Μάθε πού δουλεύουν οι διάσημοι chef της ελληνικής showbiz!

Επειδή η μαγειρική είναι πολύ της μόδας και σίγουρα θέλεις έστω και μια φορά στο τόσο να βγεις με τον καλό σου, τους φίλους ή την οικογένειά σου και να απολαύσεις πιο γκουρμέ γεύσεις, το TLIFE βρήκε και σου παρουσιάζει τα πιο hot στέκια, όπου μαγειρεύουν οι διάσημοι chef της ελληνικής showbiz.

Είναι καταξιωμένοι στο χώρο τους, επικοινωνιακοί με μια ιδιαίτερη γοητεία και γνωρίζουν τα πάντα για να σε ταξιδεύσουν σε ένα ξεχωριστό κόσμο γεύσεων και συνδυασμών. Τους περισσότερους τους έχει γνωρίσει μέσα από εκπομπές, ριάλιτι και βιβλία μαγειρικής και σίγουρα θέλεις να τους γνωρίσεις από κοντά και να μάθεις πού μπορείς να δοκιμάσεις την κουζίνα τους.

Γιάννης Λουκάκος, ο “Master Chef” στο “Ψωμί και αλάτι”

Τον γνώρισες μέσα από την κριτική επιτροπή του “Master Chef”. Ο Γιάννης Λουκάκος κατάφερε να κλέψει από την πρώτη στιγμή της εντυπώσεις στο παιχνίδι μαγειρικής του Mega και να γίνει ένας από τους αγαπημένους chef του τηλεοπτικού κοινού.
Θα τον βρεις στην κουζίνα του εστιατορίου “Ψωμί και αλάτι” στο Χαλάνδρι, στην πλατεία Ελευθερωτών. Ο ίδιος είνει συνιδιοκτήτης στο μαγαζί μαζί με τον αδελφό του Παναγιώτη και τον παιδικό τους φίλο Στέφανο Βασιλόπουλο. Πρόσφατα, μάλιστα, ο γνωστός chef κυκλοφόρησε και το βιβλίο μαγειρικής του εμπνευσμένο από το συγκεκριμένο εστιατόριο.
Γιάννης Μπαξεβάνης στο “Eclipse”

Την κουζίνα του Βar & Restaurant ECLIPSE στο Κολωνάκι διευθύνει ο διακριτός Έλληνας chef Γιάννης Μπαξεβάνης. Οι καλεσμένοι μπορούν να διαλέξουν στιλάτα πιάτα που εμπνεύστηκανα πό την ατμόσφαιρα του εστιατορίου, που έχει την υπογραφή της Ρούλας Κορομηλά και στη συνέχεια να απολαύσουν τις γαλανόλευκες γεύσεις μας με ιταλικές και ανατολίτικες επιρροές.
Ο minimal χώρος σε συνδυασμό με τα ζεστά χρώματα, το ρομαντικό φωτισμό, τα Missoni στοιχεία και μέσα από soul, ethnic και ambient ρυθμούς συμβάλουν σε μια ιδιαίτερα χαλαρωτική ατμόσφαιρα.
Έκτορας Μποτρίνι με συνταγές της γιαγιάς στη “La Pasteria”

Ο βραβευμένος με “Χρυσούς Σκούφους” Έκτορας Μποτρίνι που έγινε γνωστός μέσα από την εκπομπή του Alpha “Εφιάλτης στην κουζίνα” ήρθε να ανατρέψει τα δεδομένα με τις μοναδικές συνταγές με γεύση από Iταλία στα εστιατόρια “La pasteria”. Οι συταγές του έχουν γίνει περιζήτητες, ενώ η συνεργασία με τα εστιατόρια φαίνεται πως απέδωσε καρπούς.
Ο ίδιος, ωστόσο, διευθύνει τα δικά του εστιατόρια: Το “Etrusco” στην Κέρκυρα και το “Art O2” στη Θεσσαλονίκη. Το “Art Ο2 Ristorarte Ettore Botrini” τιμήθηκε με “Χρυσό Σκούφο” και με ειδικό βραβείο ως το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα για την άριστη σχέση ποιότητας και τιμής, στην τελετή απονομής των “Χρυσών Σκούφων” 2009.

Χριστόφορος Πέσκιας στο Πbox


Ο κριτής από το “Top Chef” διευθύνει και δίνει το προσωπικό του στυλ στο ΠBOX, το νέο στέκι στην Κηφισιά. Ο Χριστόφορος Πέσκιας έχοντας στο δυναμικό του 5 “Χρυσούς Σκούφους” και το βραβείο του καλύτερου chef του 2009 “παντρεύει” την ελληνική κουζίνα με τις κουζίνες όλου του κόσμου.
Τα πιάτα του είναι ιδιαίτερα προσεγμένα με πολύ στυλ και φινέτσα, που σε μαγεύουν με την πρώτη ματιά. Όσο για το χώρο κινείται σε minimal στυλ με την προσωπική σφραγίδα του ίδιου.
Λευτέρης Λαζάρου στο “Βαρούλκο”

Ο Λευτέρης Λαζάρου αποδείχτηκε η “ήρεμη” δύναμη του “Master Chef”. Έχοντας τις καλύτερες κριτικές δημιούργησε το 1987 το δικό του εστιατόριο που είναι το πρώτο με Έλληνα chef που κατέκτησε αστέρι Michelin, το σημαντικότερο βραβείο μαγειρικής στον κόσμο.
Στο “Βαρούλκο” κυρίαρχο ρόλο παίζουν τα φρέσκα ψάρια, αλλά ο Λευτέρης Λαζάρου έχει μενού που προσαρμόζονται σε όλα τα γούστα.

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με συνταγές από την Πάρο

Σε ένα από τα πιο hot εστιατόρια της πόλης, βρίσκεται η γνωστή Ελληνίδα chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που γνωρίσαμε μέσα από τη μαγειρική της στις πρωινές εκπομπές, τόσο της Ελένης Μενεγάκη, όσο και του Γιώργου Καραμέρου και Σπύρου Χαριτάτου.
Η Αργυρώ έχει φέρει από την Πάρο τον αιγαιοπελαδίτικο αέρα και τις ξεχωριστές γεύσεις στο εστιατόριο “Παπαδάκης” στο Κολωνάκι. Με ολοζώντανες πρώτες ύλες, καλή τεχνική και δημιουργική έμπνευση η γνωστή Ελληνίδα chef έχει κατακτήσει ακόμη και το πιο απαιτιτικό κοινό
Η ίδια μάλιστα, ασχολείται προσωπικά με τους πελάτες του εστιατορίου της και πολλές φορές μιλά μαζί τους και τους ρωτά τη γνώμη τους για τα πιάτα της.

Καλή διασκέδαση και καλή όρεξη!

Read More

And More