Β. Ανδρίτσου : Η πρωταγωνίστρια των “Βασιλιάδων” στο TLIFE για την πετυχημένη σειρά κι όχι μόνο !

Κατάφερε να μας κερδίσει από το πρώτο κιόλας επεισόδιο στο “Κόκκινο Δωμάτιο”, την αγαπήσαμε στην “Πολυκατοικία” και τώρα; Τώρα την λατρεύουμε στους “Βασιλιάδες” ! Ο λόγος φυσικά για την Βασιλική Ανδρίτσου… Η Βασιλική ανήκει αναμφισβήτητα στην κατηγορία εκείνη των πιο ταλαντούχων πλασμάτων της νέας γενιάς των ηθοποιών. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν μέσα από τις κριτικές τους, πως η Βασιλική κουβαλά στις ερμηνείες της το άρωμα της χρυσής εποχής του παλιού, καλού κινηματογράφου και πως ώρες – ώρες το υποκριτικό της αυτό ταμπεραμέντο, θυμίζει λιγάκι εκείνο της αξέχαστης και αξεπέραστης Ρένας Β λαχοπούλου ! Οσο για το τι λέει η ίδια γι ΄αυτό; Για το αν την κολακεύει το γεγονός ή για το αν την αγχώνει;

“Το να υποστηρίζει κανείς πως οι ερμηνείες μου έχουν ένα άρωμα από το παλιό, ελληνικό κινηματογράφο και πως θυμίζουν λιγάκι τις ερμηνείες της Ρένας Βλαχοπούλου, πιστεύω πως είναι υπερβολικό από όποια πλευρά κι αν το δεις. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν τεράστιοι καλλιτέχνες και ήταν και είναι αναντικατάστατοι. Φυσικά το να ακούω και να διαβάζω τόσο καλά λόγια για μένα είναι μεγάλη τιμή και μου δίνουν το κουράγιο για να συνεχίσω… Ομως, ακόμα έχω μεγάλο δρόμο μπροστά μου και είναι νωρίς πολύ νωρίς για τέτοιου είδους συμπεράσματα”.

– Η τρελή επιτυχία της σειράς σας έχει κάνει να αισθάνεστε αυτή την εποχή “Βασιλιάδες” ;
– Δεν ξέρω αν η επιτυχία σε κάνει να αισθάνεσαι… βασιλιάς (γέλια). Πάντως η αλήθεια είναι πως όλοι μας είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για όλο αυτό που συμβαίνει. Και είμαστε χαρούμενοι, γιατί βλέπουμε πως οι κόποι μας πιάνουν τόπο και πως ο κόσμος απολαμβάνει την δουλειά μας.

– Την “Γιούλη” την έχουμε λατρέψει όλοι. Εσένα τι ήταν αυτό που σε κέρδισε στον συγκεκριμένο ρόλο; Και τι ήταν αυτό που αρχικά μπορεί να σε φόβισε ;
– Αυτό που με κέρδισε ευθύς εξ ΄αρχής στην “Γιούλη” ήταν το γεγονός πως είχα στα χέρια μου έναν ρόλο, εντελώς διαφορετικό απ ΄ότι είχα κάνει μέχρι σήμερα στην τηλεόραση και αυτό είχε μεγάλη σημασία για μένα. Οσο για το αν φοβήθηκα κάτι αρχικά; Φοβήθηκα μήπως βγω υπερβολική, γιατί με την “Γιούλη” πρέπει να ισορροπείς σε απίστευτο βαθμό, για να έχεις στο τέλος το αποτέλεσμα που πρέπει. Είναι μία ηρωίδα χείμαρρος και εύκολα μπορεί να σε παρασύρει.

– Μοιάζεις καθόλου με την “Γιούλη”;
– Μοιάζω μπορώ να πω αρκετά, με την έννοια ότι με… θυμίζει σε πολλά πράγματα. Από την άλλη βέβαια, πρέπει να σου εξομολογηθώ, ότι δεν είμαι τόσο καλή μαγείρισσα (γέλια).

– Η “Γιούλη” είναι ένας αυθεντικός άνθρωπος, πιστεύεις πως σήμερα γύρω μας υπάρχουν αυθεντικοί άνθρωποι ;
– Φυσικά και υπάρχουν. Ισως να είναι λιγάκι παραγκωνισμένοι απ ΄όλο αυτό το δήθεν της εποχής και το ψεύτικο life-style που μας πλασάρεται από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αν όλο αυτό το ξύσεις και το βγάλεις στην άκρη, εννοείται πως θα δεις γύρω σου αυθεντικούς ανθρώπους. Και επειδή η “Γιούλη” είναι εκτός από αυθεντικό, αλλά και ένα λαικό κορίτσι, θέλω να πω, πως και οι λαικοί άνθρωποι είναι απίστευτα παρεξηγημένοι στις μέρες και δεν θα έπρεπε. Δεν θα έπρεπε να έχουμε πρόβλημα με τους λαικούς, αλλά με τις… λαικάντζες και τους λαικιστές. Αυτό θα έπρεπε να είναι το πρόβλημά μας.

– Να υποθέσω πως ο έρωτας της “Γιούλης” προς τον “Μάρκο” θα μείνει για καιρό ανεπλήρωτος και πως η “Χριστίνα” δεν θα το γλιτώσει το… ξεμάλλιασμα ;
– Σίγουρα ο έρωτας της “Γιούλης” προς τον “Μάρκο” για την ώρα θα παραμείνει ανεκπλήρωτος. Ομως, κι από την άλλη, όχι η “Γιούλη” δεν θα ξεμαλλιάσει την “Χριστίνα” (γέλια). Απλά, με τον γνωστό, μονοκόμματο τρόπο της θα συνεχίσει να διεκδικεί τον “Μάρκο”, οπότε η “Χριστίνα” θα είναι για εκείνη διαρκώς… κόκκινο πανί !

– Μετά την “Πολυκατοικία” δεν θέλησες να ξεκουραστείς. Θέλησες να κάνεις τηλεόραση στο καπάκι και μάλιστα λέγοντας το “ναι” σε μία καθημερινή σειρά…
– Δεν είναι εποχές για να ξεκουραζόμαστε… Ασε που σε ό,τι έχει να κάνει με ΄μένα, δέκα μέρες μου αρκούν για να ξεκουραστώ. Μετά τι θα κάνω; Θα κάθομαι στο σπίτι και θα κοιτάω το ταβάνι (γέλια) ; Την αγαπάω την δουλειά μου και εννοείται πως θέλω συνεχώς να δουλεύω.

Read More

And More