Elvis Presley: 37 χρόνια από το θάνατό του

16 Αυγούστου 1977. Ο Elvis Presley πεθαίνει σε ηλικία 42 ετών, την ίδια ακριβώς ηλικία με τη μητέρα του που λάτρευε. Tότε ο γιατρός του είχε πει πως η αιτία του θανάτου του ήταν οι καρδιακές αρρυθμίες. 33 χρόνια μετά ο φίλος και γιατρός του Elvis, George Nichopoulos, βγαίνει δημόσια και αποκαλύπτει μία άλλη εκδοχή. Δες εδώ!

Χαρακτηρίστηκε ως ο βασιλιάς της rock n’ roll και όχι άδικα! Προσγειώθηκε σαν κομήτης στη μουσική σκηνή, το 1954 και αναστάτωσε τα πάντα…

Παιδί μιας φτωχής οικογένειας, έγινε ο πρώτος ροκ σουπερστάρ. Ένα φαινόμενο. Το φαινόμενο Elvis Presley! Ο θάνατός του έδωσε την ευκαιρία στη ”βιομηχανία του θεάματος” να πουλήσει ακόμα δέκα εκατομμύρια δίσκους…

Οι θαυμαστές του κάνουν σαν τρελοί στο άκουσμα του ονόματός του και των τραγουδιών του. Ακόμα και 37 χρόνια μετά τον θάνατό του…

Ακυκλοφόρητες φωτογραφίες του E.Presley όταν ήταν φαντάρος!

Χιλιάδες θαυμαστές αναμένεται ότι θα συρρεύσουν απόψε στο Graceland για να τιμήσουν τη μνήμη του ειδώλου τους σε μια αγρυπνία με αναμμένα κεριά, όπως κάνουν κάθε χρόνο.

Mία από τις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στο πλαίσιο της “Εβδομάδας Έλβις” για την 37η επέτειο από το θάνατο του ήταν και μία δημοπρασία στο σπίτι του θρυλικού τραγουδιστή στο Μέμφις του Τενεσί. Δόθηκαν προς πώληση 72 προσωπικά του αντικείμενα.


O Elvis έξω από το σπίτι του στο Μέμφις, το 1957

Πολλά από τα αντικείμενα προσφέρθηκαν στη δημοπρασία από τον Greg Page, το ιδρυτικό μέλος του αυστραλιανού συγκροτήματος The Wiggles.

Ένας χάρτινος στόχος σκοποβολής, διάτρητος από τις σφαίρες που του είχε ρίξει ο Elvis, πουλήθηκε έναντι του ποσού των 27.500 δολαρίων, στην πρώτη δημοπρασία που οργανώθηκε στο Graceland.


Δεκέμβριος 1970. Με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Richard Nixon

Μεταξύ των αντικειμένων ήταν και η τελευταία Κάντιλακ που είχε αγοράσει. Ένα κόσμημα από χρυσό και διαμάντια που φορούσε ο Presley όταν συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Richard Nixon πουλήθηκε 82.500 δολάρια ενώ ένα τηγάνι και η απόδειξη αγοράς του, υπογεγραμμένη από τη μητέρα του Elvis, έφτασε τα 4.750 δολάρια.

Στο παρελθόν έχει γίνει πανικός και για μία μονάχα τούφα από τα μαλλιά του. O κομμωτής του, Homer M. Gilleland είχε μαζέψει σε ένα βαζάκι τις τρίχες που είχε κόψει από τα μαλλιά του και τις είχε κρατήσει σαν ενθύμιο για λίγο καιρό, μέχρι που της έδωσε σε έναν φίλο του. Αυτός στη συνέχεια τις έδωσε προς πώληση. Δες εδώ!

Οι θαυμαστές του Elvis διατηρούν, ακόμη και μετά το θάνατό του, αναλλοίωτο το ενδιαφέρον τους. Ο διάσημος τραγουδιστής που είχε κυκλοφορήσει 75 albums από το 1956 ως το 1977 και είχε κερδίσει 3 βραβεία Grammy, είναι μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που πέρασαν από τον χώρο της μουσικής τα τελευταία 50 χρόνια.

Το τελευταίο τραγούδι του που έγινε νούμερο ένα, ήταν το ”Suspicious Minds”, την 1η Νοεμβρίου του 1969.

Εσύ, ποιο από τα τραγούδια του αγαπάς περισσότερο;

Read More

And More