Γ. Γιαννιάς: Μιλά στο TLIFE για το «Κρύψε με», τις καταχρήσεις και αποκαλύπτει αν θα παντρευτεί!

«Κρύψε με» τραγουδά ο Γιώργος Γιαννιάς και αφήνει μια ερωτική αύρα στο πέρασμά του. Ο γνωστός τραγουδιστής που φέτος εμφανίζεται στο Frangelico με την Χριστίνα Σάλτη και τον Θοδωρή Φέρρη, βλέπει τις μετοχές του να ανεβαίνουν και δεν κρύβει τη χαρά του για την αγάπη του κόσμου που εισπράττει.

Τον συναντήσαμε στο καμαρίνι του στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδά και μας υποδέχτηκε χαμογελαστός. Και κάπως έτσι, λίγο πριν ετοιμαστεί για να βγει στην πίστα μας μίλησε για όλα. Το νέο του τραγούδι, η αγάπη για τη Ρόδο και οι εκδηλώσεις θαυμασμού ήταν μερικά από αυτά που συζητήσαμε. Ενώ, ο ίδιος μας αποκάλυψε αν τελικά παντρεύεται με την αγαπημένη του αυτό το καλοκαίρι!
Η επιτυχία του «Κρύψε με» και η επιτυχία στο Frangelico
Αυτήν την περίοδο σε βρίσκουμε να ερμηνεύεις την επανεκτέλεση του τραγουδιού «Κρύψε με» που σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Ποια τα πρώτα συναισθήματα και τι νέο ετοιμάζεις;
Το «Κρύψε με» είναι ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε το ’93 και είναι ένα από τα τραγούδια που μου άρεσαν πολύ όταν ήμουν μικρός, όπως και το «Ετοιμάζω ταξίδι» που έχω τραγουδήσει. Αυτά τα δυο κομμάτια τα αγαπούσα πολύ και ήθελα κάποια στιγμή να τα τραγουδήσω κι εγώ. Ήρθε η ώρα που έγινε η επανεκτέλεση και πηγαίνει πολύ καλά. Χαίρομαι που ο κόσμος αγάπησε το «κρύψε με» και στην καινούρια του μορφή. Όσο για τα νέα σχέδιά μου, τώρα βρισκόμαστε στο Frangelico με την Αμαρυλλίς και την Χριστίνα Σάλτη, ενώ στους επόμενους δυο μήνες ετοιμάζουμε και νέο τραγούδι και λίγο αργότερα θα κυκλοφορήσει και ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά.
Πολλοί σε χαρακτηρίζουν ως ερωτικό τραγουδιστή. Δέχεσαι αυτή την «ταμπέλα»;
Αυτό που ονειρευόμουν από μικρός ήταν να γίνω ερωτικός τραγουδιστής. Έτσι θέλω να με βλέπει ο κόσμος και επειδή ξέρω ότι είναι δύσκολη η ταμπέλα του ερωτικού τραγουδιστή εύχομαι να τα καταφέρω.
Η συνεργασία με την Χριστίνα Σάλτη πώς είναι;
Με την Χριστίνα έχουμε συνεργαστεί και σε παλαιότερες δουλειές και έχουμε πιο φιλικές σχέσεις. Αυτές τις εποχές για να πετύχει κάποιος πρέπει να είναι αγαπημένος με τους συνεργάτες του και να γίνονται μια ομάδα.

Για μια ακόμη χρονιά ηγείσαι ενός μουσικού σχήματος. Πώς νιώθεις και πόσο δύσκολο είναι αυτό λόγω κρίσης;
Η κρίση σίγουρα μας έχει επηρεάσει όλους και κυρίως εμάς που η διασκέδαση είναι είδος πολυτελείας. Βέβαια, στην Ελλάδα το τελευταίο που θα πεθάνει είναι η διασκέδαση, γιατί ο Έλληνας δεν το βάζει εύκολα κάτω.
Τώρα γι’ αυτό που είπες ότι «ηγούμαι στο σχήμα», μπορώ να πω πως έχω τον πρώτο ρόλο, αλλά μου αρέσει να μοιράζομαι και να είμαι ανοιχτός στους συνεργάτες μου. Δεν μου αρέσει να πω είμαι αρχηγός και να το παίξω ιστορία. Προσπαθούμε όλοι μαζί για το καλύτερο. Αγωνιστής είμαι και εγώ και κάθε μέρα που περνά προσπαθώ για το καλύτερο. Η πορεία μέχρι στιγμής δείχνει πως πηγαίνουν καλά τα πράγματα και δουλεύουμε 4 μέρες την εβδομάδα και είναι γεμάτες, κάτι που μου δίνει δύναμη και θάρρος για να προχωράω. Δεν ξεχνάω, όμως ότι έχω πολύ καλούς συνεργάτες.
Τι θεωρείς ότι έχεις και έρχεται ο κόσμος στο μαγαζί για να σε ακούσει; Γιατί να πει κάποιος «θα πάω στον Γιαννιά για να διασκεδάσω»;
Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω εγώ. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι μου αρέσει να τραγουδάω. Το αγαπώ αυτό που κάνω, ζω μέσα από αυτό και είναι το όνειρό μου. Μου αρέσει να ερμηνεύω ωραία τραγούδια. Αυτό πιστεύω ότι βλέπει ο κόσμος… την αλήθεια μου!
Οι θαυμάστριες, η σχέση με την Ε. Παντελιδάκη και το ενδεχόμενο του γάμου

Πώς νιώθεις με τις εκδηλώσεις αγάπης από τους θαυμαστές; Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στη ζωή σου μετά την επιτυχία;
Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Η μεγαλύτερη πληρωμή είναι αυτό, η αγάπη του κόσμου, άσχετα αν κάποιοι λένε πως είναι τα χρήματα. Ένας καλλιτέχνης μαραζώνει όταν περπατά στο δρόμο και τον απαξιώνουν ή τον αγνοούν. Η αναγνώριση είναι το μεγαλύτερο δώρο. Θα πάθω ψυχολογικό πρόβλημα αν ο κόσμος δεν με αγαπά πια για αυτό που κάνω, αν έχω χαλάσει κάτι.
Ποια είναι η πιο ακραία αντίδραση που έχεις δεχτεί από θαυμάστριά σου;
Εντάξει δεν είμαι ο Σάκης Ρουβάς, αλλά έχω δεχτεί πολλές εκδηλώσεις θαυμασμού και αγάπης. Όχι, ακραία πράγματα όμως.
Εδώ και αρκετά χρόνια έχεις σχέση με την Ελευθερία Παντελιδάκη. Το ότι έχεις πολλές θαυμάστριες από το γυναικείο φύλο σου έχει προκαλέσει ποτέ πρόβλημα στη σχέση σου ή αντίθετα η σχέση σου έχει προκαλέσει πρόβλημα στη δουλειά;
Όχι, δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Αυτή η αντίληψη ότι αν έχεις σχέση επηρεάζει την καριέρα ανήκει στο παρελθόν. Στο εξωτερικό άλλωστε, όλοι οι μεγάλοι σταρς είναι παντρεμένοι με δυο και τρία παιδιά. Δεν έχει να κάνει η προσωπική ζωή με την καριέρα. Άλλο η δουλειά μου και άλλο η προσωπική μου ζωή. Το θέμα είναι ότι εγώ δεν θέλω να προκαλώ με τα προσωπικά μου και θέλω ο κόσμος να με γνωρίζει μέσα από τη δουλειά μου.
Έχει ακουστεί όμως πως μέσα στο καλοκαίρι ετοιμάζεσαι για γάμο. Ισχύει;
Κοίτα λογικό είναι όταν έχεις μια μεγάλη σχέση, το πρώτο πράγμα που θα πουν είναι ότι «ετοιμάζονται να παντρευτούν». Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό. Όμως δεν ισχύει κάτι για τώρα. Δεν παντρεύομαι αυτό το καλοκαίρι. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Σε φαντάζεσαι με οικογένεια και παιδιά;
Εννοείται. Έτσι μεγάλωσα και εγώ. Οικογένεια στη Ρόδο, γονείς, τουλάχιστον τρία παιδιά… Κάπως έτσι φαντάζομαι τα πράγματα! (γέλια)
Η αναγνωρισιμότητα έχει αλλάξει το χαρακτήρα σου;
Τίποτα απολύτως δεν έχει αλλάξει, είμαι ακριβώς ο ίδιος. Θεωρώ ότι αυτός που ψωνίζεται και το «παίζει» έχει μοναξιά και είναι δυστυχισμένος. Προσπαθώ να χαίρομαι την κάθε στιγμή.
Γενικά πάντως δεν σε έχουμε συνηθίσει να εμφανίζεσαι σε πολλά κοσμικά events. Είναι στάση ζωής αυτό ή σε φοβίζει η υπερέκθεση;
Σε εκδηλώσεις που πρέπει και θέλω να πάω πηγαίνω. Το μεγαλύτερό μου πρόβλημα είναι ότι δεν είμαι καλός στις δημόσιες σχέσεις. Δεν μπορώ να κάνω παρέα με κάποιους μόνο και μόνο για να με βοηθήσουν στη δουλειά μου. Δεν μου ταιριάζει αυτό, το να εμφανίζομαι παντού χωρίς λόγο. Θα πάω εκεί που υπάρχει λόγος να πάω και εκεί που με χρειάζονται.
Η κρίση, τα υψηλά κασέ και η πολιτική

Η κρίση σε τι βαθμό σε έχει επηρεάσει. Έχεις κάνει περικοπές σε πράγματα;
Και βέβαια. Παλιά ήμασταν πιο σπάταλοι γιατί ξέραμε πως όλα θα είναι εύκολα και αν δουλέψουμε θα έχουμε χρήματα. Τώρα και εγώ, όπως όλος ο κόσμος, είμαι πιο συγκρατημένος στα έξοδά μου και σε κάποιες κινήσεις μας.
Τα υψηλά κασέ του παρελθόντος έχουν κοπεί;
Εγώ δεν ήμουν ποτέ τραγουδιστής με υψηλό κασέ, γι’ αυτό και δεν αντιμετώπισα μεγάλο πρόβλημα. Έπαιρνα αυτά που άξιζα και είχα χαμηλά τη μπάλα. Μεγάλη ζημιά έπαθαν όσοι έπαιρναν χωρίς λόγο υπέρογκα ποσά και αυτά σταμάτησαν ξαφνικά. Θέλουμε ο κόσμος να έρχεται να περνά καλά και να φεύγει χαρούμενος και όχι να πληρώνει μια περιουσία.

Πολλοί συνάδελφοί σου, όπως ο Γιάννης Πλούταρχος και ο Νότης Σφακιανάκης έχουν εκφράσει άποψη για τα πολιτικά θέματα. Εσύ παίρνεις θέση δημόσια;
Όχι, γιατί στενοχωριέμαι. Με ενοχλούν πολλά πράγματα, είμαι με το μέρος του κόσμου, αλλά δεν μπαίνω στη διαδικασία να τα αναλύσω γιατί η κατάσταση με κάνει να νιώθω άσχημα. Ο κόσμος αντιδρά με όλους τους τρόπους που μπορεί και δείχνει ξεκάθαρα πως όλα αυτά που γίνονται δεν του αρέσουν καθόλου.
Ο ψυχολόγος και οι καταχρήσεις

Καταχρήσεις έχεις κάνει στη ζωή σου;
Μόνο στο φαγητό έχω κάνω καταχρήσεις. Το αγαπώ το καλό φαγητό.
Έχεις επισκεφτεί ποτέ ψυχολόγο;
Έχω ζητήσει στο παρελθόν τη γνώμη ειδικού σε κάποια θέματα που με απασχολούσαν. Δεν είναι κακό ή ντροπή κάποιος άνθρωπος που έχει σπουδάσει αυτό το πράγμα να σε βοηθήσει να ανοίξεις το μυαλό σου. Θα είσαι κομπλεξικός να μην το κάνεις και να μην ζητήσεις βοήθεια, όταν χρειάζεται.
Όταν σβήσουν τα φώτα και τελειώσει όλο αυτό πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου;
Θα πάω στη Ρόδο να ψαρεύω. Από εκεί που ξεκίνησα με την μητέρα μου στη βάρκα, εκεί θα συνεχίσω.
Καλοκαιρινά σχέδια έχεις;
Το καλοκαίρι θα είμαστε εδώ στο Frangelico από Τετάρτη ως Σάββατο. Για διακοπές θα πάω Ρόδο στους δικούς μου και σε κανένα ελληνικό νησί.

Read More

And More