Νεκρός ο 25χρονος Ανδρέας Εμπειρίκος, εγγονός της Rita Hayworth.

Σοκ έχει προκαλέσει στους κοσμικούς κύκλους του Manhattan, η είδηση ότι ο εγγονός της Rita Hayworth βρέθηκε νεκρός την Κυριακή στο διαμέρισμά του από ένα φίλο του. Συγκεκριμένα έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

To διαμέρισμα

Ο 25χρονος Ανδρέας Εμπειρίκος (Andrew Ali Aga Khan Embiricos), το τελευταίο διάστημα δεν εμφανιζόταν σε κάποια επαγγελματικά ραντεβού του κι αυτό έβαλε σε υποψίες έναν καλό του φίλο όπου πήγε στο διαμέρισμά του κι όπως όλα δείχνουν είχε αυτοκτονήσει, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας. Δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα, ενώ η μητέρα του πριγκίπισσα Yasmin Aga Khan έσπευσε στο διαμέρισμά του αμέσως μόλις έμαθε τα νέα.

O Ανδρέας με τη μητέρα του και τον σύντροφό της Curt σε παλιές ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές.

Μία από τις σπάνιες φωτογραφίες που κυκλοφορούν από τα παιδικά του χρόνια.

Η μητέρα του είναι η κόρη της Rita Hayworth με τον τρίτο σύζυγό της, τον πρίγκιπα Aga Khan IV, ηγέτη σέκτας του Ισλάμ χωρίς ωστόσο συγκεκριμένο βασίλειο ή πριγκιπάτο.

Ο γάμος αυτός ήταν ο δεύτερος για τον πρίγκιπα και ο τρίτος για τη Rita Hayworth, η οποία μόλις είχε πάρει διαζύγιο από τον σκηνοθέτη Orson Welles. Έκαναν έναν λαμπερό γάμο στις Κάννες το 1949, ενώ η θρυλική ηθοποιός ήταν ήδη δύο μηνών έγκυος στην κόρη τους Yasmin. Χώρισαν δύο χρόνια μετά, καθώς εκείνος φημολογείται ότι την απατούσε, ενώ έντονη ήταν η κόντρα για το ποιος από τους δύο θα έχει την επιμέλεια της μικρής πριγκίπισσας. Τελικά ο πατέρας της σκοτώθηκε όταν εκείνη ήταν 10 χρονών κι έμεινε με τη μητέρα της Rita.

O Aνδρέας με τη μητέρα Yasmin, του το 2008

Η Yasmin παντρεύτηκε τον Έλληνα οικονομολόγο και εφοπλιστή, τον Βασίλη Εμπειρίκο, με τον οποίο απέκτησε τον Aνδρέα. Αφιέρωσε αρκετά χρόνια της ζωής της στη φροντίδα της μητέρας της, Rita Hayworth, που υπέφερε από τη Νόσο του Αλτσχάιμερ και πέθανε το 1987. Την ίδια χρονιά η Yasmin πήρε διαζύγιο από τον Βασίλη Εμπειρίκο. Η Yasmin ήταν πρόεδρος του Alzheimer’s Disease International και ο γιος της είχε αναλάβει τις φιλανθρωπίες για το Ίδρυμα.

Στην πορεία ξαναπαντρεύτηκε, χώρισε και ήταν μαζί με τον τρίτο σύντροφο της ζωής της για πολλά χρόνια, Curt.

Αριστερά στη φωτογραφία, ο Βασίλης Εμπειρίκος, πατέρας του Ανδρέα

O αρραβώνας των γονιών του Ανδρέα Εμπειρίκου

Η Υasmin με τη μητέρα της Rita Hayworth

O γάμος της Rita με τον πρίγκιπα Aly

Read More

And More