Angelina Jolie: Έκανε διπλή μαστεκτομή!

Σε διπλή μαστεκτομή υπεβλήθη για να προλάβει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο στο στήθος η Angelina Jolie. Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ έκανε σήμερα αυτήν την αποκάλυψη μέσα από ιατρικό άρθρο.
Συγκεκριμένα στο άρθρο της με τίτλο “η ιατρική επιλογή μου” που δημοσιεύεται στην εφημερίδα New York Times η Αμερικανίδα ηθοποιός γράφει πως υποβλήθηκε σ’ αυτή την επέμβαση επειδή έχει ένα ελαττωματικό γονίδιο το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο στις ωοθήκες και τους μαστούς.

Σύμφωνα με την ίδια, πριν από την επέμβαση είχε κίνδυνο 87% να αναπτύξει καρκίνο του μαστού και 50% καρκίνο των ωοθηκών, εξαιτίας της παρουσίας αυτού του ελαττωματικού γονιδίου (BRCA1).

“Όταν έμαθα την κατάστασή μου, αποφάσισα να προηγηθώ και να ελαχιστοποιήσω τους κινδύνους όσο το δυνατόν περισσότερο”, γράφει και συμπληρώνει: “Αποφάσισα να υποβληθώ προληπτικά σε διπλή μαστεκτομή… Άρχισα από τους μαστούς, καθώς ο κίνδυνος του καρκίνου του μαστού είναι πιο αυξημένος από τον κίνδυνο του καρκίνου των ωοθηκών, και η επέμβαση είναι πιο περίπλοκη”.
Στο εξής, ο κίνδυνος να εμφανίσει καρκίνο του μαστού δεν είναι περισσότερες από 5%, διευκρίνισε και ανέφερε χαρακτηριστικά: “Μπορώ να πω στα παιδιά μου ότι δεν χρειάζεται πια να φοβούνται ότι θα με χάσουν εξαιτίας ενός καρκίνου του μαστού”.
Η γνωστή ηθοποιός είναι άλλωστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε αυτό το θέμα, καθώς έχασε την μητέρα της από καρκίνο. Η 56χρονη γυναίκα είχε παλέψει για περισσότερο από μια δεκαετία με την ασθένεια και δεν τα είχε καταφέρει, βυθίζοντας στο πένθος την πολυαγαπημένη της Angelina.

H Angelina με την μητέρα της Marcheline Bertrand
Μιλώντας για το θάνατο της μητέρας της, η διάσημη σταρ είχε αποκαλύψει: “Κρατήθηκε αρκετά στη ζωή για να πάρει στην αγκαλιά της το πρώτο εγγόνι της, αλλά τα υπόλοιπα παιδιά μου δεν είχαν την ευκαιρία να την γνωρίσουν”.
Τέλος, η Angelina αποκάλυψε πως η διαδικασία και η θεραπεία της διπλής μαστεκτομής κράτησε περίπου τρεις μήνες και ολοκληρώθηκε στις 27 Απρίλη. Τώρα εκείνη ήταν έτοιμη να μοιραστεί την εμπειρία της με όλες τις γυναίκες και να τις ενημερώσει γι’ αυτήν την προληπτική επέμβαση. “Γράφω γι’ αυτό, ελπίζοντας να βοηθήσω και άλλες γυναίκες μέσα από την εμπειρία μου. Ο καρκίνος είναι ακόμη μια λέξη που σκορπίζει φόβο στους ανθρώπους, δημιουργώντας μια αίσθηση αδυναμίας. Αλλά πια είναι εύκολο να δεις μέσα από μια εξέταση αίματος αν υπάρχει μεγάλο ποσοστό κινδύνου να εμφανίσει καρκίνο στους μαστούς και τις ωοθήκες και να πάρεις τα μέτρα σου”.


Η Angelina με τον Brad Pitt και τα παιδιά τους!

Read More

And More