“Ιππής” του Αριστοφάνη! Η αρχαία κωμωδία με τους Π. Φιλιππίδη και Γ. Ζουγανέλη. Δες φωτογραφίες

Ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Γιάννης Ζουγανέλης συνεχίζουν την περιοδεία της Αρχαίας Κωμωδίας Ιππής, του Αριστοφάνη! Εχθές εμφανίστηκαν στο θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι και το TLIFE ήταν εκεί. Δες φωτογραφίες από την παράσταση που μετέφρασε στην Νεά Ελληνική και σκηνοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής.

Η πρώτη σάτιρα του Αριστοφάνη την οποία και υπέγραψε με το πραγματικό του όνομα, αναφέρεται σε πρόσωπα και καταστάσεις του Πελοποννησιακού πολέμου. Η δύναμη και η μαχητικότητα του λόγου του συνδέεται απόλυτα με το σήμερα και τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει ο τόπος μας, μέσα όμως από την ανεπανάληπτα κωμική ματιά του μεγάλου μας ποιητή.

Κάτω από την καλλιτεχνική ματιά του Σταμάτη Φασουλή, δύο αγαπητοί ηθοποιοί και καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους στο σανίδι. Ο Πέτρος Φιλιππίδης, που υποδύεται τον Αλλαντοπώλη και ο Γιάννης Ζουγανέλης, στον ρόλο του Παφλαγόνα!

Μαζί τους πρωταγωνιστούν: οι Τάκης Παπαματθαίου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Καύκας Δήμος, Γιώργος Παπαγεωργίου, Σοφία Καλεμκερίδου Ειρήνη και Γιάννης Σιαμσιάρης.

Read More

And More