Η μεγάλη επιστροφή της Μ. Καραγιάννη! Όλα όσα αποκαλύπτει στο TLIFE για τους “Βασιλιάδες” του ΜΕGA!

Με ένα ρόλο έκπληξη επέστρεψε δυναμικά στη μικρή οθόνη η Μάρθα Καραγιάννη, κλέβοντας τις εντυπώσεις από το πρώτο κιόλας επεισόδιο της καθημερινής τηλεοπτικής σειράς που πρωταγωνιστεί.
Η γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός που αγαπήσαμε μέσα από τους κωμικούς και όχι μόνο ρόλους που ενσάρκωσε τη χρυσή εποχή του κινηματογράφου και της τηλεόρασης έρχεται να συναρπάσει το κοινό ως “Ευγενία Παλαιολόγου” στους “Βασιλιάδες” του Mega. Η κα Μάρθα Καραγιάννη μίλησε στο TLIFE για το ρόλο της πλούσιας προέδρου που υποδύεται, την κατάσταση που επικρατεί στην τηλεόραση και τις μεγάλες παραγωγές του παρελθόντος.
Ο ρόλος της στη σειρά
Η ηρωίδα που υποδύεται είναι μια πλούσια επιχειρηματίας, ιδιοκτήτρια και πρόεδρος της ισχυρής εταιρίας καλλυντικών “Ελιά”. Είναι πανέξυπνη, δυναμική και αυτοδημιούργητη, αυστηρή, αλλά δίκαιη. Καταλαβαίνει περισσότερα απ’ όσα αφήνει να φανούν. Είναι καλοπροαίρετη και γενναιόδωρη, ανταμείβει την αφοσίωση αλλά δεν συγχωρεί την προδοσία.

Χήρα, χωρίς παιδιά, μένει σε μια βίλα στην Εκάλη. Όταν μαθαίνει πως είναι σοβαρά άρρωστη επιχειρεί να δώσει τέλος στη ζωή της, αλλά την σώζει ο Μάρκος Βασιλιάς. Εκείνη, από ευγνωμοσύνη και εκτίμηση, του αναθέτει την προεδρία της εταιρίας της.
Η Ευγενία είναι μια γυναίκα που έχει κατακτήσει αυτό το χώρο και είχε ξεκινήσει από πολύ χαμηλά και έφθασε να γίνει πλούσια. Της έτυχε μια δύσκολη στιγμή, να την βρουν άρρωστη και ανέθεσε στο Βασιλιά την προεδρία για να πάει στην Αμερική και να γίνει καλά. Πήγε, έγινε καλά και επέστρεψε για να προχωρήσει αλλιώτικα στη ζωή της. Βέβαια, δεν θα σας πω τι θα κάνει από εδώ και πέρα για να μην αποκαλύψω τις εξελίξεις…”, δήλωσε στο TLIFE και πρόσθεσε: “Είναι πολύ ωραίος ρόλος και ουσιαστικός και με ενδιέφερε από την αρχή πολύ. Είναι απλός και μοιάζει με όλα όσα μπορώ να κάνω εγώ”.
Τα πρώτα της βήματα
Η Μάρθα Καραγιάννη υπήρξε μια από τις πιο δημοφιλείς σταρ της χρυσής εποχής του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Σπούδασε χορό και από τα οχτώ της χρόνια άρχισε να δίνει παραστάσεις στη Λυρική Σκηνή συμμετέχοντας στο παιδικό μπαλέτο της Λουκίας Σακελλαροπούλου, ενώ το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το έκανε σε ηλικία 16 ετών (1956) στην ταινία της Φίνος Φιλμς, “Η άγνωστος”, σε σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου.

Η κινηματογραφική της καριέρα συνδέθηκε με τα λαμπερά μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη. Η συνεργασία τους ξεκίνησε το 1961 στην ταινία Ζητείται ψεύτης. Αν και ο Δαλιανίδης δεν ήθελε να την βάλει να παίξει σε αυτήν τη ταινία, γιατί την θεωρούσε β’ διαλογής, ο Φίνος επέμεινε και με το ρόλο “Πίτσα Κίτσα, καλλιτέχνις” ξεκίνησε τη συνεργασία με την Finos Films.
Το μοναδικό μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη, στο οποίο η Μάρθα Καραγιάννη δεν χόρεψε, ήταν το “Μερικοί το προτιμούν κρύο”. Κι αυτό γιατί αρχικά στο ρόλο της επρόκειτο να εμφανιστεί η Άννα Φόνσου και μετά η Πόπη Λάζου. Τραγούδησε μόνο σε μια ταινία: “Γοργόνες και μάγκες”.

Σε 6 ταινίες υποδύθηκε ηρωίδες με το όνομα Μάρθα (Κορίτσια για φίλημα, Η ωραία του κουρέα, Ο μάγκας με το τρίκυκλο, η μαμά ξαναπαντρεύεται, η Ντίβα και ο Πρωτάρης, η φεμινίστρια) και ως κινηματογραφικό ζευγάρι με τον Κώστα Βουτσά μας χάρισε πολλές στιγμές γέλιου.

“Δεν νοσταλγώ την εποχή του χρυσού κινηματογράφου. Οι ταινίες του Φίνου πάντα πήγαιναν καλά. Εκείνη η εποχή ήταν ένα όνειρο που πέρασε και τώρα πια δεν υπάρχουν τέτοιες ταινίες”, είπε στο TLIFE.

Η πορεία στην τηλεόραση
Η Μάρθα Καραγιάννη είχε μεγάλη επιτυχία και στην ελληνική τηλεόραση, στην οποία οι ρόλοι φαίνεται να διαδέχτηκαν τη λαμπρή καριέρα στον κινηματογράφο. Το 1992-1993 την είδαμε στους μικρομεσαίους του Mega, ενώ ακολούθησαν “Τα Χρώματα της Αγάπης”, “Ζωή πατίνι” και “Κωνσταντίνου και Ελένης”. Στη guest εμφάνισή της στη σειρά γνωρίστηκε καλύτερα με την Ελένη Ράντου με την οποία συμπρωταγωνίστησε λίγο αργότερα στην ταινία “Πεθαίνω για ‘σένα”.

Το 2005 την βλέπουμε στις “Επτά Θανάσιμες Πεθερές”, τέσσερα χρόνια αργότερα στα “Άγρια Παιδιά” και τώρα επιστρέφει με τους “Βασιλιάδες”.
Η ίδια αποκάλυψε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που πρωταγωνιστεί στη σειρά η οποία συγκέντρωσε υψηλέ νούμερα τηλεθέασης στην πρεμιέρα που έκανε την Κυριακή. “Το πρώτο επεισόδιο είχε μεγάλη επιτυχία και κάναμε 40%. Χαρήκαμε πολύ για την αγάπη του κόσμου και ελπίζουμε να συνεχίσουμε δυναμικά”
Για τα γυρίσματα της σειράς, δήλωσε πως δεν έχει μεγάλες δυσκολίες, αφού ούτως η άλλως είναι ένας άνθρωπος που δεν φοβάται τη δουλειά. Οι συνεργάτες της μιλούν πάντα για το πόσο καλή επαγγελματίας είναι, αλλά και το πόσο συνεπής στις υποχρεώσεις της. “Είναι από τους πρώτους που έρχεται στο γύρισμα και ακολουθεί πάντα τις σκηνοθετικές οδηγίες”, αναφέρουν άνθρωποι που συνεργάζονται μαζί της.
Στην ερώτηση, μάλιστα, αν την δυσκολεύουν τα γυρίσματα για καθημερινή σειρά απάντησε: “Να σου πω εγώ δεν έχω τέτοιες δυσκολίες. Οι καρατερίστικοι ρόλοι δεν είναι μεγάλοι για να έχουν ταλαιπωρία, όπως τα νεαρά ζευγάρια με τους έρωτες. Εδώ ο ρόλος είναι πιο ουσιαστικός και δεν με κουράζει“.

Η ταύτιση του κόσμου με τη σειρά, το θέατρο και η πολιτική
Η συγκεκριμένη σειρά αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα και πιστεύω ότι ο κόσμος θα ταυτιστεί μαζί τους. Άσχετα αν οι πρωταγωνιστές βρίσκουν μια ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους, δείχνουν το ζόρι που περνάμε όλοι”, δήλωσε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας ότι αυτό είναι και το βασικό στοιχείο που κάνει τους “Βασιλιάδες” πιο επίκαιρους από ποτέ..
Αξίζει να αναφέρουμε, μάλιστα, πως από το καλοκαίρι που συμφώνησε για τη σειρά αποφάσισε να αφοσιωθεί σε αυτό. “Δεν έχω θέατρο και δεν σκέφτομαι να κάνω θέατρο αυτήν τη χρονιά, γιατί ήταν στη μέση η σειρά και δεν θέλω να κάνω 2 πράγματα μαζί. Εξάλλου, τα θέατρα τα βγάζουν και λίγο δύσκολα πέρα, εκτός από μερικά, όπως αυτό που παίζει ο Κώστας μου και είναι γεμάτο και είναι πολύ ωραίο”, σημείωσε.

Τέλος, σχολιάζοντας την δύσκολη περίοδο που διανύουμε και τις πολιτικές εξελίξεις δήλωσε με μια πικρία: “Το θέατρο που παίζουν στη Βουλή με τους κακούς ηθοποιούς δεν μου αρέσει καθόλου. Τα πράγματα είναι δυστυχώς πολύ δύσκολα”.

Δες φωτογραφίες από τη ζωή και τις ταινίες της:

Read More

And More