπορτάζ: Εβίτα Τσιλοχρήστου, Μαρία Πορτοκαλάκη

Read More

And More