Γιορτινές εξορμήσεις της τελευταίας στιγμής. Οι ιδέες του TLIFE!

Για όσους μένουν Αθήνα

Οι επιλογές είναι πάρα πολλές! Μία από τις πιο κοντινές είναι η Στενή Ευβοίας. Πόσες φορές άλλωστε έχεις πάρει το αυτοκίνητο κι έχεις πάει βόλτα στη Χαλκίδα; Το μόνο που έχεις να κάνεις αφού σίγουρα θα ‘χεις κι ευχάριστη παρέα μαζί σου, είναι ταξιδέψεις λίγο ακόμη, 30 χλμ. για την ακρίβεια και να φτάσεις μέχρι τη Στενή. Πρόκειται για ένα από τα γραφικότερα χωριά της Εύβοιας, κτισμένο στις παρυφές της Δίρφυς, του ψηλότερου βουνού της Εύβοιας και αποτελείται από τρεις οικισμούς. Την Πάνω και Κάτω Στένη, και τον σχεδόν εγκαταλειμμένο οικισμό του Πύργου (Σκουντέρι). Η κεντρική πλακόστρωτη πλατεία απ’ όπου ξεκινούν στενά μονοπάτια και διακλαδίζονται ως την τελευταία άκρη του πυκνόκτιστου χωριού, είναι πραγματικά υπέροχη. Εκεί θα συναντήσεις γραφικές βρύσες με άφθονα τρεχούμενα νερά. Πολλά μεγάλα πλατάνια απλώνουν τη σκιά τους πάνω από τα γραφικά καφενεδάκια και τις παραδοσιακές ταβέρνες. 8 μόλις χιλιόμετρα από τη Στενή συναντάμε το Ορειβατικό Καταφύγιο, όπου μπορείς να μείνεις εκεί και να κένεις τις εξορμήσεις σου. Όσο για το φαγητό… θα μείνετε σίγουρα ικανοποιημένοι!

Πού θα μείνεις: Προλαβαίνεις να κλείσεις δωμάτιο στο ξενοδοχείο Στενή, με 50 ευρώ το δίκλινο!

Προορισμός για τους Νότιους, τους Βόρειους αλλά και για όσους μένουν στην κεντρική Ελλάδα

Σε αυτή την περίπτωση τι άλλο; Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων! Οι επιλογές των χωριών άπειρες! Τσαγκαράδα, Μηλιές, Πορταριά, Μακρυνίτσα, Βυζίτσα, Πινακάτες και κοντά στο χιονοδρομικό-στα Χάνια! Ό,τι πιο όμορφο μπορεί να έχει συναντήσει κανείς! Αν παρεις την απόφαση να μείνεις στη Μακρυνίτσα, θα μαγευτείς από την πλατεία και τη απίστευτη θέα σε όλο τον Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο. Υπάρχουν τα γραφικά, πλακόστρωτα σοκάκια με πολλά μαγαζάκια, που μπορείς να βρεις παραδοσιακά προϊόντα, χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά, και πολλά ζεστά ούχα όπως δερμάτινα γιλέκα και γούνινες παντόφλες. Το τοπίο είναι πραγματικά μαγικό. Σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσεις φασολάδα και τραχανά με λουκάνικο. Τώρα τα Χριστούγεννα, χαρακτηριστική είναι η φάτνη στην πλατεία, όπου βρίσκεται στην κουφάλα ενός μεγάλου πλάτανου και πολλές φορές έχει μέσα πραγματικά ζώα!

Ο “Καρβουνιάρης” είναι το τρενάκι που ξαναζωντάνεψε! Στη γέφυρα Ντε Κίρικο, στις Μηλιές Πηλίου.

Πού θα μείνεις: Μία από τις καλύτρες επιλογές είναι το Αρχοντικό Κοίλια, στη Μακρυνίτσα! Η εκδρομή στο Πήλιο σε συνδυασμό με αυτή τη διαμονή θα είναι μία πραγματικά αξέχαστη εμπειρία. Η θέα είναι απίστευτη και στην Πορταριά και στο Βόλο, τα δωμάτια καταπληκτικά και όλα με mini bar και τα περισσότερα με τζάκι! Αυτό που θα σου μείνει αξέχαστο είναι το πρωινό με προϊόντα παραγωγής των ιδιοκτητών! Γάλα, τυριά, φρέσκα αυγά, σπιτικές μαρμελάδες, μέλι και τσάι του βουνού! Οι τιμές στα δίκλινα δωμάτια είναι στα 110 ευρώ και 95 ευρώ στο τετραήμερο ενώ οι σουίτες είναι στα 140 και στο τριήμερο 120 ευρώ.

Έχεις πάει στα Άγραφα; Ξεχνάς την άσφαλτο και ξεκινάς ένα ταξίδι γεμάτο χωματόδρομους και μυρωδιές από μια ανόθευτη Ελλάδα. Παντοπωλεία παλαιάς κοπής, παρθένα ορεινά τοπία με ιστορίες από ήρωες μιας δύσκολης καθημερινότητας. Προσοχή στην οδήγηση! Το χωριό Αγραφα απέχει από την Αθήνα 378 χλμ. και θα φτάσεις με το αυτοκίνητό σου σε περίπου 6,5 ώρες μέσω Καρπενησίου – Κρέντη – Βαρβαριάδας. Αν μένεις στη Θεσσαλία τα πράγματα γίνονται πιο έυκολα και η διαδομή πολύ πιο κοντινή! Αν θες πραγματικά να ησυχάσεις είναι η καλύτερη επιλογή!

Πού θα μείνεις: Πού αλλού; Στης Κυρα-Νίκης! Δεν χρειάζεται επίθετο, σε όλα τα Αγραφα τη γνωρίζουν εξ’ όψεως, αλλά και από τη φωνή της. «Είχα εδώ το τηλεφωνικό κέντρο και στα υπόλοιπα χωριά είχε βύσματα. Το κακό ήταν όταν το σήκωναν άλλοι από αυτούς που έπρεπε. Αλλοι το σήκωναν επίτηδες για να ακούνε τα κουτσομπολιά, εγώ πάλι, ήθελα δεν ήθελα, τα ήξερα όλα τα μυστικά. Μετά, το 1982 που ήρθε το ρεύμα, μπήκαν τηλέφωνα στα σπίτια», θυμάται η κυρα-Νίκη και περιγράφει στην “Καθημερινή”. Το δίκλινο κοστίζει 50 ευρώ με πρωινό!

Για τους Ηπειρώτες αλλά και για όσους χρόνο μπροστά τους ή budget για αεροπορικό εισιτήριο

Ζαγοροχώρια ή Ζαγόρια! Μία εκδρομή εκεί πραγματικά θα χαραχτεί στη μνήμη σου. Το Ζαγόρι χωρίζεται γεωγραφικά σε τρεις ενότητες: το Κεντρικό, το Δυτικό και το Ανατολικό Ζαγόρι με είκοσι, δέκα και δεκαέξι χωριά αντίστοιχα. Μερικά από τα ωραιότερα και δημοφιλέστερα χωριά βρίσκονται στο δυτικό Ζαγόρι και είναι το Πάπιγκο, η Αρίστη, ο Βίκος, ο Άγιος Μηνάς και το Μεσοβούνι, που πλαισιώνουν την κοιλάδα του Βοϊδομάτη. Ο ίδιος ο ποταμός Βοϊδομάτης αποτελεί ένα από τα μαγευτικότερα τοπία της περιοχής, το ιδανικότερο, ίσως, σκηνικό για πεζοπορικές διαδρομές, ατελείωτες περιηγήσεις, αλλά και extreme sports όπως το rafting, για τους λάτρεις του είδους.

Πού θα μείνεις: Στο γραφικό Πάπιγκο του Ζαγορίου Ιωαννίνων, σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση απέναντι από την επιβλητική Αστράκα θα βρείτε για τη διαμονή σας το Ξενοδοχείο Καίτη. Το δίκλινο στοιχίζει 70 ευρώ με πρωινό!

Από κεντρική Ελλάδα και πάνω

Βασιλίτσα στα Γρεβενά! Η Βασίλισσα του χιονιού! Ακόμη και τώρα που δύσκολα συναντάει κανείς το χιόνι, στο Εθνικό χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας Γρεβενών θα βρεις πίστα που θα μπορέσεις να κάνεις και σκι! Η Βασιλίτσα βρίσκεται 45 χιλιόμετρα από την πόλη των Γρεβενών. Η κίνηση των επισκεπτών είναι αυξανόμενη και περισσότερη από την αναμενόμενη, ενώ σε ημέρες αιχμής στη Βασιλίτσα επικρατεί το αδιαχώρητο. Οπότε ετοιμάσου για ξεφάντωμα!

Πού θα μείνεις: Φρατέλια-Δωμάτια. μόλις 12 χλμ. από τη Βασιλίτσα. Το δίκλινο ξεκινάει από 50 ευρώ!

Καλή εκδρομή και με προσοχή στο δρόμο!

Read More

And More