Η όμορφη κόρη του Μιχάλη Ιατρόπουλου μας συστήνεται!

Η Μαρία Ιατροπούλου μας συστήνεται για πρώτη φορά μέσα από την εφημερίδα, Espresso και μιλάει για τις σπουδές της, τη μεγάλη αγάπη της, το θέατρο και για τον πατέρα της!

Μίλησε μας για τα παιδικά σου χρόνια. Πώς αποφάσισες να γίνεις ηθοποιός;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Έζησα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που μου πρόσφερει πάντα αγάπη και στήριξη. Μετά το σχολείο, θέλησα να ασχοληθώ με το μάρκετινγκ, όμως οι σπουδές μου έμειναν στη μέση, καθώς με τράβηξε η μεγάλη μου αγάπη, η υποκριτική. Έτσι, αποφάσισα να γραφτώ στη Δραματικη Σχολή Ίασμος, όπου έμπειροι δάσκαλοι με οδήγησαν σε δρόμους πρωτόγνωρους, διάσπαρτους με τη μαγεία του θεάτρου.

Ετοιμάζεις κάτι επαγγελματικά;

Έχω πολλά σχέδια. Εύχομαι να πραγματοποιηθούν. Μετά τον μικρό σημαντικό ρόλο που ερμήνευσα στην τελευταία ταινία του Νίκου Κούνδουρου, βρίσκομαι ήδη σε επαφή με άλλους σκηνοθέτες. Και βεβαίως, στις άμεσες βλέψεις μου είναι το θέατρο.

Θέατρο, τηλεόραση ή κινηματογράφος;

Σαφώς προτιμώ το θέατρο, χωρίς να με αφήνει αδιάφορη ο κινηματογράφος ή η τηλεόραση, που τα θεωρώ μεγάλες μορφές τέχνης, όταν βεβαίως τα χαρακτηρίζει η ποιότητα. Η οθόνη αναδεικνύει έναν ηθοποιό, τον φέρνει πολύ κοντά στο κοινό του. Από την άλλη όμως, το θέατρο, αυτή η μυσταγωγία της υποκριτικής, εμπεριέχει την απόλυτη αμεσότητα με τον θεατή, την αμοιβαία μαγεία, γιατί ο ηθοποιός αντλεί την έμπνευση από τον θεατή, προσπαθεί να πιάσιε το βλέμμα του ή την παραμικρή αντίδραση του για να επιβεβαιώσει την ερμηνεία του, αυτό το δόσιμο ψυχής του και να πάρει το κουράγιο που χρειάζεται πάνω στη σκηνή.

Έχεις αδυναμία στα τατουάζ. Πόσα έχεις και τι συμβολίζουν;

Ναι, έχω μεγάλη αδυναμία. Έχω επτά και μπορεί να κάνω και άλλα. Δεν θέλω να σας πω τι συμβολίζουν, γιατί έχουν καθαρά προσωπικό και συναισθηματικό χαρακτήρα…

Συμβουλεύεσαι τον πατέρα σου;

Η σχέση μου με τον πατέρα μου είναι άλλοτε τρυφερή και άλλοτε συγκρουσιακή. Μια σχέση που χαρακτηρίζει δυο εκρηκτικές προσωπικότητες αλλά πάντα μια σχέση αγάπης. Ασφαλώς και υπάρχουν φορές που τον συμβουλεύομαι.

Σε αγχώνει η σύγκριση μαζί του, αφύ είναι καταξιωμένος ηθοποιός;

Όχι, δεν με αγχώνει καθόλου. Άλλωστε, ο πατέρας μου είναι ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης με σχεδόν εικοσαετή παρουσία στον χώρο και πολλές επιτυχίες. Όπως ξέρετε, πολλά παιδιά ηθοποιών χάραξαν τον δικό τους δρόμο στην Τέχνη και κάποιες φορές το οικογενειακό όνομα λειτούργησε σαν βαρίδι. Εγώ θέλω να πορευτώ με τις δικές μου δυνάμεις.

Read More

And More