Απόστολος Γκλέτσος: ” Κλαίω συχνά. Μπορεί και κάθε εβδομάδα επί σαράντα λεπτά να κλαίω”

Ο Απόστολος Γκλέτσος μιλά στο περιοδικό ΕΓΩ για την αντίδραση και την αποχώρησή του κατά τη διάρκεια του αγιασμού στο Λύκειο Στυλίδας, την κατάθλιψη και την αποχή από το σεξ.

Για άλλη μια φορά έδειξες το δυναμισμό και την αποφασιστικότητά σου, κερδίζοντας τις εντυπώσεις αλλά και το χειροκρότμα των μαθητών του Λυκείου Στυλίδας, όταν αποχώρησες από τηντελετή αγιασμού, αντιδρώντας στη λέξη «Βασιλεύσι» που χρησιμοποίησε ο ιερέας.
“Αυτό που μας έχει μείνει είναι η αντίδραση. Πρέπει ευρύτερα να αντιδρούμε σε αυτό που μας συμβαίνει. Μέρα με την ημέρα σαπίζει το οικοδόμημα που λέγεται Ελλάδα, η ψυχή και το σώμα της. Κανείς δεν κάνει τίποτα πια”

Σε απείλησαν όταν αποφάσισες να ιδρύσεις ένα νέο κόμμα;
“Δεν τολμά να με απειλήσει κανείς γιατί ξέρουν ότι δεν έχω καμία φιλοδοξία. Δεν φοβάμαι κανέναν. Ασχολούμαι με την πολιτική επειδή έχω ένα παιδί που το αγαπώ και δεν θέλω να φτάσω στο σημείο να τρελαθώ με την ανθρωπιστική κρίση που ζούμε. Κάνω τον αγώνα μου μέσα από την πολιτική. Δεν υποκινούμαι από προσωπικά κίνητρα και φιλοδοξίες. Δεν θέλω να αλλάξω τη ζωή μου. Σε υπόγειο ζω και στο υπόγειο θα παραμείνω ακόμη κι αν βγω βουλευτής.”

Πέρασες φάση όμως στη ζωή σου στις ηλικίες των είκοσι και των τριάντα που ήσουν “sex machine”
“Και ποιος δεν είναι «sex machine» στα 25, τα 30 και τα 35; Τώρα στα 47 μου, βλέποντας όσα γίνονται γύρω μου, δεν είναι το ίδιο. Πρέπει να σε βοηθά και το περιβάλλον. Σε μια Ελλάδα ευημερούσα, όπου όλοι θα είχαμε να φάμε, να πιούμε, να ζεσταθούμε και η λίμπιντο θα ήταν ανεβασμένη. Τώρα είμαστε όλοι καταθλιπτικοί. Πού να πάει το μυαλό σου στο σεξ; Εμένα τουλάχιστον ότι συμβαίνει με επηρεάζει πολύ. Δεν ευχαριστιέμαι ούτε το φαγητό που τρώω”.

Αντιμετώπισες ποτέ κατάθλιψη;
“Πέρασα και τέτοιες περιόδους. Το βιώνω ανά διαστήματα. Παίρνω δύναμη από αυτό και μπορεί έπειτα να περάσει και ένας μήνας που θα είμαι μέσα στην ενέργεια. Προσπαθώ να μείνω στο σπίτι μακριά από τον κόσμο. Διαβάζω, μαζεύω δύναμη.”

Kλαις, ξεσπάς;
“Κλαίω πάρα πολύ συχνά. Είναι το μυστικό μου, το αγχολυτικό μου. Μου δίνει δύναμη. Μπορεί και κάθε εβδομάδα επί σαράντα λεπτά να κλαίω”

Έχεις κάνει αντιστοίχως ψυχανάλυση; Σε τι βοήθησε;
“Έχω κάνει και ακόμα βλέπω έναν άνθρωπο και μιλάμε. Με βοήθησε να δω καλύτερα τα πράγματα μόνος μου. Μου άνοιξε τα μάτια. Αντιμετώπισα προβλήματα υγεία τα οποία με τρόμαξαν. Φοβήθηκα ότι θα πέθαινα. Εκεί χρειάστηκε να δω έναν ειδικό, να με βοηθήσει, να μου δώσει φάρμακα που θα μου ανέβαζαν τη διάθεση. Ακόμα και σήμερα όταν δεν αισθάνομαι καλά, απευθύνομαι σε έναν ειδικό -ψυχολόγο ή ψυχίατρο- και μιλάμε. Ήταν επώδυνο το συναίσθημα ότι ενδέχεται να φύγεις από τη ζωή; Ήταν πολύ τρομακτικό”

Read More

And More