Πρίγκιπας Αλβέρτος – Πριγκίπισσα Charlene: Ανακοίνωσαν ότι περιμένουν δίδυμα! Τι θα γίνει με τη διαδοχή του θρόνου;

Επιβεβαιώθηκαν τελικά οι φήμες που ήθελαν το πριγκιπικό ζευγάρι του Μονακό να περιμένει δίδυμα. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος και η σύζυγός του Charlene χαίρονται τους μήνες της εγκυμοσύνης και ανυπομονούν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τα δυο μωράκια τους.
Η πριγκίπισσα Charlene αναμένεται να γεννήσει στο τέλος του χρόνου, όπως έχει αποκαλύψει το παλάτι και θα φέρει στον κόσμο τα πρώτα της παιδιά.
Τι θα γίνει όμως με το θέμα της διαδοχής του θρόνου;
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Πριγκιπάτου, τα δυο εξώγαμα παιδιά του Αλβέρτου η 22χρονη Jazmin Grace Grimaldi και ο 11χρονος Alexandre Coste, που έχουν αναγνωριστεί από τον “άτακτο” πρίγκιπα θα έχουν μερίδιο στην ενός δισεκατομμυρίου περιουσία του, αλλά δεν μπορούν να αποτελέσουν διαδόχους του θρόνου.

Έτσι ο διάδοχος θα έρθει από την νόμιμη σύζυγό του Charlene, με την οποία παντρεύτηκαν στο Μονακό το 2011. Το ζήτημα που προκύπτει όμως είναι πιο από τα δυο παιδιά θα είναι πρώτο στη σειρά της διαδοχής, αν το πρώτο μωρό που θα έρθει στον κόσμο δεν είναι αγόρι;
Το πρωτόκολλο θέλει το πρώτο αγόρι που γεννιέται να έχει προτεραιότητα στη σειρά της διαδοχής. Το 2002, όμως, ο πρίγκιπας Rainier είχε αλλάξει μυστικά τη νομοθεσία, επιτρέποντας και στις κόρες του Caroline και Stephanie και τα παιδιά τους να κληρονομήσουν το θρόνο, σε περίπτωση που ο Αλβέρτος δεν είχε νόμιμο διάδοχο.

Τώρα, λοιπόν, αν το πρώτο μωράκι είναι αγόρι θα είναι ο διάδοχος της δυναστείας των Γριμαλντί. Τι θα γίνει όμως αν είναι και τα δυο κοριτσάκια, ή έστω το πρώτο που θα γεννηθεί; Αυτό είναι μάλλον το ερώτημα που θα κληθεί να απαντήσει το παλάτι και ο πρίγκιπας Αλβέρτος, μετά τη γέννηση των διδύμων.

Read More

And More