Γιώργος-Γιάννης: Στιγμές από τις ζωές των αδικοχαμένων νεαρών αστυνομικών

Δύο παιδιά, γεμάτα όνειρα και σθένος για μία καλύτερη κοινωνία, έχασαν άδικα χθες βράδυ τη ζωή τους, όταν αδίστακτοι κακοποιοί τους “γάζωσαν” με καλάσνικοφ στην περιοχή του Ρέντη.

Ο Γιώργος Σκυλογιάννης ήταν μόλις εικοσι δύο ετών και καταγόταν από ένα χωριό των Τρικάλων, το Κεφαλόβρυσο. Κατετάγη στην ΕΛ.ΑΣ. την 01/07/2009 και υπηρετούσε και αυτός στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής.

Είχε άλλα τέσσερα αδέρφια… Ως μεγαλύτερος έκανε ό,τι μπορούσε για να στέλνει κάτι από το μικρό του εισόδημα και σ’εκείνα ώστε να μεγαλώνουν σωστά.

Ο πατέρας του, Χρήστος δουλεύει στο άμαξοστάσιο Τρικάλων ως οδηγός κα ιη μητέρα έχει 8μηνη σύμβαση στον πολιτιστικό οργανισμό του δήμου. Δύσκολα τα βγάζουν πέρα, αν και ο αντιδήμαρχος της πόλης είπε πως θα φροντίσει για ό,τι καλύτερο μετά το συμβάν.

Ο Γιώργος είχε ένα κορίτσι και όπως κάθε νέος έκανε όνειρα… Αυτή η φωτογραφία ήταν και στο προφίλ του στο Facebook. Μέσα από τις φωτογραφίες καταλαβαίνει κανεί ότι οι δυο τους περνούσαν πολύ καλά αλλά και ότι ήταν ένα αρκετά κοινωνικό παιδί και αγαπητό στις παρέες του.

Μία σφαίρα στο κεφάλι το βράδυ της 1ης Μαρτίου ήταν αρκετή για να κλείσουν για πάντα τα μάτια του χαμογελαστού αυτού παιδιού στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Ο Ιωάννης Ευαγγελινέλης ήταν εικοσι τρία χρονών παλικάρι κι έπεσε επί τόπου νεκρός. Παιδί μιας φτωχικής οικογένειας από το Περιστέρι.

Μόλιςπριν από 6 χρόνια ο Γιάννης, έχασε τον πατέρα του. Τα πράγματα δυσκόλεψαν και έπρεπε εκείνος να συντηρεί την οικογένειά του.

Την μητέρα του και τις δύο αδελφές του. Η χαροκαμένη μάνα δούλευε περιστασιακά. Καθάριζε σπίτια… Ο Ιωάννης Ευαγγελινέλης με καταγωγή από την Μυτιλήνη μετρούσε στο Σώμα μόλις 3 χρόνια, από τις 19/10/2008.

Όλοι μιλούν για ένα πολύ καλό παιδί κι όπως αποδείχτηκε έβαζε σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή με ελπίδα μια καλύτερη κοινωνία. Για την ελπίδα αυτή λείπει σήμερα από κοντά μας…

Ωστόσο, οργή προκαλεί το γεγονός ότι τα παιδιά έθεταν καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή τους χωρίς να έχουν τον σωστό εξοπλισμό. Άνθρωπος που έχει κατάστημα στο μοναστηράκι, αποκάλυψε πως οι δυο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν ψωνίσει με χρήματα από το υστέρημά τους, τα σωστά “εργαλεία” για τη δουλειά τους.

Όπως λέει στην εφημερίδα “Τα Νέα” ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, Θέμης Μπαλλής, πριν ενάμιση χρόνο έγινε πελάτης του ο Γιώργος Σκυλογάννης. Ο 22χρονος κατάλαβε αμέσως μόλις ανέλαβε υπηρεσία ότι πρέπει να … πετάξει ό,τι του είχε δώσει η υπηρεσία. Για να προστατέψει τη ζωή του αναγκάστηκε να αγοράσει νέο αλεξίσφαιρο καθώς το υπηρεσιακό ζυγίζει 4,5 κιλά και δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση για μοτοσικλετιστές. Επίσης το αλεξίσφαιρο της υπηρεσίας δεν “αντέχει” πλήγματα από δυνατά όπλα. Ο Γιώργος πλήρωσε άλλα 50 ευρώ για χειροπέδες και 80 ευρώ για έναν φακό

Λίγο αργότερα έγινε πελάτης του και ο 23χρονος Γιάννης Ευαγγελινέλης. Σχεδόν όλοι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ είναι εξαναγκασμένοι να πηγαίνουν και να ψωνίζουν από τέτοιου είδους καταστήματα, αφού ούτε κράνη δεν έχουν. Είναι χαρακτηριστικό, όσο και εξοργιστικό, το γεγονός ότι αρχικά τους δόθηκαν κράνη που προβλέπονται για τα… ΜΑΤ (!).

Οποιοσδήποτε μοτοσικλετιστής ακούσει κάτι τέτοιο είναι βέβαιο ότι θα γελάσει. Αναρωτιέται όμως κανείς ποιος από το υπουργείο γελάει μετά το μακελειό.

Ποιος θέλησε να τους ξεγελάσει παραγγέλλοντας τις στολές τους που δεν ήταν αδιάβροχες με… δικαιολογία ότι όταν βρέχει οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. έχουν δικαίωμα να μην αναλάβουν δράση;

Ποιος γελάει σήμερα όταν μαθαίνει ότι αυτά τα παιδιά εκπαιδεύονται σε μηχανές 250κ.ε. Και ύστερα καβαλάνε 650άρες;
Είναι για γέλια το γεγονός ότι οι περισσότερες μηχανές βγαίνουν off γιατί λήγει η εγγύηση; Γιατί δεν έχουν ανταλλακτικά…

Ποιος ήταν εκείνος που έδωσε στην αρχή εκτός από ακατάλληλα και ληγμένα αλεξίσφαιρα στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ.;

2.236 αστυνομικοί με 1002 μηχανές κατάφεραν (το δείχνουν τα στοιχεία) ισχυρό πλήγμα στην εγκληματικότητα. Όπως φαίνεται το κατάφεραν μόνο χάρη στη δική τους αυτοθυσία.

Read More

And More