Θρήνος στην κηδεία του Μ. Ασλάνη – Με χειροκροτήματα τον αποχαιρέτησαν οι φίλοι του

Στην τελευταία του κατοικία στη γενέτειρά του τη Χαλκίδα οδηγήθηκε σήμερα ο Μιχάλης Ασλάνης. Φίλοι, συγγενείς και αγαπημένα του πρόσωπα του είπαν το στερνό αντίο .
Ο γνωστός σχεδιαστής άφησε την τελευταία του πνοή στα 63 του χρόνια στο σπίτι του στη οδό Σκουφά και η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν βόμβα στον καλλιτεχνικό χώρο, βυθίζοντας στο πένθος όλους όσου τον γνώριζαν και είχαν συνεργαστεί μαζί του. Το χαμογελαστό παιδί της μόδας, όπως τον αποκαλούν όσοι τον έχουν γνωρίσει έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή, σκορπίζοντας τη θλίψη.

/

Στην κηδεία του βρέθηκε πλήθος κόσμου από τη Χαλκίδα, άνθρωποι που τον γνώριζαν και τον θαύμαζαν για το φιλανθρωπικό το έργο στην περιοχή, παρόλο που εκείνος κρατούσε πάντα χαμηλό προφίλ. Αλλά και πολλοί επώνυμοι φίλοι του. Ανάμεσά τους ήταν η Βάνα Μπάρμπα, η Γωγώ Μαστροκώστα, ο Χάρης Σιανίδης, ο Τρύφωνας Σαμαράς, ο Μάκης Τσέλιος, η Στέλλα Γιαμπουρά, ο Βασίλειος Κωστέτσος και πολλοί άλλοι.
Aντί στεφάνων, επιθυμία της οικογένειας του Μιχάλη Ασλάνη, είναι να δοθεί χρηματικό ποσό στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Τάσος Γεωργιάδης Σαλονικιού 8 – Χαλκίδα.

/

Το χρονικό του θανάτου
Ο Μιχάλης Ασλάνης βρέθηκε νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του από συνεργάτες του το μεσημέρι της Τετάρτης. Είχαν ανησυχήσει και μπήκαν στο σπίτι του, εκεί όπου είχε μετακομίσει τον περασμένο Μάιο, πάνω από το ατελιέ του και δήλωνε ενθουσιασμένος που το σπίτι ήταν κοντά στο χώρο δουλειά του. Ετοίμαζε την επίδειξη του Οκτωβρίου για τα 40 χρόνια του στη μόδα με μεγάλο ενθουσιασμό, λένε.

/

Στο σπίτι του βρέθηκαν πολλά χάπια, μή συνταγογραφημένα. Όμως η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να έφυγε από τη ζωή από παθολογικά αίτια.
Βρέθηκε νεκρός δίπλα στο κρεβάτι του. Το τελευταίο διάστημα είχε προβλήματα υγείας (σάκχαρο, πίεση) και σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Δες φωτογραφίες:

Μάκης Τσέλιος, Στέλιος Νιάκαρης, Γιάννης Καζανίδης
/

Βάνα Μπάρμπα
/

Βασίλειος Κωστέτσος
/

Χάρης Σιανίδης, Γωγώ Μαστροκώστα
/

Λόλα Νταϊφά
/

Σάσα Σταμάτη
/

Στέλλα Γιαμπουρά
/

Τρυφωνας Σαμαράς
/

Ιωάννα Σουλιώτη

Μάκης Τσέλιος, Βάνα Μπάρμπα, Γιάννης Καζανίδης

Κάλλι Τσιλίδου, Νόνη Δούνια, Άντζελα Ευρυπίδη

Αννίτα Ναθαναήλ, Κάλλι Τσιλίδου, Νόνη Δούνια

Βάσια Παναγοπούλου

Βασιλική Τσεκούρα

Φιλήμονας

Εύα Λάσκαρη

Βάσια Παναγοπούλου, Τρύφωνας Σαμαράς

Βασίλης Ζούλιας

Δημήτρης Στρέπκος

Εύη Αδάμ

Χαρά Λεμπέση, Περικλής Κονδυλάτος
/

Ρεπορτάζ – αποστολή Χαλκίδα: Λευτέρης Σουχάιμπ, Πέτρος Χόντος
Επιμέλεια Κειμένου: Νατάσσα Στρόβιλα

Read More

And More