Αλλαγή ημερομηνίας για το gala μπαλέτου Ave Maya – Οι τυχερές που κέρδισαν διπλές προσκλήσεις

Τα μεγαλύτερα αστέρια του χορού παγκοσμίως θα λάμψουν στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου για να τιμήσουν την μεγαλύτερη χορεύτρια του αιώνα μας, την μπαλαρίνα μύθο την Maya Plisetskaya. Το TLIFE δίνει την ευκαιρία σε πέντε αναγνώστριες να εκεί!

Oι πέντε τυχερές είναι:
ΜΠΟΜΠΟΛΑΚΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
ΑΣΠΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ
ΑΛΙΝΑ ΜΠΑΧΡΑΜΗ
ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΚΥΡΓΙΑΚΟΥ

Το Gala Mπαλέτου, που είναι αφιερωμένο στην σπουδαία αυτή καλλιτέχνη έχει τίτλο : «Ave Maya»

Την επιλογή των χορευτών – όλοι τους principal dancers των μεγαλύτερων μπαλέτων του κόσμου – έκανε η ίδια η Maya Plisetskaya και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα και ρόλους στους οποίους η Maya έχει γράψει ιστορία ερμηνεύοντάς τους όπως: Δον Κιχώτης – Ραϊμόντα – Καρυοθραύστης – Ωραία Κοιμωμένη – Μαύρος Κύκνος – Ρωμαίος και Ιουλιέτα – Μανόν – Κουρσάρος – Κάρμεν.

Συμμετέχουν principal dancers από τα:
MARIINSKY BALLET THEATRE
ROYAL BALLET – COVENT GARDEN
ENGLISH NATIONAL BALLET
BOLSHOI BALLET THEATRE
BALLET NACIONAL DE ESPANA
ROYAL DANISH BALLET
BOSTON BALLET
ΜΠΑΛΕΤΟ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ

Την εκδήλωση θα λαμπρύνει με την παρουσία της, η σπουδαία αυτή χορεύτρια συμμετέχοντας στον εορτασμό των 90ων γενεθλίων της.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για τους λάτρεις του μπαλέτου από το να παρακολουθούν μαζί με την θρυλική μπαλαρίνα Maya Plisetskaya μια παράσταση χορού αφιερωμένη σ’ αυτήν, αλλά δεν υπάρχει και μεγαλύτερη τιμή για τους χορευτές και τις χορεύτριες να συμμετέχουν σ’ ένα gala προς τιμήν της μυθικής θεάς του χορού χορεύοντας μπροστά της, γνωρίζοντας ότι η ίδια τους επέλεξε γι’ αυτή την βραδιά.

Για τον λόγο αυτό, αλλά και για να τιμήσουμε την απόλυτη prima μπαλαρίνα, η σκηνή του Ηρωδείου θα φιλοξενήσει το βράδυ της 23ης Σεπτεμβρίου τα πιο διάσημα ονόματα του μπαλέτου και για μια μόνο νύχτα η Αθήνα θα μετατραπεί σε μητρόπολη του χορού.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να χάσει κανείς αυτή την μοναδική βραδιά, αυτό το Gala, για να μπορεί περήφανα να λέει «ήμουν κι εγώ εκεί» παρέα με το ιερό φαινόμενο του χορού την Maya Plisetskaya κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης στο ωραιότερο θέατρο του κόσμου. AVE MAYA.

Στην Maya Plisetskaya έχει απονεμηθεί ο κορυφαίος τίτλος της «Απόλυτης Πρώτης Χορεύτριας» και όπως αναφέρουν οι Financial Times « Η Maya ήταν και είναι ακόμα και σήμερα μια σταρ, ένα Ιερό Τέρας του μπαλέτου, η τέλεια επιτομή για τη θεατρική δόξα, ένα φωτεινό λαμπερό ορόσημο σ’ ένα κόσμο που όλο και περισσότερο λείπουν τα μεγάλα ταλέντα, μια ομορφιά στο κόσμο της γοητείας του μπαλέτου. AVE MAYA».

Read More

And More