Σ. Φειδά: Αποκαλύπτει στο TLIFE τα επαγγελματικά της σχέδια και δίνει tips για την εορταστική διακόσμηση!

Το πέρασμα της Σίσσυς Φειδά από την τηλεόραση της έχει αφήσει μόνο θετικά συναισθήματα ενώ παράλληλα της έδωσε πολύ αγάπη και αναγνώριση από τον κόσμο. Η όμορφη παρουσιάστρια της εκπομπής “Σπίτι από την αρχή” έχει πλέον επιστρέψει στην καθημερινότητά της και έχει αφοσιωθεί στο αντικείμενό της. Μάλιστα ετοιμάζει κι ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα πάντα σε σχέση με την διακόσμηση εσωτερικών χώρων! Το TLIFE την συνάντησε λίγο πριν τα Χριστουγέννων και μας μίλησε για όλα όσα ετοιμάζει, για την απουσία της από την τηλεόραση αλλά μας έδωσε και μικρά tips για την διακόσμηση των γιορτών.

Φέτος, δεν σας βλέπουμε στην τηλεόραση. Πείτε μας δυο λόγια για τα επαγγελματικά σας σχέδια.

Ευτυχώς υπάρχει εργασία και ζωή και εκτός τηλεόρασης. Είμαι από τους τυχερούς που μπορώ να έχω δραστηριότητες εκτός τηλεόρασης. Έχω προσαρμόσει τα έργα και το είδος των δουλειών στα σημερινά δεδομένα. Η αγορά πρέπει να κινείται, δεν έχει σταματήσει να κινείται, απλά χρειάζονται έξυπνες λύσεις. Έξυπνες και οικονομικές λύσεις ώστε να μπορούν να δουλέψουν όλοι και εμείς σαν επαγγελματίες και οι έμποροι αλλά και ο εκάστοτε πελάτης να μπορεί να κάνει την δουλειά του. Οπότε κινείται αυτό και ετοιμάζω, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ανέβει, το sissifeida.gr που είναι ένα site, συνδεδεμένο με blog, γύρω από την διακόσμηση. Ο στόχος του δεν είναι να πρωτοπορήσουμε ενημερωτικά γιατί ήδη υπάρχουν αρκετά sites τα οποία κάνουν εξαιρετική δουλειά πάνω σε αυτό. Πιο πολύ θέλουμε να δώσουμε λύσεις και ιδέες πάνω στο αντικείμενό μου και την δουλειά μου που την ξέρω καλά, tips και διάφορα τέτοια πράγματα στον κόσμο που, θα το δείτε κι όταν θα ανέβει, θα είναι πολύ ενδιαφέρον.

Σε αυτούς που υποστηρίζουν λοιπόν ότι η διακόσμηση εσωτερικών χώρων είναι για ανθρώπους με πολλά λεφτά απαντάτε με “έξυπνες λύσεις”.
Δεν ισχύει αυτό, υπάρχουν πάρα πολλές οικονομικές λύσεις και ιδίως και για τις γιορτές και στο πνεύμα των γιορτών υπάρχουν πάρα πολύ ωραία τρικ και επιλογές να κάνεις για να έχεις χαρούμενο το σπίτι σου, γιορτινό στολισμένο, το γιορτινό σου τραπέζι, το δέντρο σου χωρίς να χαλάσεις μία περιουσία. Αρκεί ο ενδιαφερόμενος να έχει διάθεση και μεράκι, αν δεν αντέχει οικονομικά να προσλάβει έναν επαγγελματία, για να βρει αυτές τις λύσεις στην αγορά. Με λίγο ψάξιμο μπορείς να κάνεις θαύματα και μέσα στις γιορτές και για τα παιδιά και για την ατμόσφαιρα και για όλα πολύ οικονομικά.

Οι γιορτές είναι πηγή έμπνευσης για να δημιουργήσετε;

Βέβαια, είναι πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Κατ’ αρχήν υπάρχουν πράγματα καθαρά χριστουγεννιάτικα τα οποία βγαίνουν στην αγορά και είναι και κάθε χρόνο και πιο καταπληκτικά σαν αντικείμενα αλλά ακριβώς επειδή αφορά γιορτές μπορείς να εμπνευστείς πάρα πολύ ωραία πράγματα και λύσεις χωρίς καθόλου κόστος. Πράγματα τα οποία που δεν μπορείς να τα φανταστείς. Ας πούμε, μία πολύ ωραία πρόταση που είχα κάνει κάποτε είναι να στολίσεις ένα δέντρο με ευχετήριες κάρτες, με κορδελάκια χρωματιστά. Μπορείς να πας στο δάσος να μαζέψεις κουκουνάρια ή φύλλα και κλαράκια και να στολίσεις όλο το δέντρο, να τα ψεκάσεις με ένα σπρέι και να έχεις ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Ή ένα γιορτινό τραπέζι να το γεμίσεις με αποξηραμένα λουλούδια βαμμένα με ένα χρώμα με ένα σπρέι και να έχεις πολύ ωραία πράγματα. Τα Χριστούγεννα σου επιτρέπουν να έχεις πολύ όμορφο αποτέλεσμα χωρίς πάρα πολλά έξοδα.

Στο σπίτι σας έχετε τέτοιου είδους κατασκευές ή επειδή είναι το αντικείμενο της δουλειάς σας στο χώρο σας δεν ασχολείστε τόσο πολύ;
Επειδή ακριβώς ο όγκος της δουλειάς μου είναι άλλος, είναι πιο πολύ στις κατασκευές και στους χώρους σαν σύνολο δεν ασχολούμαι πολύ με την χειροτεχνία. Δηλαδή δεν το κάνω τόσο συστηματικά. Όμως, έχουν υπάρξει πάρα πολλές που έχω κάνει χειροτεχνία είτε για μένα είτε για πελάτες είτε για κάποια άλλη περίσταση. Ας πούμε και στην εκπομπή κάναμε.

Ο χώρος σας όμως έχει την δική σας ταυτότητα.

Ναι βέβαια, αν και τα αλλάζω συνέχεια… (γέλια) Όταν βαριέμαι κάτι και μου το επιτρέπουν οι συνθήκες κάνω κάποιες μικρές αλλαγές. Προσπαθώ να μην είναι υψηλές οικονομικά, δηλαδή να αλλάξω κάποια μαξιλάρια, να βάλω κάποια ριχτάρια, να βάλω δυο τρία αντικείμενα πάνω σε ένα τραπέζι, διακοσμητικά.. Πράγματα που δεν χρειάζεται να είναι ακριβά και πραγματικά φρεσκάρουν την ατμόσφαιρα.

Το γεγονός ότι δεν κάνετε τηλεόραση σας έχει βοηθήσει να αφοσιωθείτε περισσότερο στο επάγγελμά σας ή να νιώθετε ότι σας λείπει το τηλεοπτικό κομμάτι;
Όχι. Την δουλειά δεν την άφησα ποτέ, ακόμα κι όταν έκανα τηλεόραση. Ζορίστηκα λίγο γιατί ήταν λίγο τα ωράρια τότε αλλά δεν άφησα το γραφείο μου οπότε για μένα είναι σαν να έχω επανέλθει στους φυσιολογικούς μου ρυθμούς. Σίγουρα, προσθέτει ένα plus. Σε έναν επαγγελματία η προβολή και ιδίως αν έχει πάρει αγάπη και αποδοχή από τον κόσμο σου φέρνει θετικά αποτελέσματα και στην προσωπική σου ζωή και στην επαγγελματική. Δεν την απαξιώνω. Τουλάχιστον σε αυτό που έκανα εγώ, μόνο καλά έχω να πω. Άρα σίγουρα βοηθάει πέραν αυτού όμως για μένα είναι η καθημερινότητά μου αυτή που ζω τώρα. Η τηλεόραση δεν ήταν η καθημερινότητά μου, ήταν σαν να έχεις πάει ένα πολύ ωραίο ταξίδι… (γέλια) Σε ένα πολύ ωραίο μέρος και πέρασες πολύ ωραία και μπορεί να ξαναπάς αλλά ξαναγυρίζεις στην καθημερινότητά σου.

Αν προκύψει δηλαδή κάποια αντίστοιχη πρόταση για εκπομπή πάνω στο αντικείμενό σας θα λέγατε “ναι”;
Στο αντικείμενό μου βεβαίως, γιατί όχι; Ήταν καλή εμπειρία για μένα, δεν ήταν κακή.

Read More

And More