Ν. Δούνια στο TLIFE: “Στη δεύτερη εγκυμοσύνη πήρα 25 κιλά και μου πήρε ένα χρόνο να τα χάσω”!

Η Νόνη Δούνια επέστρεψε δυναμικά στην τηλεοπτική σκηνή με μια εκπομπή αφιερωμένη στους γονείς και τα παιδιά. Η γνωστή παρουσιάστρια μίλησε στο TLIFE για τη νέα εκπομπή “Γονείς από κούνια”, τη μητρότητα, αλλά και την εμπειρία της από τις δυο εγκυμοσύνες που είχε.

Με χαλαρή διάθεση και αισιόδοξη ματιά η Νόνη Δούνια που περνά όσο περισσότερο χρόνο μπορεί με την οικογένειά της και τα δυο της αγγελούδια, την κορούλα της, Ζαφειρία και τον γιο της, Στάθη μίλησε για τις εμπειρίες της ως μανούλα, για την περίοδο της εγκυμοσύνης της, τα κιλά που είχε πάρει και την επιλόχεια κατάθλιψη.
Πείτε μας λίγα λόγια για τη νέα εκπομπή που ξεκινήσατε στο ΣΚΑΪ.
Η εκπομπή λέγεται “Γονείς από κούνια”, προβάλλεται κάθε Κυριακή στο ΣΚΑΪ στις 12 σε εβδομαδιαία βάση αρχικά και από Οκτώβρη μπορεί να γίνει καθημερινή, αλλά αυτό δεν το ξέρω σίγουρα ακόμη. Τα θέματα με τα οποία ασχολείται η εκπομπή είναι θέματα υγείας, ομορφιάς, ανατροφής, συμπεριφοράς, εγκυμοσύνης, τοκετού και απευθύνεται σε γονείς, μαμάδες, μπαμπάδες και παιδιά.
Ακόμη, στην εκπομπή θα υπάρχουν ειδικοί από τον κάθε χώρο, όπως παιδίατροι, μαιευτήρες, γυναικολόγοι, ψυχολόγοι, διατροφολόγοι και σεφ που θα δείχνουν παιδικές συνταγές και όχι μόνο.
Ποιος είχε την ιδέα για αυτήν την εκπομπή;
Η ιδέα και όλο το concept της εκπομπής ήταν δικά μου. Ζήτησα ένα ραντεβού με το σταθμό, πρότεινα αυτό το είδος εκπομπής, τους άρεσε και ξεκίνησε η συνεργασία μας. Στην εκπομπή μιλάμε για όλα τα θέματα που αφορούν τους γονείς. Γονείς με μωρά, με μικρά παιδιά, με παιδιά σε προσχολική ηλικία, στην εφηβεία κλπ, αλλά και για προβλήματα ζευγαριών.
Έχετε άγχος για την πορεία της εκπομπής;
Νιώθω τυχερή που παρά την κρίση έχω δουλειά. Αλλά δεν έχω άγχος για την πορεία της εκπομπής, γιατί ξέρω ότι υπάρχει πάντα ένα μεγάλο κοινό που ενδιαφέρεται για τα συγκεκριμένα θέματα. Εμπειρικά το είχα δει και με προηγούμενη συνεργασία που είχα για δυο χρόνια με άλλο τηλεοπτικό σταθμό, στον οποίο είχα κάνει κάποια αντίστοιχη εκπομπή.

Το γεγονός ότι είστε μητέρα βοηθάει σε αυτό το project;
Αρκετά! Είμαι και εγώ μαμά και πολλά από αυτά τα θέματα με τα οποία ασχολούμαστε στην εκπομπή τα ξέρω και εμπειρικά. Μάλιστα, πολλές φορές μαθαίνω από αυτά τα θέματα και γίνομαι καλύτερη.
Πώς είστε ως μητέρα;
Με τα παιδιά μου, δεν ακολουθώ το ελληνικό πρώτυπο της προστατευτικής μητέρας και δεν έχω τα παιδιά μου σε γυάλα. Τα αφήνω να είναι ελευθερα, ανεξάρτητα και αυτόνομα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τους δίνω την απαραίτητη προσοχή. Δεν μου αρέσει όμως, να είμαι η μαμά που είναι όλη την ώρα από πάνω τους, αλλά θέλω τα παιδιά να μάθουν τα όριά τους, μέχρι που μπορούν να είναι μόνα, για να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να μην έχουν ανασφάλειες στο μέλλον. Από εκεί και πέρα είμαι μια αυστηρή μαμά, μου αρέσει να τηρώ πρόγραμμα στη διατροφή και στον ύπνο, αλλά αφιερώνω πολύ χρόνο στα παιδία και υπάρχει ισορροπία.
Ποια είναι η αγαπημένη σας συνήθεια με τα παιδιά;
Η ζωγραφική είναι η αγαπημένη ασχολία που έχω με τα δυο παιδιά μου. Στο νησί εδώ, στις Σπέτσες που κάνουμε τις διακοπές μας, ζωγραφίζουμε πάνω σε πέτρες και στην Αθήνα στα μπλοκ ζωγραφικής.
Υπάρχουν σχέδια να μεγαλώσετε κι άλλο την οικογένεια;
Όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο (γέλια). Τα παιδιά μου είναι πέντε και έξι ετών, είναι ένα αγόρι και ένα κορίτσι, οπότε είμαι καλυμμένη. Νιώθω πλήρης.

Είχατε άγχος για την εμφάνισή σας μετά την εγκυμοσύνη; Είχατε πάρει πολλά κιλά;
Είχα άγχος την περίοδο της εγκυμοσύνης και μετά τη γέννηση των παιδιών για το πως θα είναι η ζωή μου και αν θα τα καταφέρω. Δεν είχα, όμως, άγχος για την εμφάνισή μου μετά την εγκυμοσύνη. Είχα πάρει 20 κιλά στο πρώτο παιδί και 25 στο δεύτερο, που είναι πολλά κιλά. Στο πρώτο παιδί τα έχασα γρήγορα, στο δεύτερο, όμως, μου πήρε πάνω από ένα χρόνο. Ωστόσο, δεν με ενόχλησε ούτε μου δημιουργησε ανασφάλειες.
Έχετε περάσει επιλόχεια κατάθλιψη σε κάποια από τις εγκυμοσύνες σας;
Δεν θα το έλεγα, αλλά στο πρώτο παιδί ήμουν στην αρχή αρκετά αγχωμένη. Αυτό έχει να κάνει όμως και με το πόσο τελειομανής είσαι. Ήθελα όλα να γίνονται σωστά, αλλά αυτό δεν είναι πολύ εύκολο με ένα μωρό στο σπίτι.
Ο σύντροφός σας βοήθησε στο να ανέβει η ψυχολογία σας, την περίοδο της εγκυμοσύνης;
Απόλυτα. Στο 100%… Δεν υπήρχε περίπτωση να είχα ξεπεράσει το αρχικό δύσκολο στάδιο, χωρίς τη βοήθεια του συζύγου μου. Έμεινα πολύ γρήγορά έγκυος και είχα ανάγκη να με στηρίζει, να με εμψυχώνει, να με ενθαρρύνει και να μου ανεβάζει το ηθικό…
Καριέρα και οικογένεια, τελικά συνδυάζονται;
Πιστεύω τα πρώτα χρόνια, που μια γυναίκα αποκτά ένα μωρό, δεν μπορεί να συνδυάσει εύκολα δουλειά και οικογένεια. Δεν είναι ανέφυκτο, αλλά είναι πολύ δύσκολο να βρίσκεσαι μακριά από το μωρό σου για αρκετές ώρες. Ιδανικά, αν μια γυναίκα μπορεί να μένει με το παιδί της, το πρώτο διάστημα, θα ήταν καλό. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια για πολλές γυναίκες και υπάρχουν και κάποιες που πρέπει να γυρίζουν στη δουλειά τους μετά από τους πρώτους τρεις μήνες. Το καλό βέβαια, για την γυναίκα που επιστρέφει στη δουλειά της γρήγορα, είναι ότι την μπαίνει σε ένα ρυθμό και συναναστρέφεται πάλι με άλλους ανθρώπους. Έχει και τα καλά και τα κακά.

Υπάρχουν σχέδια για διακοπές;
Είμαστε ήδη διακοπές στις Σπέτσες. Ερχόμαστε στο εξοχικό για δυο με τρεις μήνες το χρόνο και περνάμε εδώ το καλοκαίρι. Αυτήν την περίοδο πηγαινοέρχομαι στην Αθήνα για τα τελευταία γυρίσματα και μόλις τελειώσουμε θα έρθω και εγώ πίσω στην οικογένεια.

Read More

And More