H Conchita Wurst αποκλειστικά στο TLIFE! Η παρουσιάστρια της Eurovision 2015 αποκαλύπτεται

Η Conchita Wurst είναι σίγουρα ένα από τα πολυσυζητημένα πρόσωπα της περασμένης χρονιάς. Ειδικά μετά τη νίκη της στον 59ο ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό της Eurovision. Κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω της όλα τα βλέμματα και να φέρει τον μουσικό θεσμό στη χώρα της την Αυστρία. Φέτος, θα είναι η οικοδέσποινα της Eurovision 2015 στη Βιέννη. Για την ακρίβεια, θα μας δίνει το κλίμα από το green room.

Την ίδια ώρα, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτη της ολοκληρωμένο album. Το TLIFE εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη στην οποία μιλάει για τα τραγούδια που περιλαμβάνει, τη γεύση που της άφησε η Eurovision αλλά και τα επόμενα σχέδιά της!

Το πρώτο σου album “Conchita” κυκλοφορεί ένα χρόνο μετά τη νίκη σου στη Eurovision στην Κοπεγχάγη. Πώς ήταν αυτός ο χρόνος για σένα;
Ο χρόνος αυτός ήταν για μένα πολύ σύντονος, πολύ έντονος και βασικά απλά υπέροχος.

Πες μας τα συναισθήματά σου για το “Rise Like A Phoenix”.

Αγάπησα από την πρώτη στιγμή το “Rise Like A Phoenix”. Ήταν και συνεχίζει να είναι ένα πολύ συναισθηματικό κομμάτι για μένα και πολύ σημαντικό. Προφανώς, λοιπόν, ήταν πολύ σημαντικό για μένα να συμπεριλάβω το τραγούδι αυτό στο album.

Σε ποιες χώρες ταξίδεψες μέσα στην περασμένη χρονιά;
Η περασμένη χρονιά ήταν γεμάτη με ταξίδια και ανακάλυψα την αγάπη μου για το Παρίσι και το Λονδίνο. Βρέθηκα στο Los Angeles, το οποίο ήταν απίστευτο. Και ναι, ελπίζω ότι προσεχώς θα κάνω πολλά ακόμα ταξίδια.



Υπάρχει άλλη αποδοχή της Conchita στις διάφορες χώρες και κουλτούρες;

Στην πραγματικότητα οι αντιδράσεις είναι παρόμοιες παντού. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στο να δω τον εαυτό ως χαρακτήρα ή με μία καλλιτεχνική ματιά. Είναι σχεδόν το ίδιο παντού.

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε μία βιογραφία σου. Τι πρέπει να περιμένουμε;
Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και είμαι πολύ περήφανη γιατί σύντομα θα μεταφραστεί σε 5 διαφορετικές γλώσσες, στα Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Πορτογαλικά. Είναι συναρπαστικό!
Δεν θέλω να απογοητεύσω κάποιον, αλλά δεν δεν υπάρχουν σκοτεινά μυστικά που θα αποκαλυφθούν. Είναι στην ουσία η ιστορία μου από την παιδική ηλικία μέχρι σήμερα.

Το πρώτο σου album αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα. Πες μας λίγα πράγματα για την δημιουργία του.
Αρχικά, πρέπει να πω ότι ήταν ένα όνειρο η δημιουργία του. Εμπεριέχει πολλά, πολλά τραγούδια από όλο τον κόσμο. Το σημαντικότερο κομμάτι ήταν να κάνω τα τραγούδια τους δικά μου. Αυτό ήταν που μας πήρε και χρόνο και πιστεύω ότι είναι ένα υπέροχο album.

Τι είδους τραγούδια θα ακούσουμε;

Είναι ένα πολυσυλλεκτικό album. Από swing μέχρι δυναμικές μπαλάντες και χορευτική μουσική. Είναι μια πολύ προσωπική επιλογή τραγουδιών.

Υπάρχει κάποιο κοινό στοιχείο ανάμεσά τους;
Δεν ήθελα να βάλω καμία ταμπέλα ή να δημιουργήσω κάποιο συγκεκριμένο θέμα. Δουλεύοντας όμως τα τραγούδια και δημιουργώντας ολόκληρο το album πολλά πράγματα εμφανίστηκαν εδώ κι εκεί. Υπήρχαν τραγούδια που έχουν ορχήστρα κι άλλα μεταχειρισμένα έγχορδα ή κάτι τέτοιο, που δημιουργήθηκαν με απλό τρόπο. Τελικά υπάρχει ένα τέλειο ταίριασμα!



Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου μετά τη φετινή Eurovision;

Μια σπουδαία περίοδος θα ολοκληρωθεί με την Eurovision κάτω από τα φτερά μου. Θα συνεχίσω όμως να ταξιδεύω, θα κάνω tour σε όλη την υφήλιο και φυσικά θα συγκεντρωθώ στην προώθηση του album μου αλλά και να γνωρίσω τον κόσμο.

Σχεδιάζεις περιοδεία για το “Conchita”?
Δεν έχουμε συγκεκριμένες ημερομηνίες ακόμα, οπότε δεν σχεδιάζουμε την “παραδοσιακή” περιοδεία, αλλά σίγουρα θα γυρίσουμε όλο τον κόσμο και θέλω να γνωρίσω τους fans μου και είμαι ενθουσιασμένη γι’ αυτό.



Ακούς στην καθημερινότητά σου το album σου;

Ναι, το ακούσω συνεχώς για την ακρίβεια. Από τη μία μεριά γιατί μου αρέσει πολύ και από την άλλη για να διαπιστώσω αν η επιλογή των τραγουδιών είναι καλή και αν υπάρχουν κάποια λάθη που θα ήθελα να μην κάνω στα live. Οπότε ναι, το ακούω συνέχεια και πραγματικά το αγαπώ!

Δες στο παρακάτω βίντεο την Conchita να απαντάει στις ερωτήσεις!

Read More

And More