Θα καταφέρει να αφεθεί ελεύθερος ο S. Kahn; “Αγαπώ τη γυναίκα μου περισσότερο από οτιδήποτε”, δηλώνει

Μετά τις συνεχείς πιέσεις που δέχονταν και τη δημοσιότητα που πήρε το σκάνδαλο με την απόπειρα βιασμού της 32χρονης καμαριέρας, ο Στρος Καν αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του στο ΔΝΤ. Πληροφορίες λένε πως σήμερα θα αφεθεί ελεύθερος με εγγυήσεις

Κάνοντας προσπάθειες να βρεθεί μια λύση και να αποφυλακιστεί ο Γάλλος πολιτικός δεσμεύθηκε να μην προσπαθήσει να διαφύγει στη Γαλλία, ενώ εγγύηση 1.000.000 δολαρίων θα κατατεθεί από τους δικηγόρους του. Ακόμη, με την ανακοίνωση που έστειλε στις 07:10 το πρωί ώρα Ελλάδας, ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν παραιτήθηκε των καθηκόντων του από το ΔΝΤ. Στην ανακοίνωση του αναφέρει πως δεν θέλει να προσβάλει το ΔΝΤ παραμένοντας στην θέση του και ότι θέλει έτσι να προστάψει τον οργανισμό, τον ίδιο του τον εαυτό και την γυναίκα του.
Οι πιέσεις που είχε δεχθεί από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μπαρόζο, λέγοντας πως θα ήθελε να δει την κατάσταση να ξεκαθαρίζει “το συντομότερο δυνατό”, ήταν πολλές. Σε οικονομικό συνέδριο στις Βρυξέλλες ο ίδιος είχε δηλώσει πως “είναι σημαντικό το ζήτημα να έχει επιλυθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα”.

Όσον αφορά το νέο αίτημα αποφυλάκισης με εγγύηση, που κατέθεσαν οι δικηγόροι του την Τετάρτη και θα εξεταστεί σήμερα Πέμπτη. Οι δικηγόροι του Στρος Καν, έχουν καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης του προβεβλημένου πελάτη τους, με καταβολή εγγύησης 1.000.000 δολαρίων. Στην ίδια αίτηση, όπως αποκαλύφθηκε την Τετάρτη από δικαστικά έγγραφα, προτείνεται ο κατ’οίκον περιορισμός αλλά και η 24ωρη ηλεκτρονική παρακολούθηση μέσω κλειστού κυκλώματος, του Στρος Καν.
Παράλληλα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην κατάθεση της 32χρονης που δέχθηκε απόπειρα βιασμού από τον γνωστό πολιτικό. Ενώ, οι αρχές στη φυλακή Ράϊκερς όπου κρατείται ο Ντομινίκ Στρος Καν έχουν λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία του έγκλειστου, συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχόμενου της απόπειρας αυτοκτονίας, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους αξιωματούχος της Εισαγγελίας.

Υπάλληλος του Sofitel βρισκόταν μέσα στη σουίτα όταν μπήκε η καμαριέρα

Υπάλληλος του Sofitel της Νέας Υόρκης βρισκόταν μέσα στη σουίτα του Ντομινίκ Στρος Καν, όταν μπήκε η καμαριέρα που κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η αστυνομία και πηγή προσκείμενη στον ξενοδοχειακό όμιλο.

Η καμαριέρα έφτασε στη σουίτα 2806 του ξενοδοχείου Sofitel στο Μανχάταν και είδε ότι “η πόρτα ήταν μισάνοιχτη”, διευκρίνισε αστυνομική πηγή.
Η νέα γυναίκα “έσπρωξε την πόρτα, ένας υπάλληλος έπαιρνε εκείνη τη στιγμή το δίσκο με το πρωινό από τη σουίτα και της είπε ότι μπορεί να καθαρίσει το δωμάτιο”, εξήγησε η ίδια πηγή.
Η ίδια στη συνέχεια “έσπρωξε το καροτσάκι της μέσα στη σουίτα και ο άλλος υπάλληλος έφυγε”, προσθέτει η πηγή αυτή.
Από την πλευρά της, πηγή προσκείμενη στην αλυσίδα ξενοδοχείων Sofitel διευκρίνισε πως σε αυτό του Μανχάταν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας μόνο στο λόμπι και στους δύο πρώτους ορόφους όπου βρίσκονται οι αίθουσες συνεδρίων.

Read More

And More