Γιάννης Πλούταρχος στο TLIFE: Τα 20 χρόνια κοινής ζωής με την Μαρία, τα παιδιά και το… μυστικό του!

Πολλοί λένε ότι είναι το “Καλό παιδί”, άλλοι πάλι ότι είναι ένας καλός τραγουδιστής… ο Γιάννης Πλούταρχος όμως λέει πως θέλει να είναι ένας άνθρωπος που πορεύεται με τις αξίες και τις αλήθειες του… Αυτό κάνει και εκείνος με τα παιδιά του (τα πέντε ΑΦΜ του όπως τα χαρακτηρίζει με χιούμορ), τους ανθρώπους γύρω του και την Μαρία του.
Οι δυο τους είναι μαζί από τα 23 του χρόνια και όσο και να τον ρωτάς για μυστική συνταγή στο γάμο, σου λέει ένα πράγμα… σεβασμός!

Αυτές τις μέρες, μάλιστα, που το τραγούδι του “Ο άνθρωπό σου” ακούγεται παντού, εκείνος καταθέτει την… “ψυχούλα” του και εκμυστηρεύεται πως δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή από το να βρεις τον… άνθρωπό σου!
Τον Γιάννη (έτσι τον φωνάζουν όσοι αγαπούν τα τραγούδια του) τον συνάντησα στο στούντιο του Derti. Εκεί αφέθηκε στα χέρια της Βάσως Σαρματζή και μίλησε για τη νέα του δουλειά. Ενώ, λίγο αργότερα, μου αποκάλυψε τις αλήθειες του… αυτές που μοιράστηκε μαζί μου στις αποκλειστικές δηλώσεις του στο TLIFE. Αλήθειες που δεν έβλεπες μόνο στα λόγια του… αλλά και στο βάθος των ματιών του!

Τι σημαίνει για εσένα ο άνθρωπός σου;
“Κάποτε όταν έδιναν μια ευχή οι μεγάλοι σε έναν νέο του έλεγαν “καλή τύχη”. Η τύχη αυτή δεν είναι ούτε να κάνεις πολλά χρήματα, ούτε να γίνεις μεγάλος και τρανός. Είναι να έχεις έναν σωστό άνθρωπο δίπλα σου για να είσαι ευτυχισμένος. Άρα ο άνθρωπός σου… ίσως είναι το σημαντικότερο πράγμα. Να έχεις τον δικό σου άνθρωπο και μαζί του να ζει στιγμές ευτυχίας και να βιώνεις όλα τα όμορφα συναισθήματα που μπορείς”.
Έχοντας μια σημαντική πορεία στο χώρο του τραγουδιού, ποιος θεωρείς πώς είναι τώρα ο απολογισμός σου και τι περιμένεις από το μέλλον;
“Όλο αυτό που έχει συμβεί το βλέπω σαν μια πορεία, μια διαδρομή… Δεν ζήτησα ποτέ τίποτα, πέρα από το ότι θέλω να ασχοληθώ με το τραγούδι και να έχω μια όμορφη οικογένεια. Στη ζωή μου, λοιπόν, δεν ζήτησα παραπάνω πράγματα, αλλά ο Θεός μου τα έδωσε όλα απλόχερα. Ο Θεός και οι άνθρωποι. Δεν περιμένω να κάνω κάτι που να χαραχτεί πιο βαθιά στη μνήμη τον ανθρώπων. Θέλω, όμως, να έχω μια διαδρομή με αξιοπρέπεια και να την δώσω δώρο -σαν σκυτάλη- στα παιδιά μου. Για να προχωρήσουν και αυτά και να κάνουν το δικό τους έργο και τη δική τους μικρή ή μεγάλη ιστορία με αγάπη και αξιοπρέπεια”.

Πώς νιώθεις όταν ο κόσμος σε φωνάζει πια με το μικρό σου όνομα;
“Είναι σημαντικό το να έχει ένας άνθρωπος, τόσο κόσμο να τον αγαπά. Μιας και έρχονται και γιορτινές μέρες και βλέπουμε πολλούς ανθρώπους να ζουν μόνοι, χωρίς κάποιον να του πουν τον πόνο τους, νιώθω όλο αυτό που γίνεται πολύ σπουδαίο! Νιώθω πολύ χαρούμενος πρώτα ως άνθρωπος και μετά ως καλλιτέχνης”.
Κατά καιρούς βγαίνουν δημοσιεύματα για εσένα με αποκορύφωμα αυτά που γράφτηκαν για τουριστικό ντοκιμαντέρ, για τα οποία κινήθηκε και νομικά. Σε στενοχωρεί αυτό που γίνεται πάνω στην πλάτη σου; (δες εδώ τι είχε συμβεί)
“Ένας επώνυμος άνθρωπος τα έχει αυτά. Στην πορεία της ζωής μου και όταν έρθει η στιγμή να κάνω το δικό μου απολογισμό, δεν θα ήθελα να πω για αυτό που αγαπώ τόσο πολύ, ότι οι στενοχώριες ήταν μεγαλύτερες από τις χαρές μου. Δεν θα το ήθελα. Αγαπώ πολύ τον κόσμο, το τραγούδι και θέλω να είμαι ευτυχισμένος μέσα από αυτό”.
Σε ένα σπίτι με πέντε παιδιά και τόσες χαρούμενες φωνές, τι κλίμα επικρατεί;
“Είναι ίσως ό,τι πιο όμορφο δημιουργήσαμε με την γυναίκα μου. Καλούμαστε βέβαια, να αγωνιστούμε για αυτό που δημιουργήσαμε στον κόσμο. Εύχομαι να είμαστε καλοί γονείς και να διδάξουμε τα παιδιά μας με τον καλύτερο τρόπο. Θα ήθελα και εκείνα να προσφέρουν στην κοινωνία και να μας δώσουν τη χαρά να πω αύριο στην Μαρία… “Ναι αγωνιστήκαμε γυναίκα και κάτι κάναμε, κάτι καταφέραμε”. Δεν είναι εύκολο πράγμα να είσαι σωστός γονιός και να παραδώσεις σωστούς ανθρώπους. Είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο, όσο δύσκολο να έχουμε σωστή κρίση”.

Με την σύζυγό σου είστε μια ζωή μαζί (σ.σ. από τα 23 του χρόνια), έχουν υπάρξει στιγμές που να έχετε περάσει κρίση στη σχέση σας;
“Δεν με έχει τρομάξει κάτι. Το μόνο που με κάνει επιφυλακτικό είναι το πώς θα εξελιχθεί αυτό που έχουμε. Οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι από σκληρό υλικό και ο Θεός μας έχει δώσει τόση δύναμη και θεωρώ πως καλό είναι να μην δοκιμάζεται ο άνθρωπος στις αντοχές του… Καλό είναι ο Θεός να μην δώσει στον άνθρωπο τόσο δύσκολες δοκιμασίες, όσες μπορεί να αντέξει! Άρα όλα μπορούμε να τα περιμένουμε από εμάς τους ίδιους. Σημασία έχει ο άνθρωπος να μην χάνει τις ισορροπίες του”.

Έχεις βρει το μυστικό για να κρατάς τις ισορροπίες σου με την Μαρία; Και αν ναι ποιο είναι αυτά;

“Σεβασμός… Μόνο αυτή είναι η λέξη… Αυτό είναι το μυστικό… Να έχει σεβασμό ο ένας στον άλλον!”

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος
Συνέντευξη: Νατάσσα Στρόβιλα

Read More

And More