Οι επώνυμοι στο πλευρό του Ανδρέα Μπάρκουλη! Φωτογραφίες

Με την οικογένειά του και πολλούς ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου που του δείχνουν την αγάπη και την συμπαράστασή τους βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο Ανδρέας Μπάρκουλης.
Το TLIFE βρέθηκε στο “Μικρό Παλλάς” και στην παράσταση “Μια τρελή τρελή σαραντάρα”, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν υπέρ του δημοφιλούς ηθοποιού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εκτός από τα προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει και οικονομικές δυσκολίες.
Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων η Βάνα Μπάρμπα, ο Λευτέρης Πανταζής, η Άννα Φόνσου και πολλοί άλλοι. Κοντά στον Ανδρέα Μπαρκουλη ήταν η σύζυγός του Μαρία και ο 12χρονος γιος του Νικόλας.

Η ανεπανάληπτη κωμωδία που μας χάρισε το αριστουργηματικό συγγραφικό δίδυμο το 1957 έγραψε την κωμωδία Σαράντα και… που ανέβηκε έπειτα από τρία χρόνια στο θέατρο Ακροπόλ από τον θίασο της Μαίρης Αρώνη. Η ίδια ερμήνευσε σπιρτόζικα και με πολύ κέφι την Τζένη Πετρομιχάλη, μια χήρα που μόλις έκλεισε τα σαράντα αλλά όλοι της κοπανάνε ότι είναι σαράντα και…. Καθώς είναι ‘ολίγον πεταχτούλα’, ερωτεύεται έναν γοητευτικό αλλά φτωχό βιολιστή και έρχεται αντιμέτωπη με τα αδέρφια της που θέλουν να την παντρέψουν με τον ηλικιωμένο Τζώρτζη Χατζηθωμά, πλούσιο πλην όμως κουφό εφοπλιστή. Ο έρωτας αυτός αποτελεί σκάνδαλο για τα ήθη της εποχής αλλά και την κοινωνική τάξη της ηρωίδας.
Πενήντα δύο χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης μεταφέρει την ιστορία της Σαραντάρας στο Μικρό Παλλάς διατηρώντας το ύφος και το άρωμα της εποχής. Η διασκευή συνδυάζει το θεατρικό έργο με το κινηματογραφικό σενάριο.

Την εκρηκτική Τζένη Πετρομιχάλη καλείται να ερμηνεύσει η Βίκυ Σταυροπούλου. Τα αυστηρά αδέρφια της είναι ο Δημήτρης Μαυρόπουλος και η Ελένη Κρίτα, την κολλητή της υποδύεται η Βάσω Γουλιελμάκη και την οικονόμο – και άγρυπνο μάτι – του σπιτιού η Νεφέλη Ορφανού. Ο
Κωνσταντίνος Κακούρης είναι ο βιολιστής – πέτρα του σκανδάλου και ο Στράτος Χρήστου ερμηνεύει τον γαμπρό – κελεπούρι Τζώρτζη Χατζηθωμά.
Τον θίασο συμπληρώνουν ο Γιώργος Δεπάστας και ο Ivan Svitailo που χορεύει επί σκηνής με την Βίκυ Σταυροπούλου ένα ξεκαρδιστικό νούμερο. Όλα τα τραγούδια της παράστασης είναι συνθέσεις του Μίμη Πλέσσα.
Δες φωτογραφίες:

Read More

And More