Αποτελέσματα Δημοψηφίσματος 2015: Δες πότε θα έχουμε ασφαλή εικόνα

Στις 19:00 θα κλείσουν οι κάλπες του δημοψηφίσματος και θα περιμένουμε να δούμε τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα για το ΝΑΙ και το ΟΧΙ.
Η διαδικασία του Δημοψηφίσματος 2015 θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, όπως είχε γίνει στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Δες που ψηφίζεις

Για να είναι νόμιμο το δημοψήφισμα θα πρέπει να προσέλθει στις κάλπες τουλάχιστον το 40% του εκλογικού σώματος.
Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου θα συγκεντρωθούν σε κάθε νομό (εκλογική περιφέρεια) από τις Περιφερειακές Ενότητες της έδρας του, θα µεταδοθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών και ∆ιοικητικής Ανασυγκρότησης και µετά το Υπουργείο, αφού τα συγκεντρώσει, θα τα διοχετεύει στα µέσα µαζικής ενηµέρωσης (τηλεόραση-ραδιόφωνο-Τύπο-Διαδίκτυο), µε τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών µέσων.
Τη μηχανογραφική επεξεργασία του αποτελέσματος θα αναλάβει η Singular Logic, όπως συνέβη με όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις (εθνικές, δημοτικές, ευρωεκλογές) από το 1981 και μετά. Η διαφορά είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση η εταιρεία θα αλλάξει το απαραίτητο λογισμικό για να προσαρμοστεί στα δεδομένα του δημοψηφίσματος.

Δες τι θα γίνεει με τα exit polls
Περίπου στις 21:00, το βράδυ της Κυριακής 05/07 εκτιμάται θα υπάρχει και η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος του Δημοψηφίσματος 2015 από την εταιρία Singular Logic. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Singular Logic, Μ. Καριώτογλου, ενδέχεται να μην είναι τελικά διαθέσιμη η εκτίμηση τη συγκεκριμένη ώρα, στην περίπτωση που η διαφορά μεταξύ των δύο απαντήσεων βρίσκεται μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους.
Τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσης των πολιτών για το που ψηφίσουν την Κυριακή στο δημοψήφισμα έθεσε σε λειτουργία το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Έτσι, παράλληλα με την εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.ypes.gr), οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά και μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 213 136 1500. Οι ώρες λειτουργίας της γραμμής είναι σήμερα, την Παρασκευή και το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 21:00 και την Κυριακή, ανήμερα του δημοψηφίσματος, τις ώρες που θα παραμείνουν ανοιχτές οι κάλπες, δηλαδή από τις 07:00 έως τις 19:00.

Μάθε όλες τις εξελίξεις για το δημοψήφισμα στο newsit

Read More

And More