Κ. Γιάνναρης: “Στα 13 μου συνειδητοποίησα την ομοφυλοφιλία μου!”

Ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης, ένας από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες της Ελλάδας εξομολογήθηκε όσα οι άλλοι δεν τολμούν να πουν. Ο ίδιος μίλησε για την κατάθλιψη που πέρασε, τα ναρκωτικά, την απόπειρα αυτοκτονίας, αλλά και την ομοφυλοφιλία, που του έχει σημαδέψει την ζωή.

“Hμουν 13 όταν συνειδητοποίησα την ομοφυλοφιλία μου”, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο περιοδικό “People”, προσθέτοντας ότι έχει βιώσει τεράστιο κοινωνικό ρατσισμό, καθώς και ο αδελφός του είναι gay. “Είχα κοντά μου κάποιους φίλους, ακόμη και καθηγητές. Οι γονείς μου αναγκάστηκαν να το αποδεχτούν – μετά το κλάμα, το σπαραγμό και τον όλο ορυμαγδό, μερικά χρόνια μετά. Ποτέ όμως δεν μας έδιωξαν από το σπίτι”, δήλωσε ο γνωστός σκηνοθέτης.
Μιλώντας για τα χρόνια της εφηβείας του και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης εξομολογήθηκε: “Ηταν μια πολύ έντονη περίοδος με τα προβλήματα του ρατσισμού, της απομόνωσης και της κατάθλιψης. Παράλληλα όμως ήταν και μια περίοδος παθιασμένη και πολύ σεξουαλική”.
Ο ίδιος δεν κρύβει ότι έχει κάνει χρήση ναρκωτικών, αλλά κυρίως δεν διστάζει να αποκαλύψει πώς πήρε την απόφαση να τα σταματήσει. “Το να κάνει κάποιος extreme πράγματα για πολύ καιρό είναι μπανάλ. Από ένα σημείο και μετά, η πρέζα, η κόκα, η ηρωίνη το ecstasy, το αλκοόλ, δεν σου προσφέρουν τίποτα και πρέπει να τα σταματάς. Μπορεί να τα ζητούσε ο οργανισμός μου, όμως δεν μπορούσα να τα συνεχίσω, κάτι που βαριόμουν”, είπε.
Στην ερώτηση αν έχει κάνει ποτέ απόπειρα αυτοκτονίας, ο ίδιος ανέφερε: “Θα πρέπει να ήμουν γύρω στα 15. Ηταν πιο πολύ ένας μελοδραματισμός… Η ανάγκη να σε προσέξουν οι άλλοι σε οδηγεί συνήθως σε τέτοιες καταστάσεις. Όταν αυτοκτονήσω θα το κάνω για τα καλά και όχι παιδιάστικα”.
Τέλος, ο ταλαντούχος σκηνοθέτης αποκάλυψε πως έχει περάσει τις δύσκολες στιγμές της κατάθλιψης και ομολόγησε ότι έχει πάρει και αντικαταθλιπτικά χάπια. “Είμαι απόλυτα ευτυχισμένος. Μέρα με την μέρα με αγαπάω όλο και περισσότερο”, είπε.
Διάβασε περισσότερα στο “People” που κυκλοφορεί!

Read More

And More