Το Cine Manto στη λίστα με τους έξι καλύτερους θερινούς κινηματογράφους στον κόσμο!

Το καλοκαίρι θέλει θερινό για να γίνει πιο διασκεδαστικό και εδικά όταν αυτό είναι σαν το CINE MANTO. Πρόκειται για ένα από τα στολίδια της Μυκόνου που σίγουρα θα επισκεφτείς όταν βρεθείς στο νησί.

Ο πανέμορφος κήπος μάλιστα “έπεισε” τον συντάκτη της εγκυρότερης βρετανικής εφημερίδας «The Independent» να χαρίσει στο σινεφίλ στέκι μια θέση στα καλύτερα θερινά σινεμά της υφηλίου.

/

Ιδιαίτερη μνεία έγινε μάλιστα στο κομψό όπως το χαρακτηρίζει- εστιατόριο του κινηματογράφου, που σερβίρει πρωινό, μπραντς και πολλά ακόμη εκλεκτά εδέσματα, -κάτω από το θόλο που σχηματίζουν τα πανύψηλα δέντρα και οι μοναδικοί κάκτοι-, των οποίων η υψηλή ποιότητα υμνήθηκε δεόντως. Προτρέπει μάλιστα τους επισκέπτες να του νησιού να τον επισκεφτούν ανυπερθέτως.

/

Στην «κατάταξη» του Independent, οι έξι καλύτεροι θερινοί κινηματογράφοι στον κόσμο είναι οι:
-Cinema d’Été, Μονακό
-Sunset Cinema, Φλόριντα
-Amante, Ιμπιζα
-Il Cinema Ritrovato, Μπολόνια
-Sun Pictures, Αυστραλία
-Cine Manto, Μύκονος

/

Ο Κήπος του Cine Manto είναι ένας μοναδικός βοτανικός κήπος 1.500 τ.μ. στην καρδιά της Χώρας της Μυκόνου. Ενας τεράστιος κήπος, ανοιχτός στο κοινό, πνιγμένος στους φοίνικες, πανύψηλα πεύκα και τους μεγαλύτερους -ίσως- κάκτους στον κόσμο. Προστατευμένος από τους ανέμους και πάντα δροσερός είναι μια αναπάντεχη εικόνα για το ομορφο κυκλαδίτικο νησί.

/

Μέσα σε αυτό το μεγαλοπρεπή κήπο λειτουργεί ο θερινός κινηματογράφος Cine Manto. To Cine Manto, με 200 θέσεις, προσφέρει μία χαλαρή και ονειρική θέα κάτω από τα λαμπερά αστέρια του Αιγαίου.

/

Μπορείς να απολαύσεις τις καλύτερες ταινίες πρώτης προβολής, για μικρούς και μεγάλους, από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Όλες οι ταινίες είναι original version με ελληνικούς υπότιτλους.

/

Εκτός από το θερινό σινεμά στον Κήπο λειτουργεί το πιο cool cafe-restaurant του νησιού. Το Cine Manto restaurant είναι ανοιχτό όλη μέρα, από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά τα μεσάνυχτα προσφέροντας ελληνικό πρωϊνό, σαλάτες, μπαρμπεκιού, ποικιλίες και ποτά σε όποιον θέλει να ριλαξάρει και να απολαύσει μία άλλη Μύκονο.

Read More

And More