Άναψαν τα φώτα του Chicago! Πλήθος επωνύμων στη πρεμιέρα στο Παλλάς

Τα φώτα στην πλατεία σβήνουν, η αυλαία ανοίγει και το Chicago με πρωταγωνιστές την Σμαράγδα Καρύδη, την Τάνια Τρύπη, τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, την Άννα Παναγιωτοπούλου και τον Αντώνη Λουδάρο υποδέχεται το κοινό.

/

Πρόκειται για τη δεύτερη χρονιά που ανεβαίνει η θεατρική παράσταση που επιμελήθηκε ο Σταμάτης Φασουλής και έκλεψε τις εντυπώσεις. Η Rolls Royce των μιούζικαλ (όπως έχει χαρακτηριστεί) επιστρέφει στο Παλλάς μετά την επιτυχία της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και συγκινεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς θεατές.

/

Το “παρών” στη βραδιά έδωσαν πολλοί επώνυμοι από τον καλλιτεχνικό χώρο και την κοσμική Αθήνα. Ανάμεσά τους ήταν η Ζωή Λάσκαρη, η Ελεονώρα Μελέτη, η Ζέτα Μακρυπούλια, η Αγγελική Νικολούλη, ο Θοδωρής Αθερίδης, η Ματθίλδη Μαγγίρα, η Κατερίνα Στανίση, ο Κώστας Βουτσάς, ο Γιώργος Λιάνης και πολλοί άλλοι.

/

Φόνοι, βία και διαφθορά, εκρηκτικά χορευτικά και δυνατά τραγούδια ξεσηκώνουν και συναρπάζουν τους θεατές. Η Σμαράγδα Καρύδη και η Τάνια Τρύπη κλέβουν την παράσταση στο ρόλο των Roxie Hart και Velma Kelly.

/

Σε ρόλο έκπληξη φέτος στην παράσταση συναντάμε και την Άννα Παναγιωτοπούλου, που αντικατέστησε την Μαρινέλλα και υποδύεται τη δεσμοφύλακα Μαμά Μόρτον.

Μέσα στο ευρηματικό σκηνικό περιβάλλον των Γιώργου Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη και τα υπέροχα κοστούμια της Ντένης Βαχλιώτη, ένα εξαίρετο σύνολο ηθοποιών – χορευτών, χορογραφημένο από τον Φωκά Ευαγγελινό, με δεκαμελή ορχήστρα επί σκηνής υπό τη διεύθυνση του Αλέξη Πρίφτη, το “CHICAGO” θα μας χαρίσει για λίγο ακόμα τη λάμψη του.
Η ιστορία της παράστασης
Εκτυλίσσεται την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και συνδυάζει τον έρωτα, την κωμωδία, τη μοιχεία, το δράμα, σατιρίζοντας τη “δικαιοσύνη”, “τον κρατικό φαρισαϊσμό” αλλά και τη “μίζα” κάθε μορφής!

/

Ανέβηκε για πρώτη φορά το 1975 στο Broadway και συμπλήρωσε 936 παραστάσεις. Η σκηνοθεσία και οι πρωτοποριακές χορογραφίες που έμειναν στην ιστορία είχαν την υπογραφή του Bob Fosse. Το κοινό το χειροκρότησε με ενθουσιασμό για δύο χρόνια και λόγω αυτής της μεγάλης του επιτυχίας ανέβηκε και πάλι το 1996 και το 1997 σε δύο σκηνές του Broadway κατακτώντας τον τίτλο του 4ου μακροβιότερου μιούζικαλ στην ιστορία του Broadway! Την ίδια εξαιρετική διαδρομή είχε και στο West End του Λονδίνου αφού παιζόταν από το 1997 έως και την 1η Σεπτεμβρίου 2012 που δόθηκε η τελευταία παράσταση!

/

Συνολικά έχει τιμηθεί με 6 βραβεία Tony, 2 βραβεία Olivier, 5 βραβεία κριτικών (Drama Desk Awards), αλλά και το βραβείο Grammy για το καλύτερο Musical Album το 1998. Μέχρι τις 17 Ιουνίου είχε συμπληρώσει ήδη 6,472 παραστάσεις και σήμερα συνεχίζεται στο Ambassador Theatre στη Νέα Υόρκη. Το 2002 έγινε ταινία σε σκηνοθεσία και χορογραφίες Rob Marsall. Κέρδισε 6 βραβεία Oscar, ανάμεσα σε αυτά και το Oscar καλύτερου μιούζικαλ που μέχρι τότε ανήκε στο “Oliver” από το 1969. Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν η Catherine Zeta-Jones, η Renée Zellweger, ο Richard Gere και η Queen Latifah.

/

Δες φωτογραφίες:

Ελεονώρα Μελέτη
/

Ζέτα Μακρυπούλια, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου
/

Ζωή Λάσκαρη, Σταμάτης Φασουλής

Κώστας Βουτσάς, Αλίκη Κατσαβού
/

Θανάσης Ευθυμιάδης
/

Αγγελική Νικολούλη, Λόλα Νταϊφά
/

Γιώργος Βαρδινογιάννης
/

Ζέτα Μακρυπούλια
/

Ματθίλδη Μαγγίρα
/

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Βάσω Γουλιελμάκη
/

Γιώργος Λιάνης
/

Κατερίνα Στανίση
/

Βίκυ Χατζή, Σωκράτης Αλαφούζος
/

Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
/

Ηρώ Μανέ με την κόρη της
/

Ελένη Ζιώγα
/

Αλίνα Κοτσοβούλου με τον σύζυγό της
/

Οι γονείς της Σμαράγδας Ντίνος Καρύδης και Τζούλια Αργυροπούλου
/

Γιάννης Ζουγανέλης
/

Μαριάννα Τόλη, Γιώργος Βάλαρης
/

Αλέξανδρος Ρήγας
/

Σμαράγδα Καρύδη, Θοδωρής Αθερίδης
/

Σμαράγδα Καρύδη, Ηρώ, Θοδωρής Αθερίδης
/

Νικόλαος Καραγκιαούρης
/

Τάνια Τρύπη, Αντώνης Λουδάρος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου
/

Χρύσπα
/

Στιγμιότυπα από την παράσταση:

/

/

/

/

Read More

And More