Ο φωτογράφος των Star αποκαλύπτει στο TLIFE τις ιδιοτροπίες τους και backstage ιστορίες!

O Θωμάς Χρυσοχοΐδης, χαρακτηρίζεται άνετα ο φωτογράφος των celebrities αφού έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλους! Παρουσιαστές , ηθοποιοί, τραγουδίστρες… Για όλους έχει μια backstage ιστορία! Έχει φωτογραφίσει πάρα πολλούς και για την εμπειρία του με κάποιους από αυτούς μίλησε στο TLIFE!

O ίδιος ασχολείται με τη φωτογραφία από το Γυμνάσιο. Ήταν η μεγάλη του τρέλα! Κι αφού ξεκίνησε ως φωτορεπόρτερ στα μέσα και στη συνέχεια ασχολήθηκε με μεγάλα αθλητικά events, μιας που λατρεύει κι ο ίδιος τα σπορ, έφτασε σε ένα σημείο που ήθελε να βρει κάτι καινούριο που θα του κεντρίσει το ενδιαφέρον. Και τι ήταν αυτό; Η πρόκληση του να φωτογραφίζει διάσημα πρόσωπα!

Ο Θωμάς περιγράφει στο TLIFE: “Όταν αναλαμβάνω να κάνω κάτι, θέλω να ‘μαι σίγουρος ότι θα το κάνω πολύ καλά. Όταν κάτι το γουστάρεις συνήθως το κάνεις και καλά! Και το παλεύεις και το ψάχνεις… Το να φωτογραφίζω διάσημους, είναι πρόκληση κι ένα παιχνίδι εμπιστοσύνης, γοητείας, φλερτ, είναι όλα μαζί! Αυτό που βάζω ως στόχο είναι να περνάει καλά όποιος φωτογραφίζεται εδώ. Θέλω να μπαίνει χαρούμενος και να το θυμάται!”

Όσο για μια ιστορία που θυμάται που παραλίγο να δημιουργηθεί παρεξήγηση: Είχα κάνει εξώφυλλο μια πολύ γνωστή κυρία της τηλεόρασης. Αν κι έχει τις καμπύλες της κλπ. της αρέσει να βγαίνει έτσι, αντε να θέλει λίγο photoshop σε κανένα σπυράκι αλλά μην φανταστείς… Όταν πήγε να πάρει το περιοδικό είχε τόσοσ πολύ photoshop που με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: “Πώς βγήκα έτσι; Πήγα στο περίπτερο και δεν με ανγνώρισε ο περιπτεράς σε σχέση με το περιοδικό και γελούσαν μαζί μου…” Και της λέω συγγνώμη αλλά δεν κάνω εγώ το photoshop. H αλήθεια είναι ότι στα περιοδικά τις πειράζουν λίγο παραπάνω τις φωτογραφίες. Αλλα της δίνω δίκαιο. Αφού δεν ήθελε… Βέβαια είναι σπάνιο να συμβεί αυτό, συνήθως συμβαίενι το αντίθετο!”

“Μια συνεργασία που ξεχώρισα εγώ πάρα πολύ, ήταν αυτή με τον Γρηγόρη Βαλτινό και την Κατερίνα Λέχου. Ο Γρηγόρης είναι ένας φοβερός επαγγελματίας κι αυτή η συνεργασία μου άφησε το στίγμα της. Είναι πάρα πολύ απαιτητικός, αλλά αυτό εμένα είναι το στοιχείο μου. Μ’αρέσει που έχει κριτήριο πάνω στη δουλειά μου. Αυτό δεν το φοβάμαι. Όταν το κριτήριο δεν είναι η δουλειά , τότε έχω λόγους ν΄ανησυχώ. Δουλεύοντας με τον Γρηγόρη, βρήκα έναν άνθρωπο από άλλο χώρο, που στο 99% των ιδεών του για τη δουλειά μου, συμφωνούσα. Έχει άποψη εμπεριστατωμένη!”

“Η Κατερίνα Λέχου είναι από τις πιο κλασσάτες φιγούρες. Με την Κατερίνα υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης. Η δουλειά μου είναι ο καθρέφτης μου, δεν χρειάστηκε να πούμε και πολλά, με εμπιστεύτηκε! “

Για την Ελεονώρα Μελέτη: “Με την Εελονώρα είχαμε κάνει παλιά μια μικρή συνεργασία. Ήταν λίγο συγκεκριμένο το είδος, γιατί την είχα φωτογραφίσει για την εκπομπή στον ΑΝΤ1. Ήταν κλασικές πόζες. Με την Ελεονώρα ετοιμάζω τώρα κάτι. Κάθε χρόνο κάνω ένα λεύκωμα με τις καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς και φωτογραφίζω και κάποιους μόνο για τη συγκεκριμένη δουλειά. Με την Εελονώρα κάτι τέτοιο θα κάνουμε, αλλά θα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Όπως και με την Κατερίνα Λέχου. Η Ελεονώρα για μένα έχει μια εικόνα που μπορείς να κάνεις τα πάντα! Είναι εντελώς ακομπλαξάριστη κι αρκεί να γουστάρει αυτό που θα κάνουμε! Δεν κολώνει σε τίποτα!”

Για τη Σίσσυ Χρηστίδου: “Η Σίσσυ για μένα είναι το πιο όμορφο πρόσωπο της τηλεόρασης. Την έχω φωτογραφίσει πολλές φορές, ξεκινήσαμε τη συνεργασία από όταν ήταν στο Mega. Μ’εμπιστεύεται. Έχουμε κάνει πολλές δουλειές, κι extreme δουλειές. Χαίρομαι να τη φωτογραφίζω! Πρεπει να προσπαθήσεις για να καταφέρεις να τη βγάλεις άσχημη αυτή τη γυναίκα!” (γέλια)

Για τον Ηλία Ψινάκη: “Ο Ηλίας είνα ιένας πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος. Τον έχω φωτογραφίσει 3-4 φορές. Έχει άποψη για όλα, ξέρει πώς φωτογραφίζεται… Ε, ορισμένες φορές με πρήζει λίγο παραπάνω (γέλια) αλλά το θεωρώ μέρος του “παιχνιδιού” αυτό. Αφού ασχολείται και με τα media… Kάναμε και μια φωτογράφηση με τους FAB 5 κι έγινε πανηγύρι στο studio…”

“Mε τον Τρύφωνα Σαμαρά είχαμε συνεργαστεί και πρόσφατα για την θεατρική παράσταση που συμμετέχει… Τον κάθε άνθρωπο τον αντιμετωπίζεις διαφορετικά και πρέπει να καταλάβεις τι θέλει! Έχει άποψη, ξέρει το πρόσωπό του, θα χητήσει συγκεκριμένες λήψεις. Ξέρει τα δυνατά του σημεία και ξέρει τι θέλει. Αυτό είναι καλό! Αν ξέρεις πώς πουλάει η εικόνα σου είναι καλό κι αυτό βοηθάει και τον φωτογράφο.”

“Την Αθηνά Οικονομάκου την φωτογράφισα πρώτη φορά για το περιοδικό Shape πριν δύο χρόνια περίπου. Δεν έβλεπα και τα σήριαλ κι ακόμη δεν ήταν πολύ γνωστή. Δεν την ήξερα να πω την αμαρτία μου. Ήταν και μ’εκείνη την περούκα… Μπήκε ετοιμάστηκε λοιπόν, την πρώτη φορά και μόλις βγήκε έξω να φωτογραφηθεί μ’εντυπωσίασε πολύ η εικόνα της. Έχει πολύ δυνατά χαρακτηριστικά. Και στο θέατρο που έπαιζε το καλοκαίρι με την Νίκη Παλληκαράκη κάναμε και πλάκα, έβαζε περούκες, έβγαζε αλλά με τη μαύρη έπαιρνε το κακό της! Της λέγανε κι όλοι διάφορες κακίες…” (γέλια)

“Όταν ήρθε η Έλενα Παπαβασιλείου στο studio η αλήθεια είνα ιότι η θερμοκρασία… ανέβηκε! (γέλια) Είναι πολύ sexy! Πιστεύω ότι στην Έλενα ταιριάζει άλλη ώρα παρουσίασης! Αν και δεν είμαι άνθρωπος της τηλεόρασης… Είχε έρθει σε μένα αμέσως μετά τη φωτογράφηση που είχε κάνει με τα εσώρουχα στο Nitro. Σε μένα βγήκε πιο σεμνή αλλά το περιοδικό που συνεργάζομαι, την επέλεξε γιατί είχε δει εκείνη την φωτογράφηση… Εμείς κάναμε κάτι διαφορετικό”

“Για την Έλενα Παπαρίζου δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός, γιατί τη γουστάρω πολύ! Είμαι θαυμαστής της σε ό,τι κάνει! Εκπέμπει πολύ θετική ενέργεια και μπρίο. Είναι κορυφαία. Δεν είναι μόνο η φωνή της, αλλά όλο το σύνολο. Δεν ξέρω αν άλλαξε καθόλου το σώμα της από παλιά, γιατί δεν τα προσέχω αυτά, αλλά αυτό δεν το βγάζει καθόλου ούτε ζήτησε κάτι να προσέξω τελευταία φορά που τη φωτογράφισα για το Dancing On Ice. Σε κερδίζουν τόσα πολλά στην Έλενα και έχει τέτοια φωτογένεια… Μάλιστα της ζήτησα να γράψει κάτι στον τοίχο μου, γιατί όλοι μου γράφουν, κι όχι απαραίτητα για μένα… Εκείνη έγραψε: Baby, it’s not over! Kαι νομίζα ότι αυτό πήγαινε γενικά στη φάση της ζωής της… Εγώ έτσι το εξέλαβα…”

“Με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή έχουμε κάνει διάφορα. Τελευταία φορά την φωτογράφισα ως νοικοκυρά. Η Σταματίνα το ψάχνει πολύ κι αυτό είναι ένα παράδειγμα. Δεν αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους. Προσέχει γιατί την απασχολεί τι θα βγει από αυτό που θα κάβνει. Τώρα που έχει κάνει και οικογένεια, προσέχει λίγο παραπάνω. Δεν είναι το ίδιο με όταν ήταν ελεύθερη. Όλοι αλλάζουν!”

“Τη Σμαράγδα Καρύδη την λατρεύω! Δεν ξέρω τι εικόνα βγάζει αλλά για εμένα είναι από τις πιο απλές παρουσίες του χώρου. Θυμάμαι την πρώτη φορά που την έκανα, είχα άλλη εντύπωση γιατί μου ‘χαν πει διάφοροι… διάφορα! Εγώείδα ένα εντελώς απλό κορίτσι. Τότε έκανε κάτι κόλπα με την μπάλα για την ταινία “Η Κληρονόμος”, πολύ γέλλιο. Και πρόσφατα την έκανε. Είναι έξω καρδιά! Δεν τρελαίνεται αν δεν κάτσει λίγο το μαλλί…”

“Η Νάντια Μπουλέ είναι επίσης ένα απότα πιο φωτογενή πρόσωπα. Κάναμε και πρόσφατα κάτι. Και τώρα δικές της φωτογραφίες κοιτάζω! Για μένα είναι ένα πολύ δυνατό, τηλεοπτικό πρόσωπο! Γράφει πολύ καλά στον φακό και υποστηρίζει τα πάντα! Αυτό όμως που προσέχει η Νάντια είναι να κινείται η εικόνα της σε τόνους μετριοπάθειας και να μην φωτογραφίζεται με πολύ τολμηρά ρούχα κλπ.”

“Όταν φωτογράφισα την Τατιάνα Στεφανίδου ήταν για τον Αντ1. Όταν ήρθε στο studio τη ρώτησα τι μουσική θέλει να ακούσει και μου ζήτησε Μιχάλη Χατζηγιάννη. Της έβαλα, άκουσε και βγήκε τόσο διαφορετική, από τις φωτογραφίες της που την είχαμε συνηθίσει με το λίγο “αυστηρό” ύφος και που είχα μελετήσει πριν έρθει. Παντού σε μένα βγήκε χαμογελαστή! Και ταίριαξε και με την αλλαγή που έκανε στην πορεία στην εκπομπή της.”

“Με την Τζένη Μπαλατσινού έχουμε συνεργαστεί και για το Next Top Model και για το Dancing On Ice. Μπορεί να έχει σταματήσει εδώ και χρόνια το modeling αλλά είναι από τα πιο καλοστημένα μοντέλα που έχω φωτογραφίσει! Κι έχει πολλή ωριμότητα σαν γυναίκα, σαν μητέρα και σαν τηλεοπτικό πρόσωπο πλέον… Στο βγάζει αυτό στις φωτογραφίες, μια αρχοντιά!”

“Η τρέλα της Μαρίας Σολωμού μου αρέσει! Έχει πολλή τρέλα. Στην αρχή είναι “καπως” με όσους δεν ξέρει και κοιτάζει λίγο έτσι “καχύποπτα”, αλλά μόλις δει το αποτέλεσμα αμέσως αλλάζει! Είναι τύπου Ελεονώρα Μελέτη, αν γουστάρει αυτό που κάνει δεν τη νοιάζει αν θα πετάει λίγο το μαλλί κλπ.”

“Η Ευγενία Μανωλίδου ήταν για μένα μία από τις καλύτερες επαγγελματίες που έχω συνεργαστεί. Είχαμε ραντεβού στις 14:00 για παράδειγμα και ήρθε μισή ώρα νωρίτερα να ετοιμαστεί κλπ! Αυτό σπάνια το συναντάς. Τρομερά συνεργάσιμη… Βέβαια είναι και τι περιθώρια αφήνει ο φωτογράφος, το προφίλ που έχει… Αν ο άλλος αισθανθεί ότι θα κάνει το καλύτερο ό άλλος παύει να είναι ανασφαλής.”

“Για την Άντζελα Δημητρίου δεν το πίστευα πόσο επαγγελματίας είναι. Ποζάρει, έχει αέρα και ένα πολύ μικρό ποσοστό φωτογραφιών δεν ήταν οκ…

Δεν μου έκανε κα ιιδιαίτερα σχόλια, να κάνω ρετους, να τη “μαζέψω” κλπ. Ξέρει κι έχει πείρα.”

Read More

And More