Eurovision 2012: Σήμερα ο ημιτελικός! Όλες οι λεπτομέρειες και τα προγνωστικά για την κρίσιμη νύχτα!

Έφτασε η ώρα του μεγάλου ημιτελικού! Η Ελευθερία Ελευθερίου και η Ήβη Αδάμου βρίσκονται εδώ και μέρες στο Μπακού και ετοιμάζονται για την μεγάλη βραδιά του 57ου διαγωνισμού της Eurovision. Η ελληνική και κυπριακή αποστολή θα δώσουν απόψε τον καλύτερό τους εαυτό επάνω στην σκηνή του τεράστιου Crystal Hall.

Το TLIFE θα σου δώσει την ευκαιρία να ζήσεις τη μαγεία του ευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού μέσα από την live κάλυψη και θα έχεις την δυνατότητα να σχολιάσεις μαζί μας όλα όσα γίνουν. Το ραντεβού μας είναι λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ! Stay tuned….

Όσα πρέπει να ξέρεις για την ομάδα του Aphrodisiac

Στην ομάδα της ελληνικής αποστολής είναι η τραγουδίστρια Βικτώρια Χαλκίτη που θα κάνει φωνητικά και οι χορευτές Σίσσυ Βαξεβανάκη, Ευγένιος Μπούλι, Γιώργος Παπαδόπουλος και Sofia Micy, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κωνσταντίνου Ρήγου. Τα ρούχα της αποστολής είναι δημιουργίες του διδύμου σχεδιαστών από την Κύπρο, των Natar Georgiou ενώ το styling έχει αναλάβει ο Γιώργος Σεγρεδάκης. Τα μαλλιά και το μακιγιάζ είναι του Στέφανου Τουτουντζή.

Η Ελευθερία Ελευθερίου έχει κερδίσει ήδη τις πρώτες εντυπώσεις με το μόνιμα ζωγραφισμένο χαμόγελο στο πρόσωπό της. Στα 23 της έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε έναν σημαντικό διαγωνισμό και νιώθει πολύ ενθουσιασμένη. Οι τελευταίες μέρες της στο Μπακού πέρασαν με εντατικές πρόβες, εμφανίσεις και συνεντεύξεις σε ξένα δίκτυα αλλά και εκδηλώσεις στις οποίες προώθησε την όμορφη πλευρά της χώρας μας. “Σίγουρα είμαι ενθουσιασμένη που θα τραγουδήσω σε ένα κατάμεστο στάδιο και περιμένω πως και πως και είμαι αισιόδοξη”, δηλώνει η ίδια στο TLIFE λίγο πριν τον ημιτελικό.

Μάθε περισσότερα για την Ελευθερία

Η Ελευθερία γεννήθηκε στις 12 Μαίου του 1989 στο Παραλίμνι και μεγάλωσε στο Φρέναρο της Επαρχίας Αμμοχώστου. Σε ηλικία 9 ετών ξεκίνησε μαθήματα θεωρίας μουσικής και πιάνου. Σε ηλικία 15 ετών παρακολούθησε για ένα χρόνο μαθήματα φωνητικής.

Έπειτα από κάποιες εμφανίσεις σε μουσικά συγκροτήματα αλλά και ως σολίστας στην λαϊκή ορχήστρα της ΡΙΚ, ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τον χώρο του τραγουδιού από την ηλικία των 18 ετών.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο Σάρεϊ της νότιας Αγγλίας στην Μουσική και στην Μουσική Εκτέλεση. Στη συνέχεια εργάστηκε για ένα χρόνο σε νυχτερινό μαγαζί στην Ελλάδα. Έγινε ευρύτερα γνωστή όμως έπειτα από την συμμετοχή της στον 2ο κύκλο του μουσικού διαγωνισμού Χ-Factor αφού μετά την αποχώρηση της, δέχτηκε πρόταση από τον παρουσιαστή της εκπομπής Σάκη Ρουβά!

Το 2010 ήταν υποψήφια στον ελληνικό τελικό για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Eurovision, αλλά η συμμετοχή της ακυρώθηκε όταν διέρρευσε το τραγούδι της συμμετοχής της “Tables are turning” στο διαδίκτυο, γεγονός που θεωρήθηκε πως θα αδικούσε τους υπόλοιπους συμμετέχοντες πριν από την προβλεπόμενη επίσημη παρουσίαση των υποψήφιων τραγουδιών από την ΕΡΤ. Φέτος κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό της πηγαίνοντας στην Eurovision με το Aphrodisiac.

Με φορτωμένο πρόγραμμα και πολλές πρόβες πέρασαν και οι μέρες της Ήβης Αδάμου που εκπροσωπεί την Κύπρο και θα εμφανιστεί μαζί με την Ελλάδα, ανάμεσα σε 18 συνολικά χώρες, στον πρώτο ημιτελικό. Η φρεσκάδα της ηλικίας της, το κέφι και οι επικοινωνιακές της δεξιότητες είναι αυτά που έχουν δώσει πόντους στην τραγουδίστρια της κυπριακής αποστολής. “Πάμε με το σκεπτικό να περάσουμε πολύ όμορφα, δεν έχω κανένα “βάρος” ότι πρέπει οπωσδήποτε να περάσουμε” λέει στο ZappIt η Ήβη λίγο πριν την τελική της πρόβα.

Μαζί της στο Μπακού είναι και ο αγαπημένος της φίλος και make up artist Γρηγόρης Πυρπύλης ο οποίος αποκάλυψε στο TLIFE όλα τα μυσικά της εμφανισής της. Ο ίδιος μαζί με τον Στέφανο Bασιλάκη θα επιμεληθεί και τα μαλλιά της ενώ τα ρούχα της κυπριακής αποστολής έχει σχεδιάσει η Φανή Ξενοφώντος σε styling του Νότη Παναγιώτου.

Η ομάδα της Ήβης απαρτίζεται από τους Bjorn Djupstrom στα φωνητικά, Τατιάνα Δημητριάδου, Όλγα Πηλάκη στο χορό και Victoria Taylor, Wiveca Hartmann Knudsen και στα δύο.

Μάθε περισσότερα για την Ήβη

Η Ήβη Αδάμου γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1993 στην Κύπρο. Στα 16 της έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό τραγουδιού του ANT1 “X – Factor”, από τον οποίο αποχώρησε στο 12ο live. Είναι το δεύτερο κοινό που έχει με την Ελευθερία πέρα από την κυπριακή τους καταγωγή!

Αμέσως μετά υπέγραψε συμβόλαιο με την δισκογραφική Sony Music και κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι με τίτλο “Αγάπη”. Παρά το νεαρό της ηλικίας της η Ήβη έχει κάνει αρκετές και σημαντικές συνεργασίες που την οδήγησαν στην φετινή της συμμετοχή στη Eurovision με το La la love.

Read More

And More