Η 14χρονη πρωταθλήτρια καράτε που νίκησε τον καρκίνο στο Μίλα

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια καράτε, Τζωρτζίνα Ξένου βγήκε νικήτρια από την αναμέτρησή της με την επάρατη νόσο. Πήρε χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε μόλις είχε τελειώσει τη χημειοθεραπεία της και στέλντοντας το πιο αισιόδοξο μήνυμα, έτρεξε στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Η μάχη της με τον καρκίνο ξεκίνησε στις αρχές του Δεκέμβρη του 2008, όταν ήταν 11 χρονών. Άριστη μαθήτρια στο σχολείο με πολλές χρυσές διακρίσεις και μετάλλια σε πανελλήνια, βαλκανικά και παγκόσμια τουρνουά καράτε.

Σε αυτή την τρυφερή ηλικία αναγκάστηκε να υποβληθεί σε πολύ επίπονες εξετάσεις, χειρουργεία και πολύμηνη νοσηλεία. H διάγνωση προέκυψε μετά από επιμονή της μητέρας της, καθώς οι γιατροί έλεγαν πως οι πόνοι που ένιωθε η μικρή στην κοιλιά δεν ήταν κάτι σοβαρό.

Η Τζωρτζίνα δεν ήξερε ακριβώς τι είχε, ώσπου άρχισαν να της πέφτουν τα μαλλιά… Έμαθε όλη την αλήθεια μετά τις χημειοθεραπείες και λίγο πριν ξαναπάει σχολείο. Οι ογκολόγοι είπαν πως δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει ξανά πρωταθλητισμό, επειδή η καρδιά της δεν θα άντεχε, αλλά εκείνη επέμενε….

Η δύναμη της ψυχής της την έβγαλε νικήτρια! Σήμερα, βρέθηκε στο πλατό του Μίλα και εξομολογήθηκε στην Τατιάνα την περιπέτειά της δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Δες απόσπασμα από την εκπομπή:

Read More

And More