Κατερίνα Παπουτσάκη: “Τόσο αδύνατη δεν ήμουν ακόμη και πριν μείνω έγκυος”

Η Κατερίνα Παπουτσάκη, με αφορμή τον πρωταγωνιστιό της ρόλο στη νέα σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη, “Εθνική Ελλάδος”, μιλάει για την απόλυτη ευτυχία και την ισορροπία που της χαρίζουν οι δύο ξεχωριστοί άντρες της ζωής της, ο σύζυγος της Παναγιώτης Πιλαφάς και ο 20 μηνών γιος τους Μάξιμος.

Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου από τότε που γεννήθηκε ο γιος σου Μάξιμος;
Αυτό που ουσιαστικά αλλάζει είναι οι συνθήκες της ζωής σου, όχι εσύ. Οπότε προσαρμόζεσαι στα νέα δεδομένα. Τώρα πια προτεραιότητά μου είναι ο Μάξιμος. Ο λόγος της ύπαρξής μου είναι ο γιος μου. Δεν είναι ούτε τα περιοδικά ούτε η δημοσιότητα ούτε καν η δουλειά μου, παρόλο που την λατρεύω. Είναι τόσο μεγάλη η αγάπη που του έχω, που ισοπεδώνει όλα τα άλλα.

Ούτε η σχέση σου με τον σύζυγό σου άλλαξε από τότε που γίνατε γονείς;
Ήρθε τόσο σύντομα το παιδί στη ζωή μας, που δεν προλάβαμε καλά καλά να καταλάβουμε πώς η σχέση μας χωρίς αυτό. Με τον Παναγιώτη γνωριστήκαμε τον Μάιο του 2012, τον Αύγουστο παντρευτήκαμε και το παιδί μας γεννήθηκε τον Μάιο του επόμενου χρόνου, ακριβώς στην επέτειο της γνωριμίας μας. Ουσιαστικά ο Μάξιμος ήρθε παράλληλα με τη σχέση μας, οπότε και οι τρεις εξελισσόμαστε μαζί.



Τι απολαμβάνεις να κάνετε μαζί;

Γκριμάτσες. Είναι πολύ αστείος όταν παίρνει κάποιες εκφράσεις. Έχουμε έναν μικρό γελωτοποιό μέσα στο σπίτι. Επίσης, μας αρέσει πολύ να χορεύουμε, να τραγουδάμε και να κάνουμε βόλτες. Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά είναι σφουγγάρια και συγκροτούν ό,τι κι αν τους πεις. Ο Μάξιμος με έχει εντυπωσιάσει πολλές φορές με τη μνήμη του. Θυμάμαι περιστατικά ή πράγματα που μπορεί να του έχω πει δυο μήνες πριν και τα επαναλαμβάνει.

Πόσο δύσκολο είναι να τον αποχωρίζεσαι αυτή την περίοδο για τα γυρίσματα ης Εθνικής Ελλάδος;
Η αλήθεια είναι πως, όταν με βλέπει να φεύγω, κλαίει και μου σκίζεται η καρδιά. Και καταλαβαίνω πως όσο μεγαλώνει και αντιλαμβάνεται περισσότερο, θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο.

Αισθάνεσαι ότι από τότε που έγινες μητέρα έπαψες να φροντίζεις ιδιαίτερα τον εαυτό σου;
Εγώ πάντα έβγαινα έξω όπως ήμουν και στο σπίτι, οπότε δεν είδα καμία σημαντική διαφορά. Σίγουρα, όταν ήμουν με τις φαρδιές μπλούζες που είχαν παντού γάλα και έβλεπα τον εαυτό μου στον καθρέφτη που είχε παχύνει, δεν αισθανόμουν ότι ήμουν η πιο όμορφη γυναίκα που υπάρχει. Σε αυτό το κομμάτι ήταν πολύ υποστηρικτικός ο Παναγιώτης. Οπότε δεν με έπιασε καμία ανασφάλεια ούτε αγχώθηκα πώς θα χάσω 15 κιλά που πήρα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου. Ήταν τόσο σημαντική για μένα η παρουσία του γιου μου, που δεν με ενδιέφερε καθόλου να κάνω την ωραία. Τον τελευταίο μήνα έχασα και τα δύο-τρία κιλάκια που είχαν απομείνει. Τόσο αδύνατη δεν ήμουν ακόμη και πριν μείνω έγκυος.

Διάβασε περισσότερα στο περιοδικό OK! που κυκλοφορεί

Read More

And More