Ε. Καστάνη στο ”Μίλα”: Με τον πρώην σύζυγό μου μένουμε στην ίδια πολυκατοικία!

Η γνωστή ηθοποιός Ελένη Καστάνη, που αυτό το διάστημα συμμετέχει στη θεατρική παράσταση ”Τα κορίτσια με τα μαύρα” στο θέατρο ”Αλίκη”, φιλοξενήθηκε σήμερα στην εκπομπή ”Μίλα” και συζήτησε με την Τατιάνα, την Μαρία Σταματέρη και την Sunny Μπαλτζή για όλα όσα συμβαίνουν τριγύρω της, αλλά και στη ζωή της το τελευταίο διάστημα.

”Από τη μία λέω, ότι σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης, αλλά τι φταίμε εμείς που μας έμαθαν να ζούμε σε ένα κράτος με ρουσφέτια, να μας διορίζουν και τα λοιπά; Επειδή όμως εγώ ανήκω σε μια οικογένεια που δεν έχουμε ζητήσει ποτέ ρουσφέτι και ποτέ δεν έχει διοριστει… κάποιος από εμάς, τρελαίνομαι όταν ακούω σήμερα ότι θα μας σώσουν κι ότι μαζί τα φάγαμε. Δεν τα φάγαμε μαζί. Όλο αυτό το πελατειακό κράτος που υπήρχε, μεγενθυνόταν και έφερε αυτήν την κατάσταση. Και σε αυτό έχει μερίδιο ευθύνης και η εκκλησία. Θα μπορούσε να βοηθήσει με πολλούς τρόπους… Αυτό το θίγουμε και στην παράσταση”, ανέφερε αρχικά η Ελένη Καστάνη.

Έμενε, μένει και θα συνεχίσει να μένει στα Εξάρχεια
”Είμαι πρώτα παιδί της Κρήτης και μετά των Εξαρχείων. Είναι μια περιοχή που διατηρούν ακόμα μια μορφή γειτονιάς, πολύ ωραία… Υπάρχει αυτό το κακό που λένε με τα ναρκωτικά και όλα τα συναφή, αλλά εγώ έχω την τύχη να είμαι σε πιο απόμακρο σημείο προς την Αλεξάνδρας και δεν ”φτάνουν” σε εμένα.”

Σχετικά με τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, για τα οποία συζητούσε νωρίτερα η γυναικοπαρέα
”Το παιδί μου τελείωσε δημόσιο δημοτικό και ξέρω πολύ καλά ότι, προετοίμασα ένα παιδί για να πάει με μεγάλη όρεξη στο σχολείο. Το σχολείο όμως, από μόνο του στην πορεία έκανε το παδί μου να μην το θέλει (σ.σ. το σχολείο). Εγώ προβληματίστηκα πολύ με αυτό. Γιατί όταν πας σε ένα σχολείο και δεν υπάρχει ο γυμναστής, ο καθηγητής για τα γερμανικά, δεν υπάρχει αίθουσα να παίξουν, δεν υπάρχει ένα πολιτιστικό μάθημα… τι να κάνουμε; Είναι τόσο λάθος η παιδεία εδώ. Ο γιος μου είναι δώδεκα τώρα και πάει πρώτη γυμνασίου. Φέτος λοιπόν, γράφτηκε σε ιδιωτικό, γιατί είδα τις ελλείψεις που υπήρχαν στα δημόσια. Η κατάληψη είναι η …κατάληξη. Όταν τα παιδιά δεν μαθαίνουν ή μαθαίνουν όλο τα ίδια και τα ίδια… Για να μην θέλει ένα παιδί του δημοτικού να μην θέλει να πάει στο σχολείο, σημαίνει ότι είναι λάθος η παιδεία, λάθος αυτά που γίνονται εκεί. Γιατί εγώ έμαθα το παιδί αν το αγαπάει και μετά κατήντησε να θέλει να κάνει λούφα… Λυπάμαι που θα το πω αν ακούει και κανένας από το υπουργείο παιδείας, αλλά και το δημοτικό είχε μια μορφή πάρκινγκ…”

Με τον πρώην σύζυγο μένουν στην ίδια πολυκατοικία
”Ήταν προσωπική μου επιλογή γιατί ήθελα πάντα το παιδί μου να έχει επαφή με τον πατέρα του. Έναν άνθρωπο που εγώ ερωτεύτηκα κι έζησα μαζί του 14 χρόνια, είναι πάντα η οικογένειά μου, δεν φεύγει αυτό ποτέ. Όταν σε συνδέει ένα παιδί δεν τελειώνει ποτέ αυτό. Τώρα, μένει ο ένας πάνω κι ο άλλος κάτω. Αν ήταν ένας παιδοψυχολόγος εδώ μπορεί και να μου έλεγε ότι δεν έχω κάνει και σωστά. Αλλά εγώ θεωρούσα ότι και το παιδί είναι αγόρια και θα θέλει να έχει μια επαφή με τον πατέρα του, ότι θα ήταν καλό να είναι κοντά του. Βλέπει κάθε μέρα το παιδί, και τώρα που εγώ είμαι εδώ εκείνος είναι με τον πατέρα του. Απλά εγώ κάνω όλη τη ”βρωμοδουλειά”. (γέλια) Θα ξυπνήσω το πρωί, θα το ντύσω, θα το διαβάσω, όλα αυτά που κάνουν οι μαμάδες.”

Read More

And More