Διάσημη ηθοποιός του Hollywood παραδέχτηκε δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλη

Η ηθοποιός Ellen Page, που είχε προταθεί για το βραβείο Όσκαρ για το ρόλο της εγκυμονούσας έφηβης στην ταινία Juno, αποκάλυψε την Παρασκευή ότι είναι λεσβία, μιλώντας στο Λας Βέγκας σε ένα συνέδριο για ανήλικους ομοφυλόφιλους.

“Κουράστηκα να κρύβομαι και κουράστηκα να λέω ψέματα” είπε η 26χρονη Καναδή ηθοποιός στην ομιλία της, ξεσηκώνοντας ένα κύμα συμπαράστασης από το κοινό του συνεδρίου “Καιρός για Ευτυχία”, που οργάνωσε η Εκστρατεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. “Είμαι εδώ σήμερα επειδή είμαι ομοφυλόφιλη. Και επειδή ίσως μπορώ να κάνω τη διαφορά, να βοηθήσω άλλους να ζήσουν πιο χαλαρά και πιο ελπιδοφόρα. Ανεξαρτήτως αυτού, αισθάνομαι ότι έχω μια προσωπική υποχρέωση και μια κοινωνική ευθύνη”, τόνισε.

Η Page, που έχει παίξει σε πολλές ταινίες όπως στο Inception, το X-Men: Η τελική αναμέτρηση και Στη Ρώμη με αγάπη, αυτήν την περίοδο γυρίζει την ταινία Freeheld, ένα δράμα για μια ετοιμοθάνατη αστυνομικό που αγωνίζεται να εκχωρήσει τη σύνταξή της στη λεσβία ερωμένη της. Στην ομιλία της η ηθοποιός είπε ότι υπέφερε για πολλά χρόνια επειδή φοβόταν να ομολογήσει δημοσίως τις σεξουαλικές προτιμήσεις της.

“Υπέφερε το πνεύμα μου, υπέφερα ψυχικά, υπέφεραν οι σχέσεις μου. Και βρίσκομαι σήμερα εδώ, με όλους εσάς, στην απέναντι πλευρά όλου αυτού του πόνου”, είπε.

Η Εκστρατεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια οργάνωση που μάχεται για τα δικαιώματα των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων και των διαφυλικών, ανάρτησε την ομιλία της Πέιτζ στον ιστότοπό της και την συνεχάρη για το θάρρος της.

Read More

And More