H συμπεθέρα του Γ. Παπανδρέου στο TLIFE για τον αρραβώνα των παιδιών τους – Όλες οι λεπτομέρειες!

Ο γιος του Γ. Παπανδρέου, Ανδρέας, αρραβωνιάστηκε χθες την εκλεκτή της καρδιάς του, Πωλίνα Πατραμάνη! Όλο αυτόν τον καιρό τα δημοσιεύματα έχουν πάρει φωτιά, τόσο για το ποια είναι η Πωλίνα Πατραμάνη και η οικογένειά της όσο και για το πώς και πού θα γινόταν ο αρραβώνας.

Τελικά όλα πήγαν καλά αλλά με κάποια αλλαγή σχεδίων εξαιτίας της δημοσιότητας που πήρε το θέμα. Το σίγουρο είναι ότι και οι δύο οικογένειες είναι ευτυχισμένες για τις επιλογές των παιδιών τους. Το TLIFE μάλιστα επικοινώνησε με τη μητέρα της Πωλίνας, κυρία Αφροδίτη Μαστοράκη η οποία δέχτηκε τις ευχές μας δίχως να θέλει να μπει σε λεπτομέρειες: “Είμαι ευτυχισμένη, σας ευχαριστώ πολύ!”

Πώς και πού έγινε όμως τελικά ο αρραβώνας του γιου του πρώην Πρωθυπουργού; Ο αρραβώνας ήταν προγραμματισμένος να γίνει σε γνωστή ταβέρνα που βρίσκεται στο λιμάνι της Χερσονήσου. Τελευταία στιγμή όμως όλα άλλαξαν κι ο αρραβώνας έγινε σε συγγενικό σπίτι στο Κουτουλουφάρι…

Η κυρία Κατερίνα που είναι η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας μίλησε στο TLIFE περιγράφοντας όλες τις λεπτομέρειες για τον αρραβώνα, το ζευγάρι, τους γονείς αλλά και για το μενού που τελικά συνόδευσε την ευτυχία της οικογένειας!

To εσωτερικό της ταβέρνας “Το Σοκάκι”

Μία ημέρα πριν από τον αρραβώνα
“Μία ημέρα πριν από τον αρραβώνα, δηλαδή την Παρασκευή, έκαναν μια συνάντηση εδώ στο μαγαζί για να γνωριστούν οι γονείς μεταξύ τους και θα έρχονταν και το Σάββατο για να φάνε παραδοσιακά, να γνωριστούν και τ’ αδέρφια και να περάσουν επίσημα τις βέρες. Μια μέρα πιο πίσω ακόμη είχαν πάει και στο σπίτι της μητέρας της Πωλίνας. Εγώ έχω κι ένα μικρό ξενοδοχείο με 20 δωμάτια κοντά στο Δημαρχείο. Εκεί έμενε μητέρα του Ανδρέα, ο νεαρός με την Πωλίνα, κάποιοι φίλοι τους… Το κλίμα ήταν πολύ καλό μεταξύ τους. Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν απλός και καλός, το ίδιο και η πρώην σύζυγός του, Εύα (μητέρα του Ανδρέα). O πατέρας της Πωλίνας δεν ήταν, αλλά τη μητέρα της συνόδευε ο πατριός της.

Την επόμενη θα ερχόταν και η Άντα Παπαπανδρέου. Ο Ανδρέας είναι ένα εξαιρετικό παιδί που το γνώρισα πιο προσωπικά… Η Πωλίνα είναι μια ήσυχη κι αξιόλογη κοπέλα. Την ξέρω από πολύ μικρή, κυρίως την μητέρα της. Επειδή σαν μαγαζί έχουμε φιλοξενήσει και πιο μεγάλα ονόματα – όχι ότι δεν έρχεται απλός κόσμος – ήρθαν για να αναλάβουμε τον αρραβώνα. Εντελώς την τελευταία στιγμή άλλαξαν όλα… Όλοι περιμεναν και τα αδέρφια τους, κι ο παπάς στην εκκλησία να βάλει τις βέρες μέχρι στις 20:30 – 21:00, τα πράγματα άλλαξαν και πήγαν σε σπίτι από ένα συγγενή της Αφροδίτης. Όλα ήταν απλά. Άλλο είναι τα πολιτικά κι άλλο οι ανθρώπινες στιγμές.

To 2008 ο Ανδρέας στην ορκωμοσία του στο Μεγάλο Πεύκο, έχοντας δίπλα τους Γιώργο και Αντα Παπανδρέου και τη μητέρα του Εύα.


Την ημέρα του αρραβώνα

Δυστυχώς από πολύ νωρίς ήρθαν όλοι οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια εδώ πέρα κλπ. κι έγινε ένας χαμός. ‘Ετσι τελευταία στιγμή τα μαζέψαμε (τα φαγητά), τα φορτώσαμε, τα πήγαμε σε ένα σπίτι και τα φάγανε! Οι οικογένειες είχαν κλείσει τραπέζια για 46 άτομα. Πολύ γρήγορα όμως μαζέψαμε όλα τα φαγητά σε πιατέλες κι έφυγαν από εδώ τέσσερα αυτοκίνητα για να τις πάνε στο σπίτι που θα γινόταν ο αρραβώνας. Οι δημοσιογράφοι ήταν τόσοι πολλοί που δεν θα μπορούσαν οι άνθρωποι να λειτουργήσουν. Απηύδησαν κάποια στιγμή… Ο αρραβώνας έγινε σε ένα απλό συγγενικό τους σπίτι κοντά στο Κουτουλουφάρι.

Έξω από την ταβέρνα

Το μενού
Το μενού ξεκινούσε με σαλάτα ρόκα και σταμναγκάθι, τυριά κρητικά (μυζήθρα, γραβιέρα, φέτα Κρήτης)
Κουνέλι, συκώτια σαβόρε και κοτόπουλο
Βραστό με μακαρόνια και γαμοπίλαφο
Αντικριστά αρνιά με πατάτες φούρνου και γουρουνόπουλο φούρνου
Στο τέλος προσφέραμε μπουγάτσες και κάποια γλυκά που είχαν ετοιμάσει και οι ίδιοι (κουραμπιέδες και ξεροτήγανα)

Read More

And More