Λ. Γαβαλάς: “Θυμάμαι ότι πήρα να φάω μια τυρόπιτα και την έτρωγα με τις χειροπέδες!”

Ο Λάκης Γαβαλάς μίλησε στο περιοδικό “People” για το πώς αισθάνεται, πώς του φέρθηκαν οι αστυνομικοί όταν τον συνέλαβαν, αλλά και ότι δεν τον νοιάζει αν θα τον ξανασυλλάβουν!
Ο γνωστός σχεδιαστής δήλωσε ότι αισθάνεται άσχημα για την Ελλάδα: “Όλη αυτή η κατάσταση με κάνει να αισθάνομαι άσχημα για μια χώρα η οποία βγάζει έναν άνθρωπο επειδή είναι επώνυμος, τον εκθέτει δημόσια εξαιτίας της επωνυμίας του για να βρίζει εκείνον ο κόσμος και όχι τον πυρήνα του προβλήματος. Επί ενάμισι χρόνο δεν έχω βγει από τη χώρα αφενός επειδή δεν έχω διάθεση και αφετέρου επειδή οι συνεργάτες μου έρχονταν στην Ελλάδα για να τους δείξω ότι όντως υπάρχει και η θετική πλευρά των πραγμάτων. Ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Επένδυσα στη χώρα μου και αυτή τη στιγμή δεν έχω ούτε ένα ευρώ πάνω μου. Όταν με άφησαν προχθές ελεύθερο από την αστυνομία γύρισα στο σπίτι μου με τα πόδια για να κάνω οικονομία! Παρόλο που ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω μόνος μου έξω στο δρόμο.”
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι δεν τον νοιάζει αν τον συλλάβουν ξανά: “Δεν με νοιάζει! Ό,τι θέλουν ας κάνουν. Όλοι λένε ότι τους χρωστάω, αλλά κανείς δεν βγαίνει να πει πόσα μου χρωστάνε. Μέσα μου αισθάνομαι πεντακάθαρος! Μπορεί να αδικήθηκαν κάποιοι άνθρωποι αλλά αδικήθηκα και εγώ. Υπεύθυνα έκανα τις επενδύσεις μου και υπεύθυνα θα αντιμετωπίσω τα πάντα. Αλλά είναι άδικο για τη χώρα να με χλευάζουν με αυτόν τον τρόπο. Από την άλλη αν θέλουν να έρθουν να με συλλάβουν πάλι και να με κλείσουν μέσα ας το κάνουν. Αν με βάλουν φυλακή δεν πρόκειται να έχω πια το άγχος να δημιουργήσω, ούτε να κάνω τίποτε άλλο.”

Τέλος ο Λάκης περιέγραψε την συμπεριφορά των αστυνομικών όταν τον συνέλαβαν: “Τρόμαξα πάρα πολύ γιατί τα παιδιά που με συνέλαβαν, έπρεπε να δείξουν όλη τους την δύναμη. Στο τμήμα έμεινα πολύ λίγο χρονικό διάστημα, από την άλλη μεριά αν ήταν να μείνω περισσότερο θα ζητούσα ψυχολογική υποστήριξη αφού δεν θα μπορούσα να μείνω σε ένα τόσο μικρό χώρο, όπως είναι τα κρατητήρια, με φονιάδες, ανθρώπους ανακατεμένους με ναρκωτικά, κλέφτες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι πήρα να φάω μια τυρόπιτα και την έτρωγα με τις χειροπέδες!”

Read More

And More