Γιατί δάκρυσε η Angelina Jolie; Βίντεο

Δάκρυα προκάλεσαν στην Angelina Jolie οι αφηγήσεις γυναικών που έπεσαν θύματα βιασμού στη διάρκεια πολέμου. Η διάσημη ηθοποιός επισκέφθηκε το κοιμητήριο Ποτοτσάρι, όπου έχουν ταφεί τα θύματα της σφαγής της Σρεμπρένιτσα.

Εκεί η Angelina συζήτησε με μέλη της οργάνωσης “Μητέρες των θυλάκων Σρεμπρένιτσα και Ζεπ”. Οι αφηγήσεις των γυναικών της προκάλεσαν δάκρυα στα μάτια, ενώ η ίδια δήλωσε: “Ο βιασμός είναι ένα από τα χειρότερα εγκλήματα εναντίον αμάχων”.
Η αμερικανίδα ηθοποιός και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες συνοδευόταν από τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών, William Hague.

Τον ερχόμενο Ιούνιο θα διοργανωθεί στο Λονδίνο ένα διεθνές συνέδριο για να βρεθούν τρόποι να μη χρησιμοποιείται ο βιασμός ως τακτική πολέμου.

Η πρωτοβουλία είναι εμπνευσμένη μερικώς από την ταινία της χολιγουντιανής σταρ In the Land of Blood and Honey, η οποία ασχολείται με τη σεξουαλική βία που υφίσταται μία γυναίκα στη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία (1992-1995).
Για την διάσημη ηθοποιό η πρόεδρος της οργάνωσης “Μητέρες των θυλάκων Σρεμπρένιτσα και Ζεπ”, Munira Subasic δήλωσε: “Είναι γυναίκα και μητέρα και θα καταλάβει τι έχουμε περάσει και τι περνάμε ακόμη. Είναι σημαντική η επίσκεψή της στο Ποτοτσάρι και στη Σρεμπρένιτσα να δει με τα μάτια της την αλήθεια για τη γενοκτονία και τον πόλεμο και να μεταφέρει την αλήθεια στον υπόλοιπο κόσμο”.

Read More

And More