Τα τελευταία λόγια της 29χρονης Βrittany, λίγα 24ωρα πριν την ευθανασία!

Στις αρχές Οκτωβρίου είχαμε όλοι συγκλονιστεί με τη θλιβερή αλλά και συνάμα σοκαριστική ιστορία της Brittany. Θλιβερή γιατί πριν από λίγο καιρό η 29χρονη έμαθε ότι έχει καρκίνο και πως της μένουν λίγοι μήνες ζωής… Σοκαριστική γιατί η Brittany πήρε μια μεγάλη απόφαση. Να δώσει τέλος στη ζωή της, αφού την προηγούμενη μέρα, γιορτάσει τα γενέθλια του αγαπημένου της συζύγου.

Η Brittany προτίμησε την ευθανασία και το δικαίωμα στον αξιοπρεπή θάνατο, από τον πόνο τη φθορά και τον βασανιστικό θάνατο που θα της προκαλούσε η ασθένειά της. Δεν το επέλεξε όμως σιωπηλά. Έβαλε στόχο, στη λίγη ζωή που της απέμεινε να πολεμήσει για το δικαίωμα του ανθρώπου να επιλέγει να πεθάνει όταν αυτός θέλει, με αξιοπρέπεια, όταν βέβαια δεν υπάρχει καμία ελπίδα για επιβίωση.

Σήμερα η 29χρονη μέσα από την ιστοσελίδα που δημιούργησε, είπε τα τελευταία δημόσια λόγια και σκέψεις και ζήτησε τη βοήθεια όλων έτσι ώστε να συνεχίσει η προσπάθειά της -για το δικαίωμα στην ευαθανασία – και να μη χαθεί με τον δικό της χαμό. Αυτό που ζητάει είναι να ξαναδούν οι νομοθέτες θετικά το θέμα της ευθανασίας, η οποία δεν είναι νόμιμη σε πολλές πολιτείες των Η.Π.Α

Λίγα 24ωρα πριν κάνει ευθανασία, η Brittany έγραψε μεταξύ άλλων : Η οικογένειά μου με στήριξε πολύ. Με έκαναν να νιώθω άνετα με τη δοτικότητα και την υποστήριξή τους. Καμιά μητέρα δεν πρέπει να θάβει το παιδί της και κανένας σύζυγος δεν πρέπει να μένει χήρος στα 43. Αλλά τόσο γι’ αυτούς όσο και για μένα η ανακούφιση, βρίσκεται στο ότι δεν θα ζήσουν με τις κακές αναμνήσεις της φθοράς μου και του ότι υπέφερα πριν πεθάνω¨….


Read More

And More