To ΤLIFE στους δρόμους της Αθήνας τον Αύγουστο! Φωτορεπορτάζ

Αύγουστος στην Αθήνα… Οι ρυθμοί πέφτουν, το καλοκαίρι αιχμαλωτίζει την πρωτεύουσα στην θερμή του ραστώνη! Τα στενά του ιστορικού κέντρου γεμίζουν χρώμα από τον θερινό ήλιο και σε προκαλούν να τα ανακαλύψεις ξανά. Μέχρι να πέσει η μέρα και να δώσει τη θέση της στη νύχτα. Εκεί που η φωταγωγημένη Αθήνα σαγηνεύει κάθε επισκέπτη. Ο φωτογράφος του TLIFE Πέτρος Χόντος γυρίζει την Αθήνα και μας δίνει τον παλμό μιας πιο ήρεμης πρωτεύουσας! Μιας πόλης που καταφέρνει έστω και για λίγο να πάρει ανάσα, να ηρεμήσει από την ένταση, την βοή και τις δυσκολίες της.

/

Η ξεχωριστή πλατεία του Μοναστηρακίου έχει πάντα κόσμο… ακόμη κι αν γύρω, τριγύρω οι δρόμοι του κέντρου είναι αδειανοί.

/

Προκαλεί πάντα ρίγη να σηκώνεις το βλέμμα και να αντικρύζεις την ακρόπολη, τόσο κοντά! Ο ήλιος του καλοκαιριού το απόγευμα κάνει την θέα πιο επιβλητική!

/

Περπατώντας στους αέρηδες και την Ρωμαϊκή Αγορά νομίζεις πως ακούς τα γέλια και τις φωνές των ανθρώπων που κάθισαν εδω, στα άδεια τραπέζια! Ίσως το βράδυ να γεμίσουν από τουρίστες…

/

Σε κάποιο σοκάκι της Πλάκας ο γάτος περιμένει… Όπου και να έχουν πάει, εδώ θα γυρίσουν πάλι! Σε ένα σκηνικό που μοιάζει με… trailet του φθινοπώρου με τόσα πεσμένα φύλλα.

/

Δυο βήματα παραπάνω και πατώντας στον Βράχο της Ακρόπολης έχεις όλο το λεκανοπέδιο στο πιάτο! Ανατριχιαστική η εικόνα των μύριων σπιτιών που εκτείνονται ως εκεί που φτάνει το μάτι. Πάντα όμως ξεχωρίζει και γαληνεύει τη ματιά, ο Λυκαβητός.

/

Ο ήλιος πέφτει και τα μάρμαρα των αρχαιολογικών χώρων δροσίζουν…

/

Ω, ναι! Δεν είμαστε σε κάποιο νησί του Αιγαίου! Το μεγαλείο της Πλάκας κρύβεται σε αυτή της την απλότητα. Την λαϊκή ρυμοτομία και τεχνοτροπία που συνδέει το αρχαίο μεγαλοπρεπές δημιούργημα με τη σύγχρονη (και πολλές φορές άγρια και κακοφτιαγμένη) Αθήνα!

Κάθε γνωνιά του Ιερού Βτράχου έχει τη δική της γοητεία δεν συμφωνείς;

/

Κατηφορίζουμε στα στενάκια που μυρίζουν νυχτολούλουδο… Όχι τα ζωγραφιστά λουλουδάκια δίνουν απλώς μια πινελιά χρώματος!

/

Το θέατρο του Ηρώδου του Αττικού πάντα φωταγωγημένο.

/

Ακόμη και τα ποδήλατα κάτω από την λάμπα του δρόμου, περιμένουν τον αναβάτη τους που μάλλον έχει πάει διακοπές!

/

Η Βουλή… Μετά από έναν επεισοδιακό χρόνο και ένταση συσσωρευμένη στο χώρο, ήρθε η ώρα να πέσουν οι τόνοι! Μόνο τα σκυλάκια και οι Εύζωνοι παραμένουν ίδιοι και απαράλλαχτοι…

/

Η αλλαγή φρουράς είναι πάντα εντυπωσιακή, ακόμη και όταν οι θεατές είναι λιγοστοί…

/

Τα δύο κτίρια κόσμημα στη σειρά… Εθνική Βιβλιοθήκη, Πανεπιστήμιο Αθηνών στέκουν αγέροχα ανεξάρτητα από την εποχή!

/

/

Του Λευτέρη Σαββίδη @lefterix28

Read More

And More