Αποκλειστικό film clip από το οσκαρικό φαβορί “Η θεωρία των πάντων”

Η εκπληκτική, ανθρώπινη ιστορία ενός από τα μεγαλύτερα μυαλά που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, του Stephen Hawking, ξεδιπλώνεται στη βιογραφική ταινία “The theory of everything.

Πρόκειται για ένα από τα φετινά μεγάλα Οσκαρικά φαβορί με 5 υποψηφιότητες (καλύτερης ταινίας, Α’ ανδρικού ρόλου,Α’ γυναικείου, διασκευασμένου σεναρίου, μουσικής) χάρη στη μοναδική ερμηνεία του Eddie Redmayne(Οι Άθλιοι) που τον υποδύεται συγκλονιστικά. Η ταινία “Η θεωρία των πάντων” έχει ήδη δύο Χρυσές Σφαίρες στις διακρίσεις της και το TLIFE σου εξασφάλισε αποκλειστικό film clip λίγο πριν βγει στις ελληνικές αίθουσες!

Βασίζεται σε υλικό από το βιβλίο της πρώην συζύγου του αστροφυσικού, Jane Hawking (στην ταινία την υποδύεται σε μια εξαιρετικά ισορροπημένα ανθρώπινη ερμηνεία η Felicity Jones) “Traveling to Infinity: My Life with Stephen Hawking” και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ήδη βραβευμένος με Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ Man on Wire James Marsh.

«Όσο άσχημη κι αν φαίνεται η ζωή, όπου υπάρχει ζωή υπάρχει ελπίδα» Stephen Hawking

Ας ακολουθήσουμε, λοιπόν, τα βήματα του Stephen Hawking από το 1963, τότε που σπουδάζει στο Cambridge, όπου γνωρίζει και ερωτεύεται τη συμφοιτήτρια και μετέπειτα σύζυγό του Jane Wide, μέχρι τη συνεχιζόμενη, από τα 21 του χρόνια έως και σήμερα μάχη του, μετά τη διάγνωσή του με τη Νόσο του Κινητικού Νευρώνα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι, επιτρέποντάς του την επικοινωνία μόνο μέσω συσκευής ομιλίας.

Παράλληλα, παρακολουθούμε τις καινοτόμες κι αιχμηρές απόψεις του Hawking για τη Φυσική και κυρίως την πρωτοποριακή έρευνά του που προκάλεσε το θαυμασμό των καθηγητών του και τελικά οδήγησε στη ρηξικέλευθη θεωρία του για το σύμπαν. Την ίδια ώρα, βλέπουμε και τη γεμάτη αγάπη, περίπλοκη σχέση του με τη γυναίκα που τον στήριξε σε όλα τα πρώτα δύσκολα χρόνια προκειμένου εκείνος να συνεχίσει να ψάχνει τη μια και μοναδική αιτιολογική εξίσωση για το Σύμπαν και το Χρόνο.

“Είναι κάποια που ποτέ δεν το έβαλε κάτω. Αφιέρωσε τη ζωή της στον Steven, αλλά κάποια στιγμή θέλησε να διεκδικήσει και τη δική της υπόσταση ως ανεξάρτητος άνθρωπος. Ήθελε να είναι μια ξεχωριστή οντότητα γι’ αυτό και συνέχισε τις σπουδές της, ενώ παράλληλα φρόντιζε τον άνθρωπό της και την οικογένειά της. […] Από την αρχή υπήρξε μεταξύ τους έλξη, αλλά υπήρξε και πνευματική χημεία. Υπήρχε υγιής άμιλλα μεταξύ τους, που προκαλούσε καθέναν τους να γίνεται καλύτερος”, σχολιάζει η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Felicity Jones.

Και συνεχίζει: «…ενώ ήταν μαζί η Τζέιν γνωρίζει κάποιον άλλο και ο Στίβεν τον καλωσορίζει στο σπιτικό τους. Και όλο αυτό εξελίχτηκε σε μια πολύ ιδιαίτερη και αληθινά δυναμική σχέση μεταξύ τριών ανθρώπων. Η σχέση του Στίβεν και της Τζέιν είχε φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο που δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Αυτό φαίνεται και όταν, αργότερα, μπαίνει στην ιστορία και η Ιλέιν. Είναι μπερδεμένο, αλλά πολύ ανθρώπινο.»

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσε από την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Read More

And More